Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 20:01

Οι πρώτες εντυπώσεις και συμπεράσματα

Η Formula 1 άνοιξε την αυλαία τη δράσης της για το 2016 με τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης που έλαβαν χώρα στην πίστα του Μοντμέλο της Βαρκελώνης το τετραήμερο 22-25 Φεβρουαρίου.

Σίγουρα τα συμπεράσματα που εξήχθησαν δεν είναι απολύτως αντικειμενικά, καθώς ομάδες και οδηγοί γνώριζαν για πρώτη φορά τα μονοθέσιά τους στην πίστα, εκτός από τη Sauber, ωστόσο είναι λίγο ενδεικτικά του τι θα δούμε φέτος.

   Οι δύο ομάδες που τράβηξαν τα βλέμματα είναι οι Mercedesκαι Ferrari, η καθεμία για τους λόγους της.

   Ξεκινώντας με την πρωταθλήτρια Mercedes, τα πράγματα δε θα μπορούσαν να κυλήσουν καλύτερα για τους δύο φορές πρωταθλητές. Οι Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ συμπλήρωσαν 3.137 χιλιόμετρα με τη νέα W07 Hybrid. Η αξιοπιστία της γερμανικής ομάδας προκάλεσε τρόμο και θαυμασμό ταυτόχρονα, καθώς δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του τετραήμερου. Μπορεί να μην ήταν οι πιο γρήγοροι, αλλά δεν μπορούσε κανείς να συγκριθεί μαζί τους. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δε χρησιμοποίησαν τις δυο πιο μαλακές γόμες που είχε διαθέσιμες η Pirelli. Με αυτή την εμφάνιση, παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα νωρίς, δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν τα σκήπτρα τους.

   Περνώντας στη Ferrari, η ιταλική ομάδα μπορεί να νιώθει αισιοδοξία και σιγουριά, ότι αυτή η χρονιά θα είναι ξεχωριστή και θα αποτελέσει καμπή για την επαναφορά της ομάδας στη διεκδίκηση των τίτλων. Οι Φέτελ και Ράικονεν κατάφεραν να είναι τα ταχύτερα μονοθέσια στις τρεις από τις τέσσερις ημέρες. Ο Γερμανός πρωταθλητής έδειξε πολύ γρήγορος μέσα στην SF16 Hybrid και ολοκλήρωσε ικανοποιητικό αριθμό γύρων. Αντίθετα ο Ράικονεν αντιμετώπισε κάποια μικροπροβλήματα αλλά σε γενικές γραμμές ακολούθησε τον pitmateτου σε επιδόσεις. Να σημειώσουμε ότι η Ferrariχρησιμοποίησε την καινούρια και πιο μαλακή γόμα της Pirelli με μοβ σιρίτι (ultrasoft) εν αντιθέσει με τη Mercedes. Στο Maranelloλοιπόν ετοιμάζονται να παλέψουν για τον τίτλο, ωστόσο το γεγονός ότι δεν έχουμε δει τη Mercedes με τις πιο μαλακές και πιο γρήγορες γόμες ελαστικών, τους κάνουν επιφυλακτικούς.

   Από εκεί και πέρα η McLaren- Hondaφαίνεται να αφήνει πίσω της την περσινή καταστροφική χρονιά, και να αποδίδει η σκληρή χρονιά που έγινε το χειμώνα. Η ιαπωνική εταιρεία έχει βελτιώσει κατά πολύ την αξιοπιστία της και το μέλλον αναμένεται βελτίωση από την ομάδα του Γουόκινγκ. Στα αξιοσημείωτα η εξαιρετική παρουσία του Νίκο Χούλκενμπεργκ, πιλότου της ForceIndia, ο οποίος ήταν κι ο ταχύτερος της τρίτης ημέρας.

   Ένα κοινό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε για όλες τις ομάδες, κι ας έχουμε μικρό δείγμα γραφής ακόμα, είναι ότι στο θέμα της αξιοπιστίας τα μονοθέσια λειτούργησαν εξαιρετικά, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι έχουμε και νέα ομάδα στο γκριντ. Γνώμη μας πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι κατά πολύ καλύτερο από το περσινό, με μάχες για όλες τις θέσεις της κατάταξης.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com         

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares