Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 18:50

Αντίστροφη μέτρηση για Αυστραλία

 Σιγά σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Formula 1 και οι ομάδες βάζουν τις τελευταίες πινελιές στα μονοθέσιά τους και ετοιμάζονται για την πρώτη χειμερινή περίοδο δοκιμών εξέλιξης, που ξεκινάει αύριο και θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες. Η εβδομάδα που διανύσαμε λοιπόν, βρήκε πολλές από τις μεγάλες ομάδες να παρουσιάζουν τα μονοθέσιά τους στο κοινό.

McLaren: η περσινή χρονιά ξεχάστηκε ήδη

maclarenhonda2016

Τζένσον Μπάτον

   «Πραγματικά δεν μπορώ να περιμένω να πιάσω το τιμόνι αύριο. Όλοι οι οδηγοί της Formula 1 χρειάζονται ένα χειμερινό διάλειμμα, αλλά είμαι υπερβολικά ενθουσιασμένος για να ξεκινήσουμε τώρα το 2016 και πρέπει να ομολογήσω, ότι η ολοκαίνουρια McLarenHondaMP4-31 δείχνει υπέροχη. Ακόμα, έχοντας ξοδέψει αρκετό χρόνο στο Τεχνολογικό Κέντρο της McLaren, μπορώ να σας πω ότι υπάρχει αρκετή θετική ενέργεια στην ομάδα παρά τα δύσκολα που αντιμετωπίσαμε το 2015. Αν και είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα που είδαμε πέρσι, υπήρχε σταθερή πρόοδος κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, κι αυτό μας γεμίζει αυτοπεποίθηση για την κατεύθυνση που ακολουθούμε. Δεν πρόκειται να κάνω κάποια πρόβλεψη -εξάλλου η Formula 1 για εμένα είναι πολύ απρόβλεπτη -ωστόσο η αεροδυναμική του μονοθεσίου μοιάζει καταπληκτική, και πραγματικά ανυπομονώ για να ξεκινήσουμε αύριο τις δοκιμές».

Φερνάντο Αλόνσο

   «Πάντα η έναρξη της χρονιάς είναι πολύ ωραίο συναίσθημα, με πολλή ανυπομονησία για ό,τι ακολουθήσει. Πέρσι τα φώτα έπεσαν στη McLarenκαθώς ήταν η πρώτη χρονιά της συνεργασίας μας με τη Honda. Ήταν μία δύσκολη χρονιά για όλους μας, αλλά μάθαμε πάρα πολλά. Ήταν ένας πολύ παραγωγικός χειμώνας για εμένα. Προπονήθηκα πάρα πολύ σκληρά, ως συνήθως, αλλά πέρασα και χρόνο με την οικογένειά μου, κι ενημερώθηκα για τις εξελίξεις που έτρεχαν στο Τεχνολογικό Κέντρο της ομάδας στο Γουόκινγκ, όπου όλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους. Όλο το αυτοκίνητο είναι πολύ όμορφο, κι από αεροδυναμικής άποψης φανταστικό θα έλεγα, περιμένω λοιπόν πως και πώς να ξεκινήσουμε».

Ferrari: στόχος η κορυφή

ferrari2016

Σεμπάστιαν Φέτελ

   «Θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις προσδοκίες, όπως είναι φυσικό. Προφανώς και κανείς δε θέλει να τα πάει χειρότερα από την προηγούμενη χρονιά. Νομίζω ότι το αισθάνεσαι σε όλο το εργοστάσιο, όλοι είναι έτοιμοι να νικήσουν. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και οι προσδοκίες υπάρχουν. Νομίζω ότι πέρυσι κάναμε μία καλή χρονιά, η νίκη που ήρθε νωρίς βοήθησε την ομάδα να σταθεροποιηθεί. Παρ’ όλα αυτά είμαστε μία καινούρια ομάδα, τα παιδιά δουλεύουν μόλις ένα χρόνο όλοι μαζί. Θεωρώ ότι τα πιο ενδιαφέροντα συμβαίνουν στο παρασκήνιο, όπου είχαμε νέο προσωπικό, νέα πράγματα και ήταν πολύ ωραία το χειμώνα που όλοι προσπαθούσαμε να στήσουμε το μονοθέσιο».

Κίμι Ραικόνεν

   «Είναι μία καινούρια χρονιά κι είναι κι ένα καινούριο αυτοκίνητο. Είναι πάντα εντυπωσιακό για την ομάδα να παρουσιάζει το καινούριο της μονοθέσιο, αλλά εμείς είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για να το οδηγήσουμε για πρώτη φορά. Προφανώς για τον εαυτό μου, θέλω να τα πάω καλά, να κερδίσω αγώνες και να διεκδικήσω το πρωτάθλημα. Αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα και θα πρέπει να δούμε πρώτα πως θα πάνε οι δοκιμές. Δε νομίζω ότι άλλαξε τη συμπεριφορά μου [η άφιξη του Μαουρίτσιο Αριβαμπένε και του Σεμπάστιαν Φέτελ] αλλά άλλαξαν πολλά στην ομάδα. Από τότε που ήρθε ο Μαουρίτσιο, έχει αλλάξει η ατμόσφαιρα. Δουλεύουμε σαν ένα σώμα, και με το Σεμπάστιαν έχουμε καλή σχέση. Προφανώς και προσπαθεί ο ένας να νικήσει τον άλλο, αλλά και με τους δύο υπάρχει πολύ καλή συνεργασία.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares