Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 12:21

Γιώτα Διώτη: Να αγαπάτε τον Πανναξιακό μας.

Την γνωρίσαμε ως Παναγιώτα Διώτη, την αποχαιρετούμε ως Διώτη – Ξένου.

Στα δύο χρόνια που έμεινε στη Νάξο, το χαμογελαστό κορίτσι με το «Νο 6» στη πλάτη έκανε μόνο φίλους. Τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την φανέλα του Πανναξιακού με την οποία γνώρισε χαρές αλλά και λύπες. Έκλαψε από χαρά, συγκίνηση αλλά και λύπη. Και τώρα ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την Γαλλία και την Terville Florange Olympique.

Στα 24 της χρόνια, η διεθνής ακραία ακολουθεί την Ελένη Κιόση και γίνεται η 2η Ελληνίδα που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη ομάδα. Μετά από δύο χρόνια στην Νάξο όπου βελτίωσε σημαντικά το παιχνίδι της, ένιωσε ότι ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα. Και το κάνει.

Στο πλευρό της, ο σύζυγός της Σπύρος Ξένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αμφότεροι ξεχνούν τη Νάξο. Στέλνουν το μήνυμά τους προς τους φίλους τους, τους οπαδούς της ομάδας και αφήνουν ανοιχτή τη πόρτα της επιστροφής στο μέλλον.

Η Διώτη άλλωστε στον Πανναξιακό έκανε τα πάντα, Ως ακραία βούταγε στο παρκέ για να βγάλει την πιο απίθανη άμυνα, ως διαγώνια φέτος είχε αναλάβει το εκτελεστικό κομμάτι ενώ πρόλαβε να παίξει και ως κεντρική ενθυμούμενη τα πρώτα χρόνια της καριέρα της… Και έφερε εις πέρας την αποστολή της.  Έμαθε και πρόσφερε πολλά.

Και τώρα ήρθε η ώρα για το «αντίο». Ένα …αντίο γεμάτο συγκίνηση, αλλά και την υπόσχεση της επιστροφής. Όταν κι εάν οι συνθήκες το επιστρέψουν. Και το ευχόμαστε…10560268 1529799770598092 6249515612081195351 o

1. Νάξος – Τερβίλ: πόσο μεγάλη η απόσταση και πως φτάσαμε στην μετακόμιση;

Ανέκαθεν στόχος μου ήταν να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Δεν το επιχείρησα νωρίτερα διότι δεν ένιωθα έτοιμη ούτε σωματικά ούτε ψυχολογικά να κάνω ένα τόσο μεγάλο βήμα . Γι αυτό και ήρθα στον Πανναξιακό γιατί θεώρησα ότι είναι η κατάλληλη ομάδα να δουλέψω σκληρά και να πετύχω το όνειρό μου το οποίο είναι να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου έξω απ' τα σύνορα της Ελλάδος.

2.  Τι περιμένεις να κερδίσεις από τη παρουσία σου στο γαλλικό πρωτάθλημα;

Για μένα θα είναι κέρδος να καταφέρω να εδραιωθώ στο εξωτερικό μέσω του γαλλικού  πρωταθλήματος. Θέλω τέτοια εποχή του χρόνου να είμαι σε θέση να πω ότι άξιζε το βήμα που επιχείρησα φέτος και να γίνω καλύτερη αθλήτρια απ' ότι ήμουν την φετινή σεζόν.

3.  Τι κρατάς και τι αφήνεις πίσω σου όσον αφορά τα δύο χρόνια που αγωνίστηκες στον Πανναξιακό;

Κρατάω όλες τις καλές στιγμές που ζήσαμε σαν ομάδα και με τον κόσμο του Πανναξιακού. Όλες τις επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν πιστεύω ότι έζησα κάτι αρνητικό αυτά τα 2 χρόνια.

4.  Ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή στα δύο χρόνια που έπαιξες με τη φανέλα του Πανναξιακού;

Οι όμορφες στιγμές ήταν πολλές, ειλικρινά. Αλλά νομίζω ότι ξεχωρίζω περισσότερο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Challenge Cup, όταν παίξαμε εναντίον της Minhaska. Ήταν πρωτόγνωρο συναίσθημα και ο κόσμος ήταν φανταστικός. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

10714269 1535266356718100 5280171029432359450 o

5.  Ποια ήταν η στιγμή που σε στεναχώρησε περισσότερο όσο έμεινες στη Νάξο;

Νομίζω ότι η πιο στενάχωρη στιγμή ήταν ο αποκλεισμός μας από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό κυπέλλου στο Αγρίνιο.

6.  Πως θα περιέγραφες την διετή εμπειρία σου στη Νάξο;

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που ειλικρινά αν δεν είχα πρόταση από το εξωτερικό θα ήθελα να συνεχιστεί. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, πέρασα πολύ όμορφα στη Νάξο. Για μένα είναι απ' τα  ομορφότερα νησιά του κόσμου, γεμάτα ζωή ακόμη και τον χειμώνα, αλλά και νέους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται μόνιμα εκεί.

7.  Πόσες πιθανότητες δίνεις στην προοπτική να επιστρέψεις στη Νάξο και να φορέσεις και πάλι τη φανέλα του Πανναξιακού;

Όποτε και αν επιστρέψω ξανά στην Ελλάδα, ο Πανναξιακός θα είναι σίγουρα στις πρώτες επιλογές μου, αν φυσικά υπάρχουν οι συνθήκες και εάν υπάρχει από κοινού επιθυμία για συνεργασία.

8.  Eθνική ομάδα η πορεία της τα τελευταία χρόνια και εάν μπορεί να πετύχει τους στόχους της;

Η Εθνική ομάδα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την παρουσία της 2 συνεχείς σεζόν στους ημιτελικούς του European league. Έχουμε αθλήτριες και προπονητικό team που μπορούν να φτάσουν την εθνική μας σε υψηλό επίπεδο, φυσικά με την απαραίτητη και πολύ σημαντική συμβολή της ομοσπονδίας μας.

9.  Σε προσωπικό επίπεδο ποιο είναι το επόμενο στοίχημα στην καριέρα σου;

Για μένα ίσως το πιο σημαντικό στοίχημα είναι αυτό που θα προσπαθήσω να πετύχω φέτος στο εξωτερικό, διότι είναι μεγάλο βήμα επαγγελματικά αλλά και για την ζωή μου γενικότερα. Θα κάνω ότι περνάει απ το χέρι μου για να κερδίσω αρχικά αυτό το στοίχημα.

10.  Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους του Πανναξιακού ενόψει της νέας χρονιάς και με δεδομένο ότι ξέρεις την αγάπη τους για την ομάδα τους ;

«Θέλω να τους πω ότι σε όλες τις ομάδες πάντα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Να συνεχίσουν λοιπόν έτσι όπως έκαναν έως σήμερα να στηρίζουν τόσο ένθερμα και έμπρακτα τον Πανναξιακό που τόσο αγαπάμε».

12076938 1651692051742196 800793471 n

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares