Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 19:24

Η δύναμη τού αουτσάιντερ

Δεύτερη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα για το Νίκο Ρόσμοεργκ, κι έκτη συνεχόμενη μετρώντας και τις νίκες του στους τελευταίους τέσσερις αγώνες από την περσινή σεζόν. Σε ένα πολύ ωραίο αγώνα στο μαγευτικό, ερημικό, νυχτερινό τοπίο τού Μπαχρέιν ο Γερμανός πιλότος μπορεί να μην ξεκίνησε από την pole position ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα και να πάρει βραχεία κεφαλή στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Τραγική εκκίνηση για άλλη μία φορά για τον Λιούις Χάμιλτον.

Το σκηνικό στις κατατακτήριες δοκιμές δεν άλλαξε στον δεύτερο αγώνα, με τον περσινό πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον, να κατακτά την pole position και να έπονται οι Ρόσμπεργκ, Φέτελ, και Ραικόνεν. Η δράση στον αγώνα ξεκίνησε πριν σβήσουν τα πέντε κόκκινα φώτα, καθώς ο Σεμπάστιαν Φέτελ εγκατέλειψε στο γύρο σχηματισμού μετά από πρόβλημα στον κινητήρα του. Η εκκίνηση λοιπόν επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις, με το Χάμιλτον για ακόμα μία φορά να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα τής θέσης του. Ο Βρετανός πρωταθλητής μετά από μία επαφή, που είχε στην πρώτη στροφή τής πίστας με το Βάλτερι Μπότας, περιορίστηκε στο να σώσει τον αγώνα του τερματίζοντας όσο πιο ψηλά μπορούσε. Έτσι κι έγινε, αφού τερμάτισε τρίτος. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει εμφανέστατο πρόβλημα στις εκκινήσεις των αγώνων κι εάν δεν το λύσει σύντομα θα βρεθεί σε δύσκολη βαθμολογική θέση.

Ο ήρωας όμως τής ημέρας είναι ο νικητής τού αγώνα, Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο οδηγός τής Mercedes χωρίς να είναι το φαβορί στους πρώτους δύο αγώνες τής χρονιάς κατάφερε να πάρει τους 50 βαθμούς του νικητή και δικαιολογημένα μπορεί να αισθάνεται αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά. Δεύτερος τερμάτισε ο Φινλανδός οδηγός τής Ferrari, Κίμι Ραικόνεν, σώζοντας τα προσχήματα για την ιταλική ομάδα. Στο Μαρανέλο πρέπει να λύσουν τα προβλήματα αξιοπιστίας ενόψει συνέχειας, για να μπορέσει να ξανά μπει σε τροχιά επιτυχιών και με τα δύο της μονοθέσια η ομάδα.

Στα πολύ ευχάριστα τού αγώνα ανήκουν οι εμφανίσεις του Ρομαίν Γκροζιάν με Haas και του Στόφελ Βαντόρν με McLaren. Ο Γάλλος μετά την έκτη θέση του στην Αυστραλία τερμάτισε πέμπτος στο Μπαχρέιν ξεπερνώντας τις προσδοκίες, που είχε δημιουργήσει η ομάδα του, χαρακτηρίζοντας τούς δύο πρώτους αγώνες ως το "αμερικάνικο όνειρο" που πέτυχε η ομάδα του με πολλή δουλειά και πείσμα. Η αμερικανική ομάδα μπορεί να υπερηφανεύεται πως η συνεργασία με τη Ferrari σε επίπεδο κινητήρων αποδίδει τα μέγιστα. Στην περίπτωση του Βαντόρν τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Ο μέχρι πρότινος άγνωστος στο ευρύ κοινό, 24χρονος Βέλγος οδηγός, έκανε χθες το ντεμπούτο του με τη McLaren κι εξέπληξε και τον πιο φανατικό θαυμαστή του. Ο νεαρός, που αντικατέστησε τον τραυματία Αλόνσο, κατάφερε ό,τι οι δύο πρώην πρωταθλητές δεν είχαν καταφέρει, να βαθμολογηθεί. Αποδεικνύοντας πως η στιγμή του στη Formula 1 δε θα αργήσει να έρθει. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να αρπάξει την ευκαιρία, όταν αυτή του παρουσιαστεί.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares