Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 18:19

Η επιστροφή της Red Bull

Το 2016 κύλησε πολύ καλά για τη Red Bull συνολικά, καθώς ιδιαίτερα από το δεύτερο μισό της χρονιάς και μετά, οδηγοί και ομάδα πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα να τερματίζει στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών και το Ρικιάρντο στην τρίτη του πρωταθλήματος των οδηγών.

   Μετά τη τετραετή κυριαρχία της ομάδας, τις χρονιές 2010-13 με το Φέτελ στο τιμόνι, η περυσινή και προπέρσινη χρονιά αποτέλεσαν ένα πισωγύρισμα καθώς εξελίχθηκαν σε ρηχά νερά και η φετινή ήταν ένα στοίχημα με τους ιθύνοντες της ομάδας να την έχουν θέσει ως το χρονικό σημείο που θα ξεκίναγε η προσπάθεια επαναφοράς της ομάδας στην κορυφή. Έτσι κι έγινε. Η σεζόν δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς με τη Ferrari να είναι μπροστά στη βαθμολογία του πρώτου μισού. Όμως η Red Bull έκρυβε έναν άσο στο μανίκι. Λίγο πριν το γκραν πρι της Βαρκελώνης έγινε ανταλλαγή Red Bull και Toro Rosso με το Μαξ Φερστάπεν να προβιβάζεται και το Ντανιήλ Κβίατ να ακολουθεί το αντίθετο δρομολόγιο.

   Ο Ολλανδός έμελλε να είναι αυτός που θα ξεκίναγε την αντεπίθεση για τους κόκκινους ταύρους. Ο νεαρός οδηγός με το καλημέρα κέρδισε στη Βαρκελώνη κι επανέφερε την ομάδα στις νίκες. Η συγκομιδή των βαθμών για την ομάδα μεγάλωνε αγώνα με τον αγώνα με το Ντάνιελ Ρικιάρντο να κερδίζει στη Μαλαισία. Από εκεί και πέρα η Red Bull σε πολλές περιπτώσεις κόντραρε στα ίσια τη Mercedes αποδεικνύοντας και στην πράξη την όχι και τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτής και της Mercedes.

   Είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι Αυστριακοί είχαν το καλύτερο σασί του γκριντ κι εάν είχαν ένα καλύτερο κινητήρα ίσως να κέρδιζαν και περισσότερες φορές από τις δύο. Αυτό το επιβεβαίωσε κι ο Μπέρνι Έκλεστουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όταν ο ισχυρός άνδρας της Formula 1 παραδέχτηκε πως το πιο γρήγορο μονοθέσιο το είχε η Red Bull. Το μέλλον μπορεί να είναι δύσκολο να προβλεφθεί, όμως στη Red Bull μέσα από τη σκληρή δουλειά είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν στην κορυφή. Τα κοντέρ μηδενίζουν για το 2017 με τις αλλαγές στους κανονισμούς να ανακατεύει και πάλι την τράπουλα. Εάν η αυστριακή ομάδα προμηθευτεί καλό κινητήρα από τη Renault θα παλέψει για το πρωτάθλημα έχοντας στις τάξεις της δύο πολύ ταλαντούχους και διψασμένους για διάκριση οδηγούς.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares