Κυριακή, 17 Απριλίου 2016 19:01

Ο Ρόσμπεργκ καλπάζει

Την πιο εύκολη νίκη του κατέκτησε ο Νίκο Ρόσμπεργκ σήμερα στην Κίνα παίρνοντας προβάδισμα 36 πόντων στη μάχη τού τίτλου των οδηγών.

   Ο τρίτος αγώνας τής σεζόν έμελλε να είναι κι ο πιο συναρπαστικός. Αφού το παλιό φορμάτ των κατατακτήριων δοκιμών επέστρεψε, μετά από σύσσωμη απαίτηση των οδηγών και των ομάδων, ο αγώνας σε μία πολύ γρήγορη πίστα που ευνοεί τα προσπεράσματα είχε δράση και μάχες από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό.

   Ο Ρόσμπεργκ λοιπόν κατέκτησε την pole position το Σάββατο και ακολουθώντας μία σωστή στρατηγική έβαλε στο σακούλι του άλλους 25 βαθμούς ανοίγοντας την ψαλίδα από τους διώκτες του. Ο Γερμανός χωρίς να απειληθεί σε καμία στιγμή του αγώνα, εκτός από την εκκίνηση που έχασε τη θέση του από το Ρικιάρντο, την οποία ανέκτησε άμεσα, δείχνει απαλλαγμένος από τα αβίαστα λάθη και την έλλειψη συγκέντρωσης τού παρελθόντος, σε αυτούς τους πρώτους αγώνες της σεζόν.

   Δεύτερος τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ πραγματοποιώντας ένα πολύ επιθετικό αγώνα μετά την επαφή τού πρώτου γύρου με τον Κίμι Ραικόνεν. Η Ferrari φάνηκε πως έλυσε τα προβλήματα αξιοπιστίας της με τον κινητήρα, που αντιμετώπισε σε Αυστραλία και Μπαχρέιν, και για πρώτη φορά φέτος απέδειξε πως έχει μονοθέσιο για την κορυφή. Η ιταλική ομάδα εάν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη στην Κίνα.

   Οι δύο Red Bull σήμερα θύμισαν κάτι από τις παλιές καλές εποχές τους. Εκκινώντας από τη δεύτερη θέση ο Ρικιάρντο κι από την έκτη ο Κβίατ κατάφεραν να τερματίσουν στην τέταρτη και τρίτη αντίστοιχα. Ο Αυστραλός πιλότος τής Red Bull εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό στήσιμο τού μονοθεσίου του από τους μηχανικούς του και για τρίτο συνεχόμενο αγώνα τερμάτισε τέταρτος. Ο Κβίατ από την άλλη, δύο εβδομάδες πριν τον αγώνα στην πατρίδα του ανέβηκε στο βάθρο των νικητών και πάει με την ψυχολογία στα ύψη στο γκαν πρι τού Σότσι. Οι κόκκινοι ταύροι πήραν εμπρός και δείχνουν πως φέτος μπορούν να φτάσουν σε νίκες, που τόσο πολύ επιθυμούν, αλλά και το γεγονός, ότι επιστρέφουν δριμύτεροι, δίνει νέα πνοή στο πρωτάθλημα, ακόμα και στην ίδια τη Formula 1.

   Ο περσυνός πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον συνεχίζει να μην ικανοποιεί τους υποστηρικτές του με τις εμφανίσεις, του κάνοντας έξι τους αγώνες χωρίς νίκη από το προηγούμενο πρωτάθλημα. Μπορεί σήμερα να ήταν άτυχος, καθώς εκκίνησε τελευταίος, ωστόσο η έβδομη θέση που κατέκτησε μπορεί να χαρακτηριστεί κι ως τιμητική με τον Φελιπε Μάσα να αποδεικνύεται ανυπέρβλητο εμπόδιο για το Βρετανό υπερπρωταθλητή. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και θέλει την νίκη στον αγώνα της Ρωσίας για να κάνει ένα restart στη χρονιά.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares