Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 22:21

Το ενδιαφέρον σε υποβιβασμούς και ανόδους

Αν και βρισκόμαστε στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, φαίνεται καθαρά πως μόνο ένα θαύμα θα στερήσει από τον Πανθηραικό τον τίτλο του πρωταθλητή.

Σε περίπτωση μάλιστα που τα πράγματα ξεκαθαρίσουν ακόμη περισσότερο αυτή την αγωνιστική, το ζητούμενο πλέον θα είναι να μην πληγεί το κύρος του θεσμού και να μην καταντήσουν παρωδίες τα υπόλοιπα ματς μέχρι το τέλος. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και κάτι που συζητιέται πολύ στα ποδοσφαιρικά στέκια μεταξύ παραγόντων και ποδοσφαιριστών.
Και αν δεχθούμε πως για τις διοικήσεις όχι μόνο δεν υπάρχει κίνητρο, αλλά μάλλον σαν επιπλέον περιττά έξοδα βλέπουν την υπόλοιπη διαδικασία, τότε την υπόθεση αξιοπιστία του πρωταθλήματος πρέπει να την αναλάβουν οι παίκτες και οι προπονητές.
Οι φυσικοί λοιπόν πρωταγωνιστές, απαλλαγμένοι από βαθμολογικές πιέσεις ας σκεφθούν πως έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουν τα προσόντα τους, να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο και να κρατήσουν ψηλά το γόητρο των ομάδων τους και την δική τους υστεροφημία.
Να μην τα παρατήσουν και να παρουσιαστούν σοβαροί βάζοντας τους δικούς τους μικρούς προσωπικούς και ομαδικούς στόχους.
Όποιος παρουσιάσει συμπτώματα διάλυσης, σίγουρα θα τα πληρώσει στο μέλλον.
Επίσης για τους προπονητές δίνεται η δυνατότητα και για δοκιμές με ρίσκα κυρίως στο να δώσουν ευκαιρίες στα νέα παιδιά και να τα τσεκάρουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο, χωρίς να φορτωθούν ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τα ίδια τα σωματεία είναι αυτά που έχουν επιλέξει τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος - με περισσότερα παιχνίδια-. Τώρα όσο γι αυτούς που διαφωνούσαν με τα προηγούμενα χρόνια και την διεξαγωγή των αγώνων σε ουδέτερες έδρες, χωρίς μπόνους βαθμών, μάλλον έχουν αλλάξει γνώμη!
ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ
Αντίθετα στο γκρουπ για τον υποβιβασμό ή την παραμονή -όπως θέλετε αποκαλέστε το-, παρά το γεγονός πως κάποιες ομάδες έχουν αποκτήσει προβάδισμα, στην ουσία όλα είναι ανοικτά. Κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος και η βαθμολογική βάση για την σωτηρία θα ανέβει πάνω από τους αρχικούς υπολογισμούς, καθώς όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους, ιδιαίτερα οι θεωρητικά ασθενέστεροι επειδή λόγω της δυσκολίας των μετακινήσεων παρατηρείται το φαινόμενο οι ομάδες που παίζουν εκτός έδρας να παρουσιάζονται με βασικές ελλείψεις. Έτσι κάθε ματς έχει ενδιαφέρον και όλοι έχουν έστω και μαθηματικές ελπίδες. Το ποιες ομάδες θα μείνουν ή θα πέσουν πάντως είναι κάτι που από μόνο του παρέχει ισχυρό κίνητρο... Φτάνει βέβαια να δούμε θα υπάρξει Α' και Β' κατηγορία τη νέα χρονιά;
Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εδώ έχουν ξεχωρίσει οι τρεις ομάδες που θα διεκδικήσουν τα δύο απ' ευθείας εισιτήρια για την Α κατηγορία. Ο Αγιαξ με 22 βαθμούς θα παίξει με τον Αστέρα Τραγαίας εντός και τον ΠΑΣ Νάξου εκτός και δείχνει ικανός να εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Άλλωστε το ματς κλειδί γι αυτόν απέναντι στην Λάβα είχε ευτυχή κατάληξη!
Η Λάβα επίσης με 22 β. θα παίξει το τοπικό ντέρμπι με τον Καρτεράδο και θα φιλοξενηθεί στην Μάρπησσα την τελευταία αγωνιστική. Ομάδα ικανή για όλα μπορεί να χαρακτηριστεί το συγκρότημα του Αντώνη Κατζέλη, που έχει στην διάθεση του παίκτες με εμπειρία.
Ο Μαρπησσαικός έχει 21 πόντους και πρέπει να περάσει αλώβητος στην Σίφνο με τον ΑΟ Σερίφου για να παίξει τα ρέστα του στην έδρα του με την Λάβα, που θα της αρκεί και η ισοπαλία αν πάρει την νίκη με τον Καρτεράδο. Εδώ οι μεταπτώσεις στην απόδοση, ίσως βάζουν κάποιος ερωτηματικό.
Βέβαια δεν ξεχνάμε ότι ο τρίτος θα έχει την ευκαιρία του στο μπαράζ με τον τέταρτο του Β γκρουπ και επειδή υπάρχει ο εφησυχασμός πως τελικά και οι τρεις θα ανέβουν που στηρίζεται στην βεβαιότητα της ανόδου του Πανθηραικού στην Γ Εθνική, οφείλουμε να προσθέσουμε μία εξωαγωνιστική παράμετρο.
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΩΝ;
Προσοχή όμως...  γιατί όσο παρατείνεται η αναβολή του διαιτητικού δικαστηρίου για το θέμα των εκλογών της ένωσης μας και αν η απεργία των δικηγόρων δεν τελειώσει πριν τις ημερομηνίες των μπαράζ για την Γ Εθνική, υπάρχει ενδεχόμενο να ''μπλέξουμε'. Βεβαίως και εμείς πιστεύουμε πως αγωνιστικά ο Πανθηραικός ή καλύτερα ο πρωταθλητής Κυκλάδων, σε ένα όμιλο με Δωδεκάνησα, Λέσβο και Χίο, με δύο ομάδες να παίρνουν εισιτήριο για Γ΄Εθνική, έχει μεγάλη τύχη για άνοδο.
Όμως θα είναι στο χέρι του πρωταθλητή μας η συμμετοχή του στα ειδικά μπαράζ ή αυτό θα το αποφασίσουν άλλοι;

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares