Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 20:28

Με το βλέμμα στην Αυστραλία‏

Η κλεψύδρα της αναμονής άδειασε. Το πρωτάθλημα της Formula 1 είναι προ των πυλών και ο πρώτος αγώνας λιγότερο από 14 ημέρες μακριά.

Η Αυστραλία είναι έτοιμη να υποδεχθεί ομάδες και οδηγούς, φιλάθλους και δημοσιογράφους και το σβήσιμο των πέντε κόκκινων φώτων να σημάνει την έναρξη της ταχύτητας. Η προετοιμασία των ομάδων ολοκληρώθηκε με το πέσιμο της καρό σημαίας στο δεύτερο και τελευταίο τετραήμερο χειμερινών δοκιμών στη Βαρκελώνη 1-4 Μαρτίου. Εκεί είδαμε τα μονοθέσια να «καταβροχθίζουν» τα χιλιόμετρα και να τεστάρουν τις αντοχές τους οι ομάδες.

   Ασφαλή συμπεράσματα είναι ακόμα νωρίς για να εξάγουμε, ωστόσο το πρώτο δείγμα γραφής μας το έδωσαν απλόχερα οι οδηγοί για το τι θα ακολουθήσει μέσα στη χρονιά. Καθώς μπαίνουμε στο τελευταίο πρωτάθλημα με τους υπάρχοντες κανονισμούς, τα μονοθέσια δείχνουν εν τέλει να προσαρμόζονται σε αυτή την υβριδική-turboπερίοδο του αθλήματος, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Το φετινό πρωτάθλημα λοιπόν, θα διεκδικήσουν όπως όλα δείχνουν Ferrariκαι Mercedes. Μετά τις πρώτες δοκιμές πριν δύο εβδομάδες η γερμανική ομάδα έμοιαζε πιο σίγουρη από ότι τώρα με τον Ρόσμπεργκ να είναι συγκρατημένος στις δηλώσεις του, αναφέροντας πως δεν είναι σίγουρος εάν η ομάδα του προηγείται σε επιδόσεις της Scuderia. Η αλήθεια είναι πως η ιταλική ομάδα ήταν ταχύτερη των ανταγωνιστών με όλες τις γόμες της Pirelliκι όχι μόνο με την καινούρια και πιο γρήγορη μοβ (ultrasoft).

   Στις πιο πίσω θέσεις τώρα, αναμένουμε τις RedBull, Williams, και McLarenνα διεκδικούν θέσεις στο βάθρο. Οι κόκκινοι ταύροι με κινητήρα Renaultεπιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις του 2014 και να αφήσουν πίσω τους την άσχημη περυσινή χρονιά. Αντίθετα η McLarenμπαίνοντας στη δεύτερη σεζόν συνεργασίας με τη Honda ευελπιστεί να ξεχαστεί γρήγορα η περυσινή ντροπιαστική χρονιά δίνοντας ένα μονοθέσιο στους Μπάτον και Αλόνσο, που θα τους φέρει να μάχονται για βάθρο, αν όχι για νίκες. Στο στρατόπεδο τώρα της Williamsείναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, καθώς προέρχονται από δύο καλές χρονιές εδραιώνοντας την ομάδα στην τρίτη θέση, και δε θα τους χάλαγε να τερματίσουν και φέτος στην ίδια θέση.

   Τα ψέματα τελείωσαν και οι 22 πιλότοι είναι έτοιμοι να πατήσουν γκάζι και να γεμίσουν τις Κυριακές του φίλαθλου κοινού με δράση και συγκίνηση.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares