Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016 19:07

Κάθε πέρσι και καλύτερα για τη Ferrari

Αυτή η λαϊκή ρήση ταιριάζει γάντι στην ιταλική ιστορική ομάδα και περιγράφει ιδανικά τις εμφανίσεις των κόκκινων μέσα στο 2016.

Η χρονιά που φεύγει σε λίγες ημέρες κατέληξε εντελώς εκτός σχεδιασμού και στο Μαρανέλο θέλουν να την αφήσουν γρήγορα πίσω τους και να επικεντρωθούν στην προετοιμασία για το 2017.

   Τα πράγματα ξεκίνησαν στραβά περίπου πέρσι τέτοια εποχή, όταν μετά από μία πολύ καλή σεζόν το 2015 όλοι διατυμπάνιζαν ότι η ομάδα θα παλέψει για το πρωτάθλημα και η μη κατάκτησή του θα ισοδυναμεί με αποτυχία. Τα αποτελέσματα και η πραγματικότητα των αγώνων ήρθε όμως να τους διαψεύσει όλους.

   Στην αρχή, η ομάδα αδυνατούσε να λύσει τα προβλήματα αξιοπιστίας του μονοθεσίου με τρεις εγκαταλείψεις σε τέσσερεις αγώνες. Κάπου εκεί οι υψηλές απαιτήσεις άρχιζαν να προσγειώνονται και να απομακρύνεται σιγά σιγά ο στόχος του πρωταθλήματος. Αγώνα με τον αγώνα η εικόνα και των δύο οδηγών γινόταν ολοένα και χειρότερη και αντί οι Φέττελ και Ραικκόνεν να μάχονται για τη νίκη έφτασαν σε σημείο να κυνηγούν τις δύο Red Bull που από τη μέση της χρονιάς και μετά πήραν κεφάλι στη μεταξύ τους μάχη κι έκτοτε οι της Scuderia συνεχώς υπολείπονταν. Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου βρήκε την ιταλική ομάδα σ βελτιωμένη κατάσταση αλλά χωρίς να μπορεί να τη μετουσιώσει σε κάποια νίκη.

   Η χρονιά φεύγει και υπάρχει και πάλι μεγάλη απογοήτευση. Όλοι βρίσκονται υπό κρίση με ένα ξεσκαρτάρισμα στελεχών να έχει ήδη πέσει στο τραπέζι. Πριν λίγες ημέρες ο ίδιος ο Σέρτζιο Μαρκιόνε δήλωσε πως ακόμα και οι Φέτελ και Ραικόνεν που έχουν συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο δεν είναι σίγουρο ότι θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους εάν δεν αποδείξουν τη αξία τους. Το 2016 έκανε δυστυχώς το 2015 να μοιάζει ως μία καλή παρένθεση και όχι ως η αρχή της ανάκαμψης.

   Το 2017 θα είναι κρίσιμο και ιδιαίτερα η εκκίνηση του. Εάν και τότε η κατάσταση δείχνει στάσιμη η χειρότερη από το αναμενόμενο, τότε πολλά μπορούν να συμβούν. Το θετικό είναι ότι όσο άγνωστη μοιάζει η νέα πραγματικότητα για τη Ferrari άλλο τόσο είναι και για τους υπόλοιπους. Δικαιολογίες πλέον δε θα υπάρχουν και η επαναφορά της ομάδας στις επιτυχίες ανάγεται σε μονόδρομο. Αυτό όμως μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά μπορεί να επιτευχθεί.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares