Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 00:41

Μουντάκη - Οικονόμου: Στόχος τετράδα και Ευρώπη

Η αρχηγός Νίκη Μουντάκη και ο κόουτς Αποστόλης Οικονόμου του Α.Ο. Θήρας βρέθηκαν στα στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησαν για τη συνέχεια της ομάδας από τη Σαντορίνη. Η αρχηγός Νίκη Μουντάκη και ο κόουτς Αποστόλης Οικονόμου του Α.Ο. Θήρας βρέθηκαν στα στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησαν για τη συνέχεια της ομάδας από τη Σαντορίνη.

Ο κόουτς Αποστόλης Οικονόμου και η αρχηγός του Α.Ο Θήρας Νίκη Μουντάκη βρέθηκαν στα στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94,6 μια μόλις μέρα μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό καλεσμένοι των Μάνου Ζερβάκη και Αλεξάνδρας Αξενίδου.

Ο κόουτς και η αρχηγός της ομάδας από τη Σαντορίνη μίλησαν για το χθεσινό παιχνίδι αλλά και για τους στόχους της ομάδας που όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά είναι αρχικά η τετράδα και η έξοδος στην Ευρώπη.
Αναλυτικά τα όσα είπαν Νίκη Μουντάκη και Αποστόλης Οικονόμου στους Μάνο Ζερβάκη και Αλεξάνδρα Αξενίδου:
Για το χθεσινό ματς παιχνίδι και την ήττα- αποκλεισμό από τη συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδας:
Αποστόλης Οικονόμου: «Νομίζω ότι στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό όλα χάνονται και όλα κερδίζονται. Εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος για την απόδοση μας. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με στόχο το πρωτάθλημα ενώ εμείς για την τέταρτη θέση, οπότε ακόμα και το να χάνεις ένα παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο, απέναντι σε μια ομάδα με πολύ υψηλότερους στόχους είναι τιμητικό. Χθες πήραμε πολλά μηνύματα συμπαράστασης για την εμφάνιση μας».
Για το ότι πήγε σε μια νεογέννητη ομάδα στο χώρο του βόλεϊ:
Αποστόλης Οικονόμου: «Οι προπονητές πηγαίνουν σε ομάδες που να έχουν οργάνωση και πίστεψε με ο Α.Ο Θήρας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Στην ΑΕΚ τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Εκεί δεν υπήρχε υπομονή. Στον Α.Ο Θήρας οργανωτικά σου δίνουν τα πάντα. Σίγουρα δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία Είναι μια ομάδα με στόχους που παλεύει καθημερινά μέσα στο γήπεδο».
Για τους φετινούς στόχους της ομάδας:
Νίκη Μουντάκη: «Σίγουρα ο πρώτος στόχος είναι η τετράδα και καλά παιχνίδια στα πλέι οφ και πιστεύω ότι καλύτερο. Θα είμαστε ευχαριστημένες. Η Ευρώπη σίγουρα είναι μεγάλη πρόκληση. Εγώ δεν το έχω καταφέρει σαν αθλήτρια και είναι μεγάλο κίνητρο».
Για την ατάκα που είπε μέλος του Ολυμπιακού στην κλήρωση του κυπέλλου που τους έφερε απέναντι στον Παναθηναϊκό ότι ήταν «θεία δίκη»:
(σ.σ : Ο Α.Ο Θήρας λόγω απεργιών δεν είχε καταφέρει να παίξει εγκαίρως το παιχνίδι με το Μαρκόπουλο για το Κύπελλο, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από άλλες ομάδες )
Αποστόλης Οικονόμου: «Ο θεός έχει μεγαλύτερα προβλήματα από το να ασχολείται με το βόλεϊ. Είχε γίνει ένα μπέρδεμα με τον αγώνα κυπέλλου και τελικά ήμασταν και αδικημένοι καθώς παίξαμε δύο ματς σε 48 ώρες. Με βάση την προκήρυξη ο αγώνας έπρεπε να γίνει μέσα σε πέντε μέρες αλλά πήραμε το αεροπλάνο την επόμενη κιόλας και παίξαμε. Οι άλλες ομάδες ακόμα δεν έχουν παίξει τα ματς που αναβλήθηκαν. Σαν άνθρωπος του βόλεϊ απλά λέω ότι δεν ήταν καλό για το βόλεϊ γενικώς. Πρέπει να προστατεύσουμε οι ίδιοι το προϊόν μας».
Για το τι κάνει μια αρχηγός όταν η ομάδα είναι πίσω στο σκορ:
Νίκη Μουντάκη: «Προσπαθώ να τις εμψυχώσω όσο γίνεται τις συμπαίκτριες μου. Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι άλλο πέρα από αυτό αλλά και να παίζεις φυσικά».
Αποστόλης Οικονόμου: «Νομίζω ότι ο ρόλος του αρχηγού είναι κομβικός γιατί τα αποδυτήρια σε μια γυναικεία ομάδα είναι σαν ωρολογιακή βόμβα. Τη Νίκη τη σέβονται, όχι μόνο επειδή είναι τρία χρόνια στην ομάδα αλλά το έχει καταφέρει με την προσωπικότητα της. Αυτό είναι καλό για ένα κόουτς γιατί ασχολείται μόνο με το βόλεϊ και όχι με άλλα πράγματα».
Για τη δύναμη της έδρας του ΑΟ Θήρας:
Αποστόλης Οικονόμου: «Είναι πολύ καλό το ότι έχουμε κάνει μόνο μια ήττα. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα και γεμίζει το γήπεδο. Η γρήγορη επιτυχία δημιουργεί και απαιτήσεις αλλά ο κόσμος έχει και υπομονή. Πρέπει να κάνουμε σταθερά βήματα. Για αυτό και ο στόχος είναι η τετράδα. Για να παίξεις πλέι οφ πρέπει να μπεις τετράδα. Είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα».
Για την πορεία της ομάδας και το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν το κάθε παιχνίδι σαν τελικό:
Νίκη Μουντάκη: «Κάθε ματς είναι τελικός και έχει αποτέλεσμα ότι το βλέπουμε έτσι, η πίεση πέρα από άγχος μπορεί να γίνει και δημιουργική».
Για το ότι είναι ακόμα μια νησιώτικη ομάδα που πρωταγωνιστεί στο βόλεϊ:
Αποστόλης Οικονόμου: «Νομίζω ότι η ανδρική ομάδα του Φοίνικα Σύρου είναι παράδειγμα για όλες τις νησιώτικες ομάδες. Η ομάδα μας στηρίζεται πολύ στη διοίκηση. Είναι επιχειρηματίες του νησιού οι οποίοι ξοδεύουν ιδρώτα και χρήμα για την ομάδα».
Για το αν θα συνεχίσουν στην ομάδα (σ.σ το συμβόλαιο τους λήγει το καλοκαίρι):
Αποστόλης Οικονόμου: «Όσο οι συνθήκες είναι αυτές εννοείται ότι θέλω να μείνω, αλλά αυτό θα το πει και η διοίκηση. Η επιθυμία μου είναι φυσικά να αφήσω κάτι πίσω μου, όπως έκανα στην ΑΕΚ. Ένας τίτλος θα ήταν το ιδανικό, αλλά αυτό δεν μπορεί να έρθει από τη μία στιγμή στην άλλη».
Νίκη Μουντάκη: «Φυσικά όσο οι συνθήκες είναι τέτοιες».

Πηγή: sport-fm.gr

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares