Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 19:31

Νίκησε το γελαστό παιδί

Φανταστική και συνάμα τυχερή εμφάνιση για τη Red Bull που πέτυχε το 1-2 μετά από τρία χρόνια στο γκραν πρι της Μαλαισίας. Νικητής ο Ρικκιάρντο, δεύτερος ο Φερστάπεν με τρίτο το Ρόσμπεργκ, ο οποίος διεύρυνε τη βαθμολογική του απόσταση από το Χάμιλτον στους 23 βαθμούς μετά την εγκατάλειψη του Βρετανού.

   Η Red Bull κατέκτησε μία απρόσμενη νίκη στη πίστα της Σεπάνγ στη Μαλαισία, καθώς εκμεταλλεύτηκε την έκρηξη του κινητήρα του πρωτοπόρου μέχρι τον 51ο γύρο, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος πιστεύει ότι δεν έφταιγε μόνο η ατυχία του γι' αυτό που έπαθε, αλλά ίσως η ομάδα του να έχει αποφασίσει φέτος να βοηθήσει το Ρόσμπεργκ να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά παράλογο, να σκάει ένας κινητήρας ο οποίος χρησιμοποιείται από το Χάμιλτον εδώ και τρεις αγώνες. Παρ' όλα αυτά η επιμονή του να βλέπει φαντάσματα και σκοτεινές συνομωσίες μειώνει τη δική του αξία, αλλά και την προσπάθεια της ομάδας του. Στο Χάμιλτον δε φταίει κανείς, που δεν μπορεί να επιστρέψει στις νίκες και ίσως χάσει το φετινό πρωτάθλημα. Ναι, είναι άτυχος, όμως και η τύχει είναι μέρος των αγώνων.

Την προσοχή μας όμως αξίζει δικαιωματικά ο νικητής και η ομάδα του. Ο Ρικκιάρντο φέτος μπορεί να πει κανείς ότι εάν δεν υπονομευόταν σε κάποιες περιπτώσεις από την κακή στρατηγική της ομάδας του (όπως στο Μονακό) πιθανότατα θα είχε κερδίσει νωρίτερα.

Τελευταία φορά που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ήτα το 2014 κι από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Πολλά έχουν αλλάξει στη Formula 1 και στην ομάδα του, αλλά ο ίδιος δεν έχασε ποτέ το κέφι του και την όρεξη να αγωνίζεται. Τη φετινή χρόνια έχει ανέβει στο βάθρο άλλες πέντε φορές όμως ήταν η πρώτη φορά που κατάφερε να κερδίσει. Ο Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε πίσω από τον ομόσταυλό του κι ολοκλήρωσε ένα ονειρεμένο σαββατοκύριακο για την ομάδα του. Ωστόσο ο μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

   Ο Γερμανός μπορεί η επαφή που είχε στην εκκίνηση με το Φέτελ, να τον έριξε στις τελευταίες θέσει, όμως τερμάτισε τρίτος και σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Χάμιλτον έγινε το ακλόνητο φαβορί για το φετινό τίτλο με πέντε αγώνες να απομένουν. Ο Κίμι Ραικόνεν, η μόνη Ferrari που τερμάτισε, ήρθε τέταρτος σώζοντας τα προσχήματα για τους Ιταλούς του Μαρανέλο.

   Ο Σεμπάστιαν Φέτελ για τρίτη φορά φέτος εγκατέλειψε, στον πρώτο γύρο αυτή τη φορά, κι απέτυχε έτσι να βαθμολογηθεί. Η Ferrari βρίσκεται σε μία συνεχή σύγχιση καθώς αλλιώς υπολόγιζαν τα πράγματα φέτος κι αλλιώς τους έρχονται. Λ9ογικά δύσκολα θα αλλάξει το κλίμα στους εναπομείναντες αγώνες και πιθανολογώ πως για ακόμη ένα χειμώνα θα υπάρξουν πολλές προσθαφαιρέσεις σε πρόσωπα ενόψει της νέας σεζόν, που θα μας βρει με νέους κανονισμούς και αρκετές αλλαγές.

   Σε μία εβδομάδα η δράση φιλοξενείται στην πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία μία κατεξοχήν αγαπημένη πίστα των οδηγών, που προσφέρει πάντα πλούσιο θέαμα.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares