Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 13:47

Υφαντίδου: «Στο σύνθετο αγωνίζεσαι με ψυχή»

Η Σοφία Υφαντίδου αναδείχθηκε Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Κλειστού Στίβου στο πένταθλο, στους αγώνες που διεξήχθησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου 2016.

Η αθλήτρια του Πανναξιακού, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε κλειστό στο πένταθλο, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφού νωρίτερα είχε επικρατήσει και πρωτεύσει στα τέσσερα από τα πέντε YFANTIDOU ORTHIA 2016αγωνίσματα του σύνθετου των γυναικών. Στις πρώτες τις εντυπώσεις για την παρθενική της συμμετοχή ανέφερε στο sportcyclades.gr:

«Είναι ωραία να αγωνίζεσαι στο κλειστό. Πρώτα από όλα έχει ζέστη. Είναι ωραίο πάντοτε το κλίμα στα σύνθετα αγωνίσματα γιατί έχεις πολύ καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους συναθλητές σου. Χαίρομαι πολύ για αυτή την συμμετοχή μου. Να πω την αλήθεια μου δεν προετοιμάστηκα για αυτό τον αγώνα. Ήταν καθαρά μέσα στην διαδικασία της προπόνησης», και πρόσθεσε:

«Το σύνθετο είναι από τα ωραιότερα, ίσως το ωραιότερο αγώνισμα το στίβου, λόγω της ομαδικότητας που υπάρχει. Ο ένας αθλητής υποστηρίζει και βοηθάει τον άλλον όταν χρειάζεται. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα, όταν περνάς τόσες ώρες με τον άλλο στον ίδιο χώρο, δεν μπορείς να το δεις διαφορετικά. Πραγματικά αυτό που λένε για τους αθλητές του σύνθετου πως είναι υπεραθλητές ισχύει. Είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις τόσα αθλήματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ακόμα και της μίας ημέρας ή των δύο. Όποιος δεν το κάνει δεν μπορεί να καταλάβει. Είναι η κούραση που πρέπει να ξεπεράσεις, αλλά και η ψυχολογική κούραση που έρχεται μετά από ένα σύνολο αγωνισμάτων. Στον κλειστό είναι λίγα τα αγωνίσματα οπότε δεν προλαβαίνει να έρθει τόση κούραση. Στον ανοιχτό πάλι που είναι πολλά πρέπει να ξεπεράσεις και την ψυχή σου. Από κάποια στιγμή και μετά μπαίνεις και αγωνίζεσαι με ψυχή».

Τέλος, η Σοφία Υφαντίδου, σχετικά με τους στόχους της, τόνισε: «Πρώτος μου στόχος είναι το Πανευρωπαϊκό που έχω το όριο από πέρσι τόσο στο πένταθλο όσο και στο ακόντιο, αλλά ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Ρίο και οι Ολυμπιακοί αγώνες. Το όριο θα το κυνηγήσω τον Απρίλιο στην Ιταλία. Καλά να είμαστε να πιάσω το όριο και να συμμετάσχω και σε δεύτερο Ολυμπιακό αγώνισμα».

TOMPAS YFANTIDOU MHNAS

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares