Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 20:23

Η Σίφνος θα τρέξει στον Μαραθώνιο

Η συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δρομείς αναγκάζονται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις από χώρες μακρινές και από τις τέσσερις Ηπείρους. Ταξίδι επίπονο αλλά και δαπανηρό.

Μεγάλες αποστάσεις αναγκάζονται να διανύσουν και συμμετέχοντες από τη χώρα μας, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, που δεν είναι άλλος από τον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας, μεμονωμένοι δρομείς, παρέες, ομάδες και σχολεία παίρνουν μέρος στους αγώνες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Ένα τέτοιο ταξίδι θα κάνουν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, 27 μαθητές και μαθήτριες  από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σίφνου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον απογευματινό αγώνα των 5χλμ, στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Μαζί τους θα τρέξουν ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης και η Μαρία Κόμη (Τοπικό Συμβούλιο Απολλωνίας) υποστηρίζοντας την προσπάθεια των παιδιών.

Το σχολείο συμμετέχει στον αγώνα για δεύτερη φορά, αφού 14 παιδιά έτρεξαν στην περσινή διοργάνωση. Τους μαθητές-δρομείς θα συνοδεύσουν στον αγώνα οι καθηγητές Έλενα Λάμπου  και Νίκος Μπελιός ενώ για τις  εκπαιδευτικές επισκέψεις υπεύθυνη συνοδός θα είναι η Σοφία Αρμελινιού. 

Η αποστολή από τη Σίφνο θα ενώσει το χειροκρότημα της το πρωί της Κυριακής στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις εορταστικές εκδηλώσεις και βραβεύσεις για τα 120 χρόνια από την πρώτη  διεξαγωγή αγώνα Μαραθωνίου δρόμου στον κόσμο και την διεξαγωγή των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 στην Αθήνα στο ίδιο Στάδιο κα στη συνέχεια θα υποδεχτούν τους δρομείς της Αυθεντικής Διαδρομής και τον καθηγητή του σχολείου Θάνο Ντόκα στην πρώτη του συμμετοχή στα 42.195μ.!

Μέσα από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και ανάμεσα σε μαθήματα, διάβασμα κι εξωσχολικές υποχρεώσεις οι μαθητές της Σίφνου βρήκαν χρόνο να προπονηθούν, κυριολεκτικά στο δρόμο, αφού δεν υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με τον πρόεδρο και μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Δημήτρη Πάππα προσπαθούν παρά τις δυσκολίες για τη συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες αλλά και την πιθανότητα ίδρυσης συλλόγου στίβου. 

Θυμίζουμε ότι η εκκίνηση για τον απογευματινό αγώνα των 5χλμ.  θα δοθεί στις 16:00 της Κυριακής ενώ η αποστολή της Σίφνου καλεί τους φίλους και τις φίλες να τους περιμένουν στον τερματισμό για να «κάνουν την εμπειρία μας ακόμη πιο ξεχωριστή!» όπως μας τόνισαν. 

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares