Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 15:46

Το μοναδικό ''Tinos Marble Trail Exomeria'' [pics]

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 4 Σεπτεμβρίου το Tinos Marble Trail Exomeria με 233 συμμετέχοντες σε 4 διαδρομές.

Στην γραφική πλατεία του οικισμού του Πύργου στις 7.15 δόθηκε η εκκίνηση από τον Μιχάλη Καλομοίρη για την μεγάλη διαδρομή της διοργάνωσης του Ισμαήλ Trail 22 χλμ με ένα πρωτότυπο τρόπο.

Μετά τον εκκωφαντικό ήχο ενός τριμπονιού (παραδοσιακού όπλου) οι αθλητές ξεχύθηκαν στα σοκάκια του οικισμού του Πύργου καταλήγοντας στο κεντρικό μονοπάτι που τους οδήγησε σε ένα αγώνα περιπέτειας και δράσης. Η διαδρομή πραγματικά μαγική περνώντας από πέντε χωριά (Πύργο,Πλατιά,Ρόχαρι,Πάνορμος,Μαρλά,Μαμάδο) καθώς και από τον ερειπωμένο οικισμό του Ισμαήλ γενέτειρα πατρίδα του Γιαννούλη Χαλεπά. Οι εικόνες μοναδικές περάσματα από παραλίες, βράχια, ξερολιθιές , Μοναστήρια με φόντο το Αιγαίο Πέλαγος.

Ο πρώτος αθλητής ο Ervin Celibashi με χρόνο 2:17:19 έφτασε στον τερματισμό με τον κόσμο να τον περιμένει στην πλατεία και να έχει δημιουργήσει μία μοναδική ατμόσφαιρά με χειροκροτήματα και επευφημίες

Με χρόνο 3:01:13 τερμάτισε και η πρώτη γυναίκα η Ασημίνα Συλαίου κατακτώντας το εντυπωσιακό μαρμάρινο έπαθλο.

Πρώτος Τήνιος αθλητής τερμάτισε ο Πέτρος Ειρηναίος Βιδάλης και Πρώτη Τήνια αθλήτρια η Ευαγγελία Ράλλη.

Οι χορηγοί της διοργάνωσης φρόντισαν να ενισχύσουν την προσπάθεια των αθλητών με τα προϊόντα τους ενώ οι εθελοντές της διοργάνωσης ακροβολισμένοι κατά μήκος της διαδρομής ενθάρρυναν τους αθλητές σε κάθε τους βήμα και τους μετέδιδαν την γιορτινή ατμόσφαιρα που υπήρχε διάχυτη σε όλο το κόσμο που αγκάλιασε την διοργάνωση.

Στις 8.30 δόθηκε η εκκίνηση για το Μύλοι Trail 5 χλμ από την κεντρική πλατεία του Πύργου με κατεύθυνση τους Ερειπωμένους Μύλους, και τους οικισμούς Πλατιά και Βεναρδάδο σε μία διαδρομή με συνεχές εναλλαγές τοπίων και εικόνων.

Ο πρώτος αθλητής ο Νίκος Λακαφώσης τερμάτισε με χρόνο 29:13 και η πρώτη αθλήτρια η Κάμεν Λαβίνια με χρόνο 41:07

Στις 11.00 ξεκίνησε το Πύργος Kids Run 1 χλμ με αφετηρία το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και κατάληξη στην πλατεία του Πύργου. Μία διαδρομή που την χάρηκαν τα παιδιά καθώς διασκέδασαν τρέχοντας στα παραδοσιακά σοκάκια του οικισμού.

Στις 11.30 σε μία συνεργασία της Διοργανωτικής Επιτροπής με το Σωματείο Α.με.Α Τήνου Έχουμε Δικαίωμα πραγματοποιήθηκε η διαδρομή Marble Special Run 100 μ ένας ξεχωριστός αγώνας ζωής και δύναμης.

Καθώς έφτανε η ώρα των απονομών στις 11.55 έφτανε ο τελευταίος αθλητής του Ισμαήλ Trail 22 χλμ μετά από μία συγκλονιστική προσπάθεια. Ο κόσμος τον περίμενε, στην κατάμεστη πλατεία είχε δημιουργηθεί μία απερίγραπτη ατμόσφαιρα υποδοχής.

Στις 12.00 είχε φτάσει η ώρα των απονομών των αγώνων Πύργος Kids Run 1χλμ, Ισμαήλ Trail 22 χλμ και Μύλοι Trail 5 χλμ καθώς και η βράβευση των ηλικιακών κατηγοριών.

Τα έξι μοναδικά μαρμάρινα έπαθλα των πρώτων νικητών έκλεψαν την παράσταση, καθώς και το μαρμάρινο μετάλλιο που έλαβαν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που τερματίσανε στους αγώνες 5 χλμ και 22 χλμ.

Ειδικό χειροποίητο μετάλλιο σχεδιασμένο από ντόπιο γλύπτη έλαβαν οι τρείς πρώτοι αθλητές και αθλήτριες ανά ηλικιακή κατηγορία.

Η συμμετοχή των 136 εθελοντών έδωσε ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στους αγώνες καθώς η διοργάνωση στην ουσία πραγματοποιήθηκε από την τοπική κοινωνία μέσω των δραστήριων τοπικών Συλλόγων. Τον Σύλλογο Βεναρδιανών «Αγ.Ιωάννης ο Θεολόγος» , τον Προοδευτικό Σύλλογο Μαρλά Μαμάδου και Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου Πανόρμου Τήνου.

Ο Συνδυασμός ενός αθλητικού γεγονότος με την πολιτιστική κληρονομιά που έχει η περιοχή στην τέχνη του μαρμάρου έδωσαν ένα μοναδικό χαρακτήρα στην διοργάνωση.

Όλοι οι αθλητές ενθουσιασμένοι από την άρτια διοργάνωση ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο του 2017.

Η Διοργανωτική Επιτροπή του Tinos Marble Trail Exomeria θα ήθελε να ευχαριστήσει αναλυτικά τους παρακάτω για την πολύτιμη και ουσιαστική συμβολή τους στην διοργάνωση.

Την Εθνική Ελληνική Επιτροπή για την Unesco (Χορήγηση Αιγίδας)

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Συνδιοργανωτής)

Τον Δήμο Τήνου (Χορήγηση Αιγίδας)

Τεχνική Υποστήριξη

All About Running (Τεχνική Υποστήριξη του Αγώνα)

τον Νίκο Πολιά, τον Ηλία και τον Κωνσταντίνο

Συνεργάτες

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Εμποροεπαγγελματικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου

Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου Τήνου Γιαννούλης Χαλεπάς

Μέγα Χορηγό

Vodafone

Θεσμικούς Παράγοντες

Τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη

Τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Ιωάννη Μαργαρίτη

Τον Έπαρχο Τήνου κ. Ιωαννη Γιαγιά

Τον Δήμαρχο Τήνου κ. Σίμο Ορφανού

Την Αντιδήμαρχο Τήνου κα. Αναστασία Δεληγιάννη

Χορηγούς Μαρμάρινων Επάθλων

Λάμπρος Διαμαντόπουλος Μαρμαρογλύπτης

Ονούρφιος Δεσύπρης Μαρμαρογλύπτης

Αργύρης Μαραβέλιας Μαρμαρογλύπτης

Πέτρος Μαρμαρινός Μαρμαρογλύπτης

Μάκης Τριγώνης Μαρμαρογλύπτης

Ιωάννης Χονδρογιάννης Μαρμαρογλύπτης

Χορηγία Μαρμάρινων Μεταλλίων

Μάρκος Θεοτικός Μαρμαρογλύπτης

Σχεδιασμός Μεταλλίου Πρώτων Αθλητών

Ιωάννης Καγιώργης Γλύπτης

Χορηγούς

Top Cycles , Dough & Shaker , Tuvunu , TinosAbout , Νήσσος , Αδελφότητα Τηνίων Εν Αθήναις , Georgiadis Color Sign , Αγροτικό Συνατερισμό Πανόρμου Τήνου, Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου, 360 , Περί Ανέμων , Μάνθος Γρες, Pixel, Fruit Lines Σαλταμανικά Γ & Σια Ο.Ε, Τύπος , G.Vidalis Design & Construction

Υποστηρικτές

Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό,Γυμναστικό Σύλλογο Αίαντας Τήνου , Tae Kwon Do Α.Σ ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ Τήνου , AINEIAS outdoor activities , Film Me up , Τ.Α.Κ Περιστεριώνας , Αδελφότητα Τηνίων Καρδιανιωτών «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» , Α.Ο Ποσειδώνας Τήνου , Σωματείο Α.με.Α Τήνου Έχουμε Δικαίωμα,Λιμεναρχείο Τήνου,Α.Τ Τήνου,Επαρχείο Τήνου,Κ.Υ Τήνου,Αγροτικό Ιατρό Δ.Ε Πανόρμου,Εικονολήπτη Γ.Αλεξόπουλο,Χορευτική Ομάδα Μουσείο Μαρμαροτεχνίας,Μουσικό Γ.Πιπέρη και την παρέα του, Φωτογράφους Ε.Χατζή,Γ.Χατζή,Κ,Πετροπουλέα,Σ.Δελατόλλα,Ι.Κλαύδιο,Μ.Πρελορέντζο

Υποστηρικτές Μετακίνησης

Blue Star Ferries, Fast Ferries , Golden Star Ferries

Πρακτορεία Malliaris Travel , Aeolos Travel , Mamalis Travel , Gelasakis STC

Υποστηρικτές Φιλοξενίας

Runningreece , Trippy.gr

Ενοικιαζόμενα Οχήματα

Vidalis Rent A Car & Bike , Koulis Rent car & Moto ,

Jason Rent Car , Santamouris Rent a Car

Χορηγούς Επικοινωνίας

Greek Travel Pages , Runner Magazine , Tinos Today , Sports Cyclades , Αιγαίο , TAMA, Tinos TV , Tinos Secret , WonderGreece

Τους 136 εθελοντές και τα μέλη των Συλλόγων που έδωσαν το βροντερό παρών και βοήθησαν τα μέγιστα στην διοργάνωση.

Όλους τους αθλητές και αθλήτριες που μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και όλους τους Τήνιους που έτρεξαν στην διοργάνωση.

Το θερμό κοινό που παρευρέθηκε στην Έξωμερια της Τήνου.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares