Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 22:35

Κυριαρχία με ερωτηματικά

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς στην Αυστραλία έχει μόλις τελειώσει και ο Ρόσμπεργκ είναι ο μεγάλος νικητής.

Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes κατάφερε να επικρατήσει σε ένα τρελό αγώνα, που τις εντυπώσεις έκλεψε ο Γκροζιάν με τη νεοεμφανιζόμενη Haas και η μάχη των νεαρών της ToroRosso, Κάρλος Σάινθ και Μαξ Φερστάπεν.

Μετά από ένα πραγματικό φιάσκο στα κατατακτήρια δοκιμαστικά, όπου οι νέοι κανονισμοί έφεραν σύγχυση στους οδηγούς και απογοήτευση στους φιλάθλους, ο αγώνας ήρθε να δικαιώσει όλους εκείνους, που περίμεναν με ανυπομονησία τον πρώτο αγώνα της σεζόν. Ο Λιούις Χάμιλτον με κεκτημένη ταχύτητα από την περασμένη χρονιά πήρε την poleposition και έμοιαζε το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ο teammate του, Νίκο Ρόσμπεργκ, εκκίνησε δεύτερος αφήνοντας στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης τις δύο Ferrari.

Όμως ο αγώνας έμελλε να έχει άλλους πρωταγωνιστές. Στην ίσως χειρότερη εκκίνηση των Mercedes τα τελευταία τρία χρόνια, ο Σεμπάστιαν Φέτελ τρύπωσε ανάμεσα στα δύο ασημί βέλη και βρέθηκε πρώτος από τρίτος, ενώ τον ακολούθησε ο έτερος οδηγός της Ferrari, Κίμι Ραικόνεν προσπερνώντας κι αυτός τα δύο μονοθέσια της γερμανικής ομάδας. Ο Βρετανός πρωταθλητής βρέθηκε έβδομος, με τον αγώνα του να εξελίσσεται σε τραγωδία. Ο ίδιος αντέδρασε άμεσα ζητώντας από την ομάδα να αλλάξουν τακτική κι έτσι κι έγινε. Το ατύχημα μεταξύ Αλόνσο και Γκουτιέρεζ στο 19ο γύρο προκάλεσε προσωρινή διακοπή του αγώνα μηδενίζοντας έτσι τις διαφορές. Από εκεί και πέρα οι Mercedes αλλάζοντας την τακτική τους, κάνοντας δύο pitstop, ένα λιγότερο από το Φέτελ, βρέθηκαν μπροστά του και έκαναν το ένα δύο. Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari ήταν εμφανώς ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά του μονοθεσίου του, καθώς στους τελευταίους γύρους κόντραρε στα ίσα το Χάμιλτον διεκδικόντας τη δεύτερη θέση.

Ο Κίμι Ραικόνεν, αν κι είχε ένα καλό αγώνα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω ενός προβλήματος στον κινητήρα. Στα αξιοσημείωτα η έκτη θέση του Γκροζιάν με τη Haas, που σκόρπισε τα χαμόγελα στην αμερικανική ομάδα καθώς και οι εμφανίσεις των Σάινθ και Φερστάπεν. Ο Ολλανδός μάλιστα ήταν τόσο ανταγωνιστικός στην αρχή του αγώνα με τον Χάμιλτον που τον ακολουθούσε να δηλώνει στο teamradio, πως «δεν μπορώ να το περάσω αυτό τον τύπο». Ο Ρικιάρντο με RedBull έκανε καλό αγώνα μπροστά στους συμπατριώτες του τερματίζοντας τέταρτος. Σε ρηχά νερά οι Williams και κακός αγώνας από τη McLaren.

Πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός πως η Ferrari απέδειξε πως έχει κλείσει πολύ η ψαλίδα με τη Mercedes, αλλά και η κατάσταση που βρίσκονται πολλές από τις μικρότερες ομάδες. Δείγματα πως φέτος αναμένουμε ένα πιο ανταγωνιστικό και θεαματικό πρωτάθλημα.

Κατάταξη Αγώνα

  1. Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes 1:48:15.565

  2. Λιούις Χάμιλτον Mercedes +8.060s

  3. Σεμπάστιαν Φέτελ Ferrari +9.643s

  4. Ντάνιελ Ρικιάρντο Red Bull +24.330s

  5. Φελίπε Μάσα Williams +58.979s

  6. Ρομαίν Γκροζιάν Haas +72.081s

  7. Νίκο Χούλκενμπεργκ Force India +74.199s

  8. Βάλτερι Μπότας Williams +75.153s

  9. Κάρλος Σάινθ Toro Rosso +75.680s

  10. Μαξ Φερστάπεν Toro Rosso +76.833s

  11. Τζολυόν Πάλμερ Renault +83.399s

  12. Κέβιν Μάγκνουσεν Renault +85.606s

  13. Σέρχιο Πέρεζ Force India +91.699s

  14. Τζένσον Μπάτον McLaren Honda +1 lap

  15. Φελίπε Νασρ Sauber +1 lap

  16. Πασκάλ Βερλεάιν Manor +1 lap

  17. Μάρκους Έρικσον Sauber DNF

  18. Κίμι Ραικόνεν Ferrari DNF

  19. Ρίο Χαριάντο Manor DNF

  20. Εατεμπάν Γκουτιέρεζ Haas DNF

  21. Φερνάντο ΑΑλόνσο McLaren Honda DNF

  22. Ντανιήλ Κβίατ Red Bull DNS

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares