Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 19:46

Νυχτερινός θριαμβευτής ο Ρόσμπεργκ

Νικητής στο όριο ο Νίκο Ρόσμπεργκ, που μετά τα γκραν πρι του Βελγίου και της Ιταλίας κέρδισε και σε αυτό της Σιγκαπούρης, πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη και κατακτώντας τους 25 βαθμούς της νίκης ξεπερνώντας στη βαθμολογία των οδηγών το Λιούις Χάμιλτον. Δεύτερος τερμάτισε ο εντυπωσιακός Ρικκιάρντο μόλις 4 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από το Γερμανό, και τρίτος ο Λιούις Χάμιλτον.

   Ο Ρόσμπεργκ, όπως κι ο ομόσταυλός του Χάμιλτον, αντιμετώπιζε σχεδόν σε όλο τον αγώνα πρόβλημα με τα φρένα , ωστόσο με αρκετή ψυχραιμία και με στρατηγική ενός λιγότερου πιτ στοπ από το Ρικκιάρντο κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία, σε έναν αγώνα που όπως εξελίχθηκε πρόσφερε αρκετό δράμα κυρίως στους τελευταίους του γύρους. Στο συγκεκριμένο σιρκουί, οι συνθήκες και η χάραξη της πίστας δεν ευνοεί τα μονοθέσια που στηρίζονται τόσο στη δύναμη στου κινητήρα, όσο στην αεροδυναμική, πράγμα που καθιστούσε τις Red Bull άκρως αντααγωνιστικές. Οι Mercedes αντιμετώπισαν κάποια τεχνικά προβλήματα και λίγο έλειψε να μην καταφέρουν να κερδίσουν εκκινώντας από το 1-2. Ο Ντάνιελ Ρικκιάρντο έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση εκμεταλλευόμενος όλες τις δυνατότητες του μονοθεσίου  του, ωστόσο τερμάτισε και πάλι δεύτερος τόσο κοντά, μα συνάμα και τόσο μακριά από το Ρόσμπεργκ.

   Σε έναν ακόμη αγώνα ο Χάμιλτον κινήθηκε σε ρηχά νερά, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάσει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα των οδηγών από το Ρόσμπεργκ και να είναι πλέον 8 βαθμούς πίσω του. Ο Βρετανός δείχνει να είναι μακριά από τις καλές του εμφανίσεις στο πιο λάθος σημείο του πρωταθλήματος. Με 6 αγώνες να απομένουν, κάθε βαθμός μετράει στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του. Ο αγώνας της Μαλαισίας σε δύο εβδομάδες μοιάζει η τέλεια ευκαιρία να καλύψη κάποιο από το χαμένο έδαφος.

   Πολύ καλή δυναμική στους στενούς δρόμους της Σιγκαπούρης έδειξαν Ferrari και Red Bull με το Σεμπάστιαν Φετελ να ανεβαίνει 17 θέσεις κι από την τελευταία που εκκίνησε να τερματίζει πέμπτος. Ο Ραικόνεν σε ένα από τα highlight του αγώνα προσπέρασε το Λιούις Χάμιλτον, ωστόσο έπεσε θύμα της κακής επιλογής από την ομάδα του για το τελευταίο πιτ στοπ, το οποίο τον έβγαλε πίσω από το Βρετανό όπου και τερμάτισε. Από την αυστριακή ομάδα ξεχώρισε ο Ντάνιελ Ρικκιάρντο, ο οποίος στους τελευταίους αγώνες πάλεψε για τη νίκη, ωστόσο πέρα από το Ρόσμπεργκ νικήθηκε κι από το χρόνο. Ο Φερστάπεν τέλος τερμάτισε έκτος, καθώς του στοίχισε πολύ η αργή του εκκίνηση με αποτέλεσμα να τον ρίξει πολύ πίσω.

    Επόμενη στάση η πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία σε δύο εβδομάδες με το κουβάρι και του φετινού πρωταθλήματος να ξετυλίγεται και να πλησιάζουμε στο πέσιμο της καρό σημαίας που κορυφώνει και το ενδιαφέρον για τον παγκόσμιο πρωταθλητή για το 2016.

Follow me on Twitter: @alextataris

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares