Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 21:30

Στα μισά του δρόμου

Οι 10 από τους 21 αγώνες έχουν ολοκληρωθεί και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ξεκάθαρες.

Μένουν ακόμη δύο αγώνες για την επίσημη διακοπή του καλοκαιριού, ωστόσο οι αγώνες στην Ουγγαρία στις 24/7 και η επιστροφή του γερμανικού γκραν πρι στο Χοκενχάιμ στις 31/7 αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στη μάχη του τίτλου των οδηγών είναι πλέον ξεκάθαρο ότι και φέτος η κούπα θα καταλήξει σε έναν από τους οδηγούς της Mercedes, ενώ για τους κατασκευαστές ο τίτλος έχει μάλλον κριθεί.

Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ έχουν φέτος την πιο συγκρουσιακή σχέση εντός πίστας με τους δύο οδηγούς να ακολουθούν αντίθετους δρόμους σύμφωνα με τις εμφανίσεις τους. Ο Γερμανός ενώ ξεκίνησε με τέσσερις συνεχόμενες νίκες έχει δει πλέον τη διαφορά του από τον διώκτη και συναθλητή του να κατρακυλάει από τους 43 στον 1 μόλις βαθμό. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Βρετανός τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής διάγει μία περίοδο εξαιρετικής φόρμας που τον έχει θέσει πλέον ικανό να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και να πανηγυρίσει το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και τέταρτο της καριέρας του.

Οι άλλες ομάδες που θεωρητικά διεκδικούν τον τίτλο, μοιάζουν χαμένες στη μετάφραση με τη Red Bull να έχει πετύχει νίκη και να έχει βελτιωθεί αισθητά μεν, όμως να παραμένει πολύ μακριά από τη Mercedes δε. Όσο για τη Ferrari τα πράγματα μοιάζουν αρκετά διαφορετικά, καθώς φέτος δεν έχουν να επιδείξουν βελτίωση και για νίκη ούτε λόγος. Η Scuderia δε φαίνεται ικανή ούτε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση με τους τελευταίους αγώνες να επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Οι κόκκινοι ταύροι βρήκαν τον τρόπο να προσαρμοστούν και να κάνουν πιο ανταγωνιστικό το μονοθέσιο την ίδια ώρα που στο Maranello κάθε άλλο παρά βήματα προς τα εμπρός κάνουν.

Την Κυριακή λοιπόν όλα τα βλέμματα και τα φώτα συγκεντρώνονται στο Ουγκαρόρινγκ για την ενδέκατη στροφή του πρωταθλήματος. Κλείνοντας αξίζει να κρατήσουμε τη σημερινή ημέρα γιατί συμπληρώνεται ένας χρόνος από το χαμό του Ζιλ Μπιανκί και ο κόσμος της Formula 1 θυμάται μία θλιβερή επέτειο.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares