Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 16:22

H τοποθέτηση Παρίση στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ [vid]

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΚ Νίκος Παρίσης μίλησε εκπροσωπώντας τις Κυκλάδες στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΟ, εστιάζοντας στην γνωστή υπόθεση του διαιτητικού δικαστηρίου και τις παρενέργειες της, χαρακτηρίζοντας κατευθυνόμενη την νομική υπηρεσία της ομοσπονδίας, προκαλώντας την αντίδραση του προιστάμενου της υπηρεσίας κ.Σαράκη.

Επίσης κατηγορώντας τον πρόεδρο κ.Γκιρτζίκη πως ανέστειλε πραξικοπηματικά την λειτουργία της ΕΠΣΚ , τον άκουσε να του ζητά να πάρει πίσω την έκφραση του.
Αντίδραση στην διάρκεια της ομιλίας του υπήρχε από τον κ.Δημητρίου όταν του εξέφρασε την απορία του για την λευκή ψήφο στην επιτροπή εκτάκτων θεμάτων.
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του αντιπρόεδρου.
'' Εκπροσωπώ την πολύπαθη και με πολλά ιδιαίτερα προβλήματα Ενωση Κύκλάδων. Είχαμε μία διαφωνία με τον εκπρόσωπο της μειοψηφίας, που προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο με γνωμοδότηση της κατευθυνόμενης νομικής υπηρεσίας. Ο αντίδικος μας είναι προσωπικός φίλος του κ. Γκιρτζίκη γι αυτό και τον έβαλε στην επιτροπή, ενώ το λογικό θα ήταν να τοποθετηθεί ο κ. Φρέρης από την συμπολίτευση. Η υπόθεση εκρεμμούσε από τον Γενάρη λόγω της απεργίας των δικηγόρων και η ένωση μας μετείχε κανονικά σε όλες τις δραστηριότητες. Ξαφνικά ένα Σάββατο του Μαίου μας τραβήξατε την πρίζα και μαζί με την απόφαση για τον ορισμό του τελικού αναστείλατε και την δική μας λειτουργία με την ανακοίνωση σας (Στο σημείο αυτό ο κ. Γκιρτζίκης ανέφερε πως η μη αναγνώριση διευκρινιζόταν πως ίσχυε μέχρι την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου). Αμέσως σπάσανε τα τηλέφωνα. Ο Πανθηραικός σε 8 ημέρες θα άρχιζε τα μπαράζ και οι άνθρωποι του που είχαν επενδύσει τραβούσαν τα μαλιά τους βλέποντας τους παίκτες στις προπονήσεις σε αβεβαιότητα και χωρίς όρεξη. Βάλαμε μέσον και πήραμε άδεια να γίνει το δικαστήριο και ευτυχώς δικαιωθήκαμε γιατί η ευσεβής σας προσδοκία ήταν να μην είμαστε εδώ σήμερα.
Όμως το θέμα δεν τελειώσει για εμάς.
Μία από τις παρενέργειες ήταν και η μη χρηματοδότηση του αντιπεριφερειάρχη στους τελικούς των υποδομών με αποτέλεσμα στην ουσία να τιμωρηθούν τα παιδιά που έπαιξαν σε αντίξοες συνθήκες μέσα στον ήλιο.
Ακομη περιμένω να μου απαντήσουν τα μέλη της επιτροπής εκτάκτων θεμάτων γιατί έκριναν έκτακτη τον Μάιο μία υπόθεση που χρόνιζε από τον Γενάρη. Επίσης κ. πρόεδρε μας είχατε αναφέρει για ένα ειδικό ταμείο που το 70% θα πήγαινε στις Κυκλάδες γιατί γνωρίζετε τα ειδικά προβλήματα που υπάρχουν. Γιατί το 2015 δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ;
Θα καταψηφίσουμε τον απολογισμό των πεπραγμένων γιατί πιστεύουμε πως το περιστατικό με την ΕΠΣΚ χαρακτηρίζει τον τρόπο που σκέπτεται η διοίκηση''.
Τέλος να αναφέρουμε ότι ο προιστάμενος της νομικής υπηρεσίας που ζήτησε τον λόγο, ανέφερε πως εκείνοι δεν αποφασίζουν απλά γνωμοδοτούν και διαβάζοντας τι αναφέρει το καταστατικό της ΕΠΣΚ, αποφάνθησαν ερμηνεύοντας το γράμμα του νόμου βάσει των δεδομένων που είχαν.

Το διαιτητικό δικαστήριο, συνέχισε ο κ.Σαράκης, έχει μεγαλύτερες αρμοδιότητες και εξουσίες και αποφάσισε υπολογίζοντας και το πνεύμα του νόμου.

Kλείνοντας να αναφέρουμε πως ο απολογισμός των πεπραγμένων της ΕΠΟ εγκρίθηκε με 88 θετικές ψήφους, ενώ 82 τον καταψήφισαν. 

Δείτε αναλυτικά πώς ψήφισε κάθε Ένωση, αλλά και οι ομάδες: 

“Οχι” στον διοικητικό απολογισμό της διοίκησης Γκιρτζίκη ψήφισαν οι ΕΠΣ:Αθηνών, Αν.Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Λάρισας, Φθιώτιδας, Δράμας, Ξάνθης, Πρέβεζας/Λευκάδας, Χανίων, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Ζακύνθου, Σάμου, Λέσβου, Ηπείρου, Κιλκίς, Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνης, Πέλλας. 

Και οι ΠΑΕ: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα. 

“Ναι” στον διοικητικό απολογισμό της διοίκησης Γκιρτζίκη ψήφισαν οι Ενώσεις: Δυτ. Αττικής, Ευβοίας, Πειραιά, Δωδεκανήσου, Έβρου, Κεφαλονιάς/Ιθάκης, Χαλκιδικής, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Αχαΐας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Κέρκυρας, Καβάλας, Θράκης, Ημαθίας, Πιερίας, Βοιωτίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Χίου, Ηλείας και Θεσπρωτίας. 

Και οι ΠΑΕ: Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Βέροια, Λεβαδειακός, Καλλονή και Πανθρακικός. 

“Σπασμένα” ψήφισαν οι: Ευρυτανία (2 ναι, 1 όχι), Φωκίδα (1 ναι, 2 όχι), Σέρρες (1 ναι, 2 όχι), Σάλας (1 ναι, 2 όχι) και η Football League (Παναιγιάλειος-Καλλιθέα ναι, Απόλλων Σμύρνης όχι). Επίσης από την Αργολίδα ψήφισαν δύο εκπρόσωποι (απουσίαζε ο πρόεδρος) κι αμφότεροι ψήφισαν όχι. 

Δεν ψήφισαν η Άρτα και η Καστοριά (δεν τους δόθηκε δικαίωμα ψήφου), ενώ απουσίαζαν τέσσερις ΠΑΕ: ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής, ο Αστέρας Τρίπολης κι ο Πλατανιάς. 

 

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares