Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 00:43

Μία επιτυχημένη διοργάνωση που γίνεται θεσμός... [pics]

1ος Διεθνής Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Andros Trail Race: μία επιτυχημένη διοργάνωση που γίνεται θεσμός και ενώνει τους κατοίκους της Άνδρου ! 1ος Διεθνής Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Andros Trail Race: μία επιτυχημένη διοργάνωση που γίνεται θεσμός και ενώνει τους κατοίκους της Άνδρου !

Στις 2 Οκτωβρίου 2016, η Άνδρος και τα μονοπάτια της φιλοξένησαν τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος Andros Trail Race, δίνοντας την ευκαιρία στους 268 αθλητές που συμμετείχαν, 20 εκ των οποίων από το εξωτερικό, να γνωρίσουν τα πανέμορφα, γεμάτα εναλλαγές τοπία, τις πεζοπορικές διαδρομές και τους ανθρώπους του νησιού.


Στο πλαίσιο του Andros Trail Race πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες 10 και 22k για αθλητές διαφορετικής δυναμικότητας. Αμφότεροι οι αγώνες ξεκίνησαν και κατέληξαν στην πλατεία του γραφικού οικισμού του Όρμου Κορθίου.
Και οι δύο διαδρομές περιελάμβαναν ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά και αρχιτεκτονικά τοπία της Άνδρου όπως : παλιά μονοπάτια, «στενές», λιθόστρωτους παλιούς δρόμους, ενετικές στράτες , ψηλά βουνά, μικρά φαράγγια και ρεματιές με τρεχούμενα νερά , μικρο-δάση βελανιδιάς, ασφένδαμου και πικροδάφνης, ξερολιθιές, κρήνες, νερόμυλους, , πέτρινα γεφύρια. Τα σημεία ενδιαφέροντος όπως ο Ταυλόμυλος, ο Νερόμυλος και το Γεφύρι της Αγάπης (Μικρά Αγγλία ταινία) στο Επισκοπείο (διαδρομή 10χλμ), το τοξωτό πέτρινο ενετικό γεφύρι και οι νερόμυλοι στο φαράγγι των Διποταμάτων, η διάσχιση του Καστρομονάστηρου της Παναχράντου και του Μεσαιωνικού Κάστρου Κοχύλου (διαδρομή 22χλμ.), εντυπωσίασαν τους αθλητές.
Μέρος και των δύο αγωνιστικών διαδρομών πραγματοποιήθηκε κατά μεγάλο μήκος του δικτύου της πιστοποιημένης διαδρομής ANDROS ROUTE Leading Quality Trails-Best of Europe, συνολικού μήκους 100χλμ. Πρόκειται για μία έγκριτη ευρωπαϊκή πιστοποίηση που έλαβαν τα μονοπάτια του νησιού τον Οκτώβριο του 2016 . Πληροφορίες για το πιστοποιημένο δίκτυο και τις πεζοπορικές διαδρομές
androsroutes.gr

Με τη διοργάνωση στα χέρια της Κοινοπραξίας Άνδρου (Trekking Andros & Outdoor Activities και Centro Café), την υποστήριξη της Κοινσεπ Άνδρου, την τεχνική επίβλεψη του Ρόμπερτ Καραλή και τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών ιδιωτών και συλλόγων, η επιτυχία του αθλητικού γεγονότος φάνηκε από την πρώτη στιγμή.
Η γραμματεία άνοιξε το Σάββατο το πρωί στις 12.30 για την παραλαβή των αριθμών και του αθλητικού πακέτου των αθλητών και μέχρι και την Κυριακή το πρωί, πριν την έναρξη των αγώνων, υπήρξε συνεπής, γρήγορη και αποδοτική.
Την ίδια ώρα, γύρω στα 25 άτομα, αθλητές, συνοδοί και εθελοντές εκτός Άνδρου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Χώρα και να γνωρίσουν το ιστορικό κέντρο της πόλης με επισκέψεις σε μουσεία.
Από νωρίς το απόγευμα η πλατεία ετοιμαζόταν για ένα pasta party, διαφορετικό από τα συνηθισμένα, ενώ στις 19.00, στην αυλή του δημοτικού σχολείου πραγματοποιήθηκε η τεχνική ενημέρωση. Ο Ρόμπερτ Καραλής προετοίμασε τους αθλητές για τις ιδιαιτερότητες των διαδρομών , παρουσίασε τους σταθμούς ανεφοδιασμού και πρώτων βοηθειών ενώ συμβούλευσε τους αθλητές για τη στρατηγική τεχνικής που έπρεπε να ακολουθήσουν, ειδικά στη μεγάλη διαδρομή των 22χλμ, οι προδιαγραφές της οποίας την καθιστούν από τις πλέον απαιτητικές του είδους.
Μετά το τέλος της τεχνικής ενημέρωσης αθλητές, συνοδοί, εθελοντές και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια συνάντηση γιορτή και Pasta Party μαζί. Ο σεφ Δημήτρης Γιγίνης με τη βοήθεια του Πατέρα Αέτιου και του Συλλόγου Γυναικών Κορθίου μαγείρεψαν μπροστά τους φρέσκιες χειροποίητες χυλοπίτες και κόκκινη σάλτσα, ενώ διάφοροι μεζέδες και γλυκίσματα μοιράζονταν από το Σύλλογο Γυναικών Κορθίου.
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τον καλύτερο καιρό που θα μπορούσε να μας χαρίσει ο Οκτώβρης, δόθηκε η εκκίνηση των αγώνων στις 08.30 για τη διαδρομή των 22 χλμ. και στις 09.00 για τη διαδρομή των 10 χλμ., ακριβώς!
Εντυπωσίασε η συμμετοχή των δεκάδων εθελοντών, που με ακούραστη διάθεση και χαμόγελο, εμψύχωναν και εξυπηρετούσαν τους αθλητές σε κάθε σημείο των διαδρομών. Παράλληλα, οι καλαίσθητοι σταθμοί τροφοδοσίας με τα πολλά ενεργειακά «καλούδια» αποτέλεσαν κομβικά σημεία ενδυνάμωσης και τόνωσης των αθλητών.
Oι απονομές διεξήχθησαν μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή της κύριας μεγάλης διαδρομής των 22χλμ. σε μία πλατεία κατάμεστη από κόσμο και με απίστευτα γιορτινή διάθεση.
Τα 12 έπαθλα από μαρμαρυγιακό σχιστόλιθο εντυπωσίασαν, όπως επίσης και η πρωτοβουλία της διοργάνωσης να δώσει ξεχωριστά έπαθλα στους πρώτους Ανδριώτες (άνδρες και γυναίκες) που τερμάτισαν τις δύο αγωνιστικές διαδρομές.
Να σημειωθεί πως με τη λήξη του Andros Trail Race, στις 2 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε και το φετινό πρωτάθλημα Cyclades Trail Cup, του οποίου τα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε στο www.cycladestrailcup.gr
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10χλμ
Ανδρών
Υδραίος Αντώνης 00:52:42
Καραβασίλης Βλάσης 01:00:17
Σκόρδος Ιωάννης 01:02:05
Γυναικών
Κουκάκη Αικατερίνη 01:10:17
Πετρίση Χριστίνα 01:13:26
Οικονόμου Θεοδοσία 01:20:30

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 22χλμ
Ανδρών
Μπάτας Γεώργιος 02:38:30
Ρίπης Περικλής 02:44:03
Μπέργκερσεν Στιαν (Νορβηγία ) 02:44:55
Γυναικών
Στρίατσκλεφ Καμίλα (Τσεχία) 03:00:55
Ντάμβεδ Άνι (Νορβηγία) 03:16:18
Βασιλακοπούλου Εύα 03:46:34

1os Ανδριώτης 10χλμ Υδραίος Αντώνης 00:52:42
1η Ανδριώτισα 10χλμ Πετρίση Χριστίνα 01:13:26
1ος Ανδριώτης 22χλμ Σπέρτος Αντώνης 03:33:45
1η Ανδριώτισα 22χλμ Πέτσα Κατερίνα 4:00:29

Όλοι οι αθλητές ενθουσιασμένοι από την υψηλής ποιότητας διοργάνωση ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Οκτώβρη του 2017.
Η Οργανωτική Ομάδα του Andros Trail Race ευχαριστεί από καρδιάς τους αθλητές που τίμησαν την προσπάθεια αυτή, όπως και τους εθελοντές, που κατέθεσαν ειλικρινή προσπάθεια και τον πολύτιμο χρόνο τους για να συνδράμουν στον αγώνα των αθλητών. Το τελικό αποτέλεσμα και οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι αθλητές φεύγοντας από την Άνδρο, ήταν αναμφίβολα θετικές, δείχνοντας ότι το «στοίχημα» που μπήκε πριν ένα χρόνο, για την προβολή της φύσης και των μονοπατιών του νησιού, μπορεί να κερδηθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Andros Trail Race δε φιλοδοξεί μόνο να διεκδικήσει πρωτιές στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αλλά και μια θέση στις καρδιές των ανθρώπων που με τη συμμετοχή τους, δίνουν ζωή στον τόπο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αθλητικού και εναλλακτικού τουρισμού.
Το Andros Trail Race εγκαινίασε εφέτος την τοποθεσία του Όρμου Κορθίου, ως τόπο υλοποίησης (εκκίνηση/τερματισμός), αυτού του αθλητικού γεγονότος, μίας αθλητικής δράσης που ταυτίζεται με τη φύση και την επαφή με το περιβάλλον και απευθύνεται σε ανθρώπους που ψάχνουν κάτι περισσότερο από έναν απλό αγώνα βουνού.
Η εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την απλόχερη βοήθεια του Δήμου Άνδρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την ιδέα μιας δρομικής εκδήλωσης στην Άνδρο, ως Συνδιοργανωτές.

Η Οργανωτική Ομάδα του Andros Trail Race, θα ήθελε να ευχαριστήσει αναλυτικά τους παρακάτω για την πολύτιμη και ουσιαστική συμβολή τους, στη διοργάνωση αυτού του αθλητικού γεγονότος.

Συνδιοργανωτές
Δήμο Άνδρου , Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Μεγάλος Χορηγός
Vodafone

Τεχνική Υποστήριξη
Ρόμπερτ Καραλής

Χορηγοί
Myathlete , Stoiximan.gr . Γ. Λαούδης & Χ. Βουραζέρης O.E. ,Technology Systems ,Φαρμακείο Διαπούλης, Αλκιβιάδης Τάττος

Xoρηγός Μεταλλίων
Γονέος Supermarket

Υποστηρικτές
Κοινσεπ Άνδρος ,Εστιατόριο Sea Satin ,Το Φουρναράκι ,Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου ,Π (Σαπωνοποϊία Ζαφειρία Σορώτου), Σύλλογος ΝΕΟΙ Άνδρου
Σύλλογος Γυναικών Κορθίου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Αηδονίων Άνδρου,
Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Πίσω Μεριάς «Το Μουστάκειο», Bloco Swingueira
Freshline

Χορηγοί Προϊόντων
Σαριζα, Frutop, Βερύκιος ΕΠΕ, TUVUNU, Νήσος, Vitality, Ζαχαροπλαστείο Τζιώτης, Ζαχαροπλαστείο Κρίνος, Το Φουρναράκι, Τυροκομείο Λούβαρη, Τυροκομείο Ασούτη, Ζαχαροπλαστείο Λάσκαρης, Ζαχαροπλαστείο Λυγίζος, Ζαχαροπλαστείο Ζαϊρης, Ζαχαροπλαστείο Μπακέλας, Φούρνος Κρίσιλιας, Φούρνος Γαρύφαλλου, Ροδοζάχαρη, Παραδοσιακό Παντοπωλείο Άνδρου, Φούρνος «Το Κόρθι», Φούρνος Μουστάκα, Γασπαρής, Νew Life – Salt sticks

Υποστηρικτές Ασφάλειας και Πρώτων Βοηθειών
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών , Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Lifeguard Hellas Training Center - Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστών , Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου
EKAB Ανδρου ,Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου

Υποστηρικτές Μετακίνησης
Fast Ferries , Golden Star Ferries, Mamalis Travel , Togias Travel , Γισάκης Α.-Μαντζώρος Σ.,
Kritis Tours – Αργύρης Κρήτης

Υποστηρικτές Φιλοξενίας & Σίτισης
Villa Korthi , Villa Mina, Αrgo Studios , Nicolas Studios, Αντώνης Πανταζής, Centro Café , Spot, Ζαχαροπλαστείο Κρίνος, Λιθοδομή., Sea Satin, Σουβλάκια «Αντώνης», La famiglia, Ανατολή

Χορηγοί Επικοινωνίας
Advendure, Runningreece, G.T.P. , Αθλητικά Κυκλάδων, Sport Cyclades, Live Sport, Αsteras Web Radio, Sport Fm, Sportevent

Θεσμικοί Παράγοντες
Δήμαρχο Άνδρου, Θεοδόση Σουσούδη
Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Χρήστο Βουραζέρη
Αντιδήμαρχο, Δημήτρης Λάσκαρη
Δημοτική Σύμβουλο, Yπεύθυνη Τουρισμού Ελένη Πολίτου
Υπεύθυνο Τύπου, Γιάννη Μηνδρινό
Πρόεδρος Τοπικής Ενότητας Κορθίου Θωμάς Σκαρώνης
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ιάκωβος Σκόρδος
Έπαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη

Ιδιαίτερη Μνεία αξίζουν μεμονωμένα πρόσωπα που έδωσαν τη ψυχή και το σώμα τους για να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας

Ζέφη Σορώτου , Ασημίνα Κουρή, Γιώργος Γιαννίτσης ,Βάσω Καρατζοπούλου ,Θωμάς Σκαρώνης , Άννα Φράγκου, Στάθης Μαράντος , Γιάννης Τηνιακός, Άρης Διαπούλης

Οι πάνω από 100 εθελοντές που έδωσαν το «παρών» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης και τους αξίζει το μεγαλύτερο ευχαριστώ, καθώς και στους Συλλόγους Επισκοπείου, Αλαμανιάς, Λειβαδίων, Βραχνού που ανέλαβαν με συνέπεια τους αντίστοιχους σταθμούς ανεφοδιασμού.

Ευχαριστούμε για τις δωρεάν μεταφορές τον Πέτρο Ζαγοραίο.
Ευχαριστούμε για το γεύμα της Κυριακής των εθελοντών κρεοπωλείο Γ. Ζαγοραίος.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους υπάλληλους του Δήμου που μας βοήθησαν στους καθαρισμούς και τις διαμορφώσεις των αγωνιστικών διαδρομών.
Ευχαριστούμε όλους όσοι παρευρέθησαν στον Όρμο Κορθίου και συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο στο μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Τα δώρα της κλήρωσης προσέφεραν οι εταιρίες Myathlete, Runningreece, New Life, Ξενοδοχείο Περράκης, Oπτικά Ράζου, Avgoustis Suites

Εκκίνηση & Τερματισμοί A.T.R. 2016

Απονομές A.T.R. 2016

10k A.T.R.2016

 

22k A.T.R. 2016

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares