Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 17:17

Η τηλεθέρμανση θα δώσει... ζωή στο κολυμβητήριο [vid]

Επίσκεψη στο κολυμβητήριο της Ερμούπολης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Γουλιέλμος Πρίντεζης, ώστε να πάρουν μία πρώτη γεύση από την λειτουργία της Τηλεθέρμανσης. Με την έναρξη της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, το κολυμβητήριο εκτός από την τεράστια εξοικονόμηση πετρελαίου που θα έχει, η πισίνα θα παραμένει πλέον τους περισσότερους μήνες του χρόνου ανοικτή.

Οι αθλητές, αλλά και όσοι από το κοινό θέλουν να κολυμπούν θα έχουν μία συνέχεια, αφού δεν θα είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που η πισίνα θα παραμένει κλειστή.

Η Τηλεθέρμανση είναι σε πλήρη λειτουργία και ο κ. Μαραγκός με τον κ. Πρίντεζη στη αυτοψία που πραγματοποίησαν είδαν το θερμόμετρο να φτάνει κοντά στους 28 Βαθμούς.

Το νερό ήταν αρκετά ζεστό και οι αθλητές μπορούν χωρίς καμιά δυσκολία να πραγματοποιούν την καθημερινή τους προπόνηση, αλλά και να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, πως οι αθλητές των αγωνισμάτων της πισίνας κατά το παρελθόν είχαν χάσει αρκετά πρωταθλήματα, αφού δεν είχαν την δυνατότητα να προπονηθούν και να είναι στην επιθυμητή κατάσταση. Τα δεδομένα άλλαξαν, τώρα όσοι θέλουν και αγαπούν τα αθλήματα της πισίνας μπορούν να επιστρέψουν και με τις κατάλληλες οδηγίες των προπονητών τους να φτάσουν σε διακρίσεις, αλλά και καλές εμφανίσεις.

"Είναι ένα έργο πνοής για το νησί μας"

Ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός για την επίσκεψή του στο Κολυμβητήριο μίλησε για την ολοκλήρωση του έργου της τηλεθέρμανσης και την... ανοικτή πισίνα τους περισσότερους μήνες τον χρόνο.

"Με χαρά διαπιστώσαμε πως το έργο της τηλεθέρμανσης του κολυμβητήριου, ένα έργο πνοής για το νησί μας και το κολυμβητήριο τέθηκε σε λειτουργία. Είναι γεγονός πως εδώ και αρκετά χρόνια αυτό το έργο αποτελούσε μία απαίτηση από τον κόσμο της Σύρου, τη νεολαία μας, δεδομένου πως η χρήση του κολυμβητηρίου περιοριζόταν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς η χρήση τον χειμώνα ήταν απαγορευτική κυρίως για την ποσότητα του πετρελαίου που απαιτούταν. Αυτό το έργο πλέον μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε σε άλλη βάση τη χρήση του κολυμβητηρίου, να ενισχυθούν οι εγγραφές των παιδιών κι όχι μόνο αλλά και των ενηλίκων που επιθυμούν και θέλουν να ασχοληθούν με την κολύμβηση και επίσης μας δίνεται η δυνατότητα να δώσουμε έμφαση ιδιαίτερα στο κομμάτι του αθλητικού τουρισμού το οποίο έχει να κάνει με τα αθλήματα της πισίνας. Τώρα μπορούμε με την κατάλληλη προβολή, να φιλοξενήσουμε ομάδες που επιθυμούν να κάνουν την προετοιμασία τους στη Σύρο, αλλά και στο κολυμβητήριο της Ερμούπολης. Τώρα, οι ομάδες μπορούν να προπονούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οι αθλητές εγκαταστάσεις (δημοτικές) του νησιού μας, είναι γερασμένες, έχουν σημαντικά προβλήματα, άρα πάνω στην βάση ενός συγκροτημένου σχεδίου, η δημοτική αρχή προσπαθεί να εξιχρονίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η εξέλιξη με την τηλεθέρμανση είναι πάρα πολύ σημαντική, ευελπιστώ σε βάση πλήρους επιχειρησιακής λειτουργίας το κολυμβητήριο να δουλεύει εννέα με δέκα μήνες τον χρόνο. Είναι σαφές ότι απαιτείται ένας μικρός χρόνος συντήρησης (έναν με δύο μήνες) άρα αυτό το διάστημα η πισίνα δεν θα μπορεί να λειτουργεί. Φέτος για πρώτη χρονιά και δεδομένου ότι θέλουμε πιλοτικά να λειτουργήσουμε το σύστημα της τηλεθέρμανσης, δεν μπορούμε να δώσουμε με πλήρη ανάλυση τεχνικά στοιχεία για το πως θα πάει η λειτουργία του, νομίζω όμως ότι όλοι ανεξαιρέτως, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την κολύμβηση και τον χειμώνα. Οι εγκαταστάσεις και τον αθλητικό κέντρο "Δημήτριος Βικέλας", η Α' και Β' αίθουσα, αλλά και άλλες αθλητικές υποδομές, όπως είπα έχουν προβλήματα, ευελπιστούμε δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της αδυναμίας μπορώ να πω της εξασφάλισης χρηματοδότησης, με ιδίους πόρους να καταφέρουμε να ωριμάσουμε τις απαραίτητες μελέτες και τις αδειοδοτήσεις. Όπως είναι γνωστό με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αυτήν την περίοδο βρισκόμαστε σε διαδικασία ανάθεσης μελετών για την στατική επάρκεια των κλειστών  αιθουσών  του αθλητικού κέντρου. Πιστεύω πως όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης θα μπορούμε να προγραμματίσουμε σε ένα βάθος χρόνου και την βελτίωση σ' αυτές τις υποδομές. Άρα, τέλος καλό όλα καλά, καθώς όλοι ανυπομονούσαμε να δούμε το κολυμβητήριο όλο τον χειμώνα ανοικτό και προσκαλώ όλους τους κατοίκους του νησιού να κάνουν χρήση της πισίνας απ' αυτόν κιόλας τον χειμώνα".

"Μπορούμε πλέον να φιλοξενήσουμε ομάδες για προετοιμασία"

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού Γουλιέλμος Πρίντεζης μίλησε για την τηλεθέρμανση και κατά πόσο θα θερμαίνει την πισίνα, αλλά και το κέρδους του δήμου, απ' αυτήν την χρήση.

"Η τηλεθέρμανση μέχρι στιγμής λειτουργεί πάρα πολύ καλά, ικανοποιητικά μπορώ να πω και καλύπτει περίπου το 70% και η οικονομία είναι πάρα πολύ μεγάλη σε σχέση με την κατανάλωση πετρελαίου. Για να μπορέσει κάποιος να καταλάβει αυτό που αναφέρω θα πω μόνο πως πέρσι μέσα σε μία εβδομάδα λειτουργίας ξεπεράσαμε τις 6.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάψει ούτε ένα λίτρο πετρέλαιο. Η τηλεθέρμανση αυτή τη στιγμή καλύπτει εκτός από την πισίνα και όλα τα υπόλοιπα από το νερό στα μπάνια έως και τα καλοριφέρ. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να κάνουμε 70 με 75% οικονομία σε σχέση με τα περσινά δεδομένα. Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε ομάδες από άλλα μέρη και ήδη έχουμε μία πρόταση από την Εθνική ομάδα της Ελλάδας, να έρθει δηλαδή στο νησί και να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της στη Σύρο. Πλέον μπορούμε να κινηθούμε και σε άλλες χώρες ώστε να έρθουν για προετοιμασία, καθώς έχουμε ένα σύγχρονο κολυμβητήριο, που διαθέτει εκτός από την Ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, σάουνα και άλλα που χρειάζονται οι ομάδες".

Για το αν εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Σύρος διαθέτει πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού είπε: "Είναι ευκαιρία με την ολοκλήρωση πλέον της τηλεθέρμανσης να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση και να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός. Έχουμε μία ζεστή πισίνα η οποία θα λειτουργεί τουλάχιστον εννέα μήνες τον χρόνο και το κολυμβητήριο θα κλείνει μόνο για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης. Είμαστε πλέον ανοικτοί σε όλο τον κόσμο, να έρθει να κολυμπήσει, αλλά και να κάνει τη δική του προετοιμασία. Υπάρχουν για όσους δεν τον γνωρίζουν ώρες κοινού στις οποίες μπορεί να έρθει όποιος θέλει να κολυμπήσει.   

Το δελτίο τύπου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης με δελτίο τύπου έκανε γνωστό την λειτουργία της τηλεθέρμανσης του κολυμβητηρίου της Ερμούπολης.

Για την ολοκλήρωση του έργου ο Δήμος αναφέρει:

" Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε χρήση το έργο της τηλεθέρμανσης του  Κολυμβητηρίου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης μέσω της απορριπτόμενης θερμότητας της ΔΕΗ. Το αναφερόμενο έργο αλλάζει τα μέχρι σήμερα στιγμής δεδομένα, καθώς παρέχει νέες δυνατότητες χρήσης του κολυμβητηρίου από τα παιδιά, τους νέους και τους αθλητές και ενώ μας δίνει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής με σύγχρονες προδιαγραφές, βάσει της πράσινης τεχνολογίας, που θα επιτρέψει τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για τουλάχιστον δέκα (10) μήνες το χρόνο. Το σύντομο διάστημα που θα παραμένει κλειστό περιλαμβάνει τους μήνες με έντονο κρύο και θα αξιοποιείται, προκειμένου να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Ταυτόχρονα, το εν λόγω σύστημα θερμαίνει το ζεστό νερό χρήσης του κολυμβητηρίου με δυνατότητα λειτουργίας, εφόσον απαιτείται, και για τη θέρμανση του κτιρίου. Λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει η εμπειρία των προηγούμενων ετών, όσον αφορά στην θέρμανση της πισίνας μέσω της απορριπτόμενης ενέργειας από τη ΔΕΗ, η τρέχουσα χρονιά θα θεωρηθεί δοκιμαστική περίοδος.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα στις γηρασμένες δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας και, με πλήρη συναίσθηση ευθύνης, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισής τους. Δεδομένης, της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και του δραματικού περιορισμού των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης αναζητά διαρκώς τρόπους αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών του, ιεραρχώντας τις ανάγκες τους, και επιδιώκοντας την ωρίμανση των αναγκαίων έργων (μελέτες, αδειοδοτήσεις) προκειμένου αφενός να εξασφαλίσει κατάλληλες και ασφαλείς εγκαταστάσεις για παιδιά και αθλητές και αφετέρου να προάγει το αθλητικό πνεύμα".

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares