Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 19:20

Να νοικοκυρέψουμε το θέμα των αθλητικών χώρων της Πάρου

Με πρόσφατη απόφαση η διαχείριση των αθλητικών χώρων του Δήμου Πάρου πέρασε από την ΚΔΕΠΑΠ στο γραφείο Αθλητισμού και νέας γενιάς, ενώ υπεύθυνος ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Μ. Μαλαματένιος που παράλληλα τρέχει και το πρόγραμμα της διά βίου μάθησης.

Η σχετική απόφαση αναφέρει πως ο υπεύθυνος αθλητισμού έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την λειτουργία όλων των αθλητικών χώρων και την εκτέλεση των προγραμμάτων διά βίου μάθησης , σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η ΚΔΕΠΑΠ θα μπορεί στο εξής μόνο να διοργανώνει εκδηλώσεις αφού αιτηθεί πρώτα και συνεννοηθεί για την παραχώρηση των αθλητικών χώρων. Ο αντιδήμαρχος Μ. Μαλαματένιος μας δέχθηκε στο γραφείο του και εξήγησε αποκλειστικά στο sportcyclades.gr τα νέα δεδομένα, αλλά και τα σχέδια του για το μέλλον.

«O κανονισμός λειτουργίας αθλητικών χώρων είναι σε διαβούλευση και σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα προβλέπει την ακριβή λειτουργία όλων των αθλητικών χώρων του νησιού. Η πίεση των ημερομηνιών λόγω της έναρξης των Κυκλαδικών πρωταθλημάτων και κατόπιν των αιτημάτων των σωματείων μας οδήγησε στην κατάρτιση των προγραμμάτων για τις ώρες χρήσης για προπονήσεις και αγώνες των ομάδων μας. Μετά την ολοκλήρωση του κανονισμού θα διευθετηθούν και τα σχετικά αιτήματα από αθλητικούς συλλόγους που δεν συμμετάσχουν σε επίσημες διοργανώσεις. Άλλωστε σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε επιτροπές διαχείρισης για κάθε αγωνιστικό χώρο ξεχωριστά, ενώ να τονίσω πως για κάθε είδους χρήσεις άλλων φορέων δηλαδή για οργάνωση εκδηλώσεων η φιλικών αγώνων, όπως και για κάθε είδους παρεμβάσεις τεχνικού η άλλου τύπου θα πρέπει να υπάρχει αίτημα για να παραχωρείται ο χώρος».

-Τι ακριβώς περιλαμβάνουν οι δράσεις της διά βίου μάθησης; «Εδώ και δύο χρόνια γίνονται δράσεις με συμμετοχή 185 ατόμων την περίοδο 14-15 και 140 πέρυσι.Τα πεδία δράσεων αφορούν θέματα ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος, νέων τεχνολογιών και επικοινωνίας. Επίσης μαθήματα Αγγλικών και Ιταλικών και σε συνεργασία με την Ελληνική αστυνομία κανόνων ασφαλούς οδήγησης.Έχουν απονεμηθεί πτυχία σε ειδικές εκδηλώσεις και πρέπει να αναφέρουμε πως όλα αυτά εντάσσονται σε προγράμματα ΕΣΠΑ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και είναι επίτευγμα η συμμετοχή μας καθώς τα κονδύλια έχουν μειωθεί και ελάχιστες περιφέρειες συμμετέχουν. Έχω ο ίδιος παρακολουθήσει τα σχετικά σεμινάρια και είμαστε έτοιμοι για την συνέχιση των δράσεων παρά την καθυστέρηση που υπάρχει φέτος λόγω της οικονομικής συγκυρίας».

-Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση και θέλουμε να κλείσετε εσείς την συζήτηση μας. «Εκπροσωπώντας τον Δήμο Πάρου διαβεβαιώνω πως στόχος μας είναι να νοικοκυρέψουμε το θέμα των αθλητικών χώρων και πως εγώ θα είμαι ανοικτός και συζητήσιμος σε κάθε αίτημα με διαφάνεια ώστε να μην παρατηρηθούν προβλήματα λειτουργίας. Σας ευχαριστώ».

Οι ώρες χρήσης των αθλητικών χώρων της Πάρου (πρόγραμμα)

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares