Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016 15:07

Ρόσμπεργκ, ο γητευτής της φωτιάς

Στη χώρα της φωτιάς και στην πόλη του αέρα ο Νίκο Ρόσμπεργκ κατέκτησε την πέμπτη του φετινή νίκη μεγαλώνοντας και πάλι τη βαθμολογική διαφορά που τον χωρίζει από τους διώκτες του στη μάχη του πρωταθλήματος.

Αυτή τη φορά το Ευρωπαϊκό γκραν πρι διεξήχθη στους στενούς, μα παράλληλα ταχύτατους δρόμους του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν. Εκεί οι κινητήρες της Mercedes έδειξαν να αποδίδουν τα μέγιστα, βοηθώντας έτσι το Γερμανό πιλότο να επικρατήσει σχετικά άνετα. Στο βάθρο των νικητών βρέθηκαν επίσης οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Σέρχιο Πέρεζ.

Η σχεδίαση της ολοκαίνουριας πίστας στο Μπακού ξάφνιασε όλους τους οδηγούς οι οποίοι προσπάθησαν να προσαρμοστούν το συντομότερο δυνατό. Ο Ρόσμπεργκ έμεινε απόλυτα συγκεντρωμένος όλο το τριήμερο αποφεύγοντας τις μπαριέρες, που ήταν έτοιμες να τιμωρήσουν κάθε λάθος και κάθε απερισκεψία. Δυστυχώς, ο Χάμιλτον δεν ήταν τόσο τυχερός, καθώς στα δοκιμαστικά τού Σαββάτου είχε επαφή με τον τοίχο που είχε ως αποτέλεσμα να εκκινήσει από τη δέκατη θέση στον αγώνα. Όσον αφορά τον αγώνα, ο Βρετανός αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, το οποίο τον απέτρεψε από το να πιέσει στο τέλος, τερματίζοντας έτσι στην πέμπτη θέση.

Καλός ρυθμός από τις Ferrari στον αγώνα, που όμως δυσκολεύτηκαν αρκετά την Παρασκευή και το Σάββατο. Η δεύτερη και τέταρτη θέση μάλλον είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαν να περιμένουν στη Scuderia. Εξαιρετική εμφάνιση και τις τρεις ημέρες από το Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την πολύ καλή δουλειά της ομάδας του ανέβηκε και πάλι στο βάθρο μετά το Μονακό και βάζει υποψηφιότητα για να καλύψει μία από τις κενές θέσεις που θα προκύψουν του χρόνου στις μεγάλες ομάδες.

Ωστόσο αυτός ο αγώνας θα μείνει στην ιστορία και για κάτι άλλο. Το Σάββατο στις κατατακτήριες δοκιμές ο Βάλτερι Μπότας με Williams- Mercedes έσπασε το ρεκόρ τελικής ταχύτητας στη Formula 1 καθώς η τηλεμετρία της ομάδας του έδειξε ότι έπιασε τα 378 km/h. Έτσι κατέρριψε το ρεκόρ του Χουάν Πάμπλο Μοντόγια, όταν το 2004 στη Μόντσα με τη BMW έπιασε τα 376,2 km/h. Πλέον θα μπορούσε κάποιος να πει ότι τα επόμενα χρόνια η πίστα στο Μπακού θα μετατραπεί σε ένα νέο "ναό της ταχύτητας".

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Απλά Χάμιλτον... Αυστρία, το ένατο επεισόδιο »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares