Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 18:33

Μπορεί ο Ρόσμπεργκ το πρωτάθλημα;

Ήταν το 1982 όταν ο Κεκε Ρόσμπεργκ αναδεικνυόταν παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1. 34 χρόνια μετά ο γιος του, Νίκο, δείχνει ικανός να σπάσει το ρόδι και για πρώτη φορά στην καριέρα του να κατακτήσει το πρωτάθλημα των οδηγών όπως είχε κάνει κι ο Φινλανδός πατέρας του.

   Είμαστε λίγες ημέρες πριν τον αγώνα στη Μαλαισία, ο οποίος είναι η 16η στροφή του φετινού πρωταθλήματος. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ προηγείται του βασικού του αντιπάλου του και τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον, για 8 βαθμούς. Ο Γερμανός ανέκτησε την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα μετά τις τρεις συνεχόμενες νίκες του ύστερα από την καλοκαιρινή διακοπή. Σε αυτούς τους αγώνες μοιάζει να έχει διορθώσει την ψυχολογία του και τον τρόπο που αντιδρούσε όταν τα όρια στένευαν.

   Το 2014 το πρωτάθλημα κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα με το Ρόσμπεργκ να αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων, χάνοντας εν τέλει τον τίτλο από το Λιούις Χάμιλτον. Το 2015 ο Βρετανός επικράτησε θα λέγαμε με άνεση κατακτώντας μαθηματικά τον τίτλο τρεις αγώνες πριν το τέλος. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις δεν είχαν απλά ως ηττημένο το Ρόσμπεργκ, αλλά φάνηκε να λυγίζει στις κρίσιμες στιγμές. Ωστόσο φέτος φαίνεται να υπάρχει διαφορά.

   Με 6 αγώνες να απομένουν κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλλει την έκβαση του τίτλου, παρ' όλα αυτά ο Γερμανός έχει ένα μικρό προβάδισμα, λόγω και της δικής του βελτίωσης συγκριτικά με άλλες χρονιές. Ο Ρόσμπεργκ διανύει μία πολύ ώριμη περίοδο και σε συνδυασμό με το μονοθέσιο που έχει στα χέρια του, μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του. Η χρονιά φέτος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά δεν εξελίχθηκε έτσι, καθώς ο Χάμιλτον όχι μόνο δεν πτοήθηκε από τη διαφορά 19 πόντων που είχε ο ομόσταυλος συναθλητής του, αλλά κατάφερε να προσπεράσει κιόλας. Κάπου εκεί ο Γερμανός είδε τους εφιάλτες του να ζωντανεύουν.

   Όμως κατάφερε να μείνει ψύχραιμος και να πετύχει 3 σερί νίκες με πολύ καλές εμφανίσεις παίρνοντας και πάλι κεφάλι στη βαθμολογία. Η ψυχραιμία του Ρόσμπεργκ διαπιστώνεται εύκολα στις εξαιρετικές εκκινήσεις που καταφέρνει τον τελευταίο καιρό, ένα σημείο που ποτέ δεν ήταν το δυνατό του.

   Με λίγα λόγια, μάλλον οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και η φετινή χρονιά μοιάζει ιδανική για το δεύτερο Ρόσμπεργκ της ιστορίας να κατακτήσει το πολυπόθητο παγκόσμιο πρωτάθλημα τρεισήμισι δεκαετίες μετά τον πατέρα του.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares