Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 21:04

Απλά Χάμιλτον...

Lewis Hamilton Canada 2016

Τί κι εάν η Ferrari έκανε τα πάντα για να φτάσει και να ξεπεράσει τη Mercedes, ωστόσο οι Ιταλοί υπολόγιζαν χωρίς τον "ξενοδόχο" Χάμιλτον. Ο Βρετανός ακολούθησε διαφορετική στρατηγική από το διώκτη του, Σεμπάστιαν Φέτελ, και κατέκτησε τη δεύτερή του νίκη για φέτος.

Ας πάρομε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Ferrari ταξίδεψε στο Μόντρεαλ με νέο τούρμπο στη φαρέτρα της το οποίο στην πράξη λειτούργησε εξαιρετικά για τα δύο κόκκινα μονοθέσια φέρνοντας το Φέτελ μόλις +0.178 από την pole position. Στην εκκίνηση τού αγώνα, λοιπόν, ο Γερμανός πετάχτηκε από την εξωτερική και μέχρι την πρώτη στροφή βρέθηκε από τρίτος, πρώτος. Η Scuderia είχε πετύχει το στόχο της φέρνοντας τον οδηγό της στην κορυφή, όμως τα έκανε μαντάρα στη στρατηγική των πιτ στοπς για άλλη μία φορά φέτος στερώντας από τον οδηγό της την πρώτη του νίκη μέσα στο 2016. Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά για το Φέτελ, αίφνης κλήθηκε αδικαιολόγητα για αλλαγή ελαστικών από την ομάδα, βγαίνοντας πίσω από το Χάμιλτον και μένοντας εκεί για όλη τη συνέχεια τού αγώνα. Την υπόλοιπη ιστορία την είδαμε όλοι στους δέκτες μάς. Οι υπεύθυνοι στο Μαρανέλο πρέπει να αισθάνονται προβληματισμένοι, γιατί και πάλι υπερεκτίμησαν τη φθορά των ελαστικών στο Μόντρεαλ κι έτσι επέλεξαν επιζήμια στρατηγική για τον οδηγό τους, αλλά και ανακουφισμένοι, γιατί για πρώτη φορά μπορούν να υποστηρίζουν ότι διαθέτουν ισάξιο μονοθέσιο με τη Meredes.

Κάπου εδώ μπαίνει και ο Χάμιλτον στην εξίσωση, ο οποίος μοιάζει αναγεννημένος και σιγά σιγά δείχνει να βρίσκει τη φόρμα του και να πρωταγωνιστεί. Ο Λιούις έκανε το restart που τόσο πολύ ποθούσε στο Μονακό αφήνοντας πίσω του το κακό ξεκίνημα και με δύο συνεχόμενες νίκες πλησίασε τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία των οδηγών, Νίκο Ρόσμπεργκ, στους 9 βαθμούς. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι οδηγός ψυχολογίας και η νίκη του στο Μονακό του προσέφερε αυτό ακριβώς, την κατάλληλη ψυχολογία για την αντεπίθεσή του. Ο Βρετανός έχει και την εμπειρία αλλά και το χαρακτήρα για να διαχειριστεί αυτό το υπέρ του μομέντουμ και να βάλει πλώρη για το τέταρτο πρωτάθλημα.

Η μάχη αναμένεται καθηλωτική, καθώς μετά από δύο χρόνια απόλυτης κυριαρχίας τής Mercedes, οι Γερμανοί γαίνεται να έχουν αντίπαλο. Πλέον η προσοχή στρέφεται στους δρόμους τού Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, την Κυριακή, όπου η χώρα τής φωτιάς θα διοργανώσει το παρθενικό της γκραν πρι, καλώντας τους 22 οδηγούς σε μία μάχη με έπαθλο τους 25 πόντους και τη δόξα τής Ανατολής.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares