×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 19:35

Γιάννης Μαγγιώρος: Έφηβος για.. μεγάλα πράγματα

Ένα από τα αγαπημένα μου σημεία στον χώρο της δημοσιογραφίας, είναι το κομμάτι των συνεντεύξεων. Και δη από νέα, ταλαντούχα παιδιά που προορίζονται να γίνουν οι αυριανοί πρωταθλητές. Γνωρίζω ότι μέσα από αυτή την ομιλία, ο κόσμος θα μάθει καλύτερα τι σκέφτονται αυτά τα παιδιά, τι έχουν σκοπό να πράξουν και βέβαια τι φιλοδοξίες έχουν στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Απόψε σας παρουσιάζω ένα αστέρι του Ελληνικού Μπάσκετ, όπου με το ταλέντο και την τεχνική που έχει, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ανέβει ψηλά. Τον είδα άλλωστε με τα μάτια μου να αγωνίζεται και να είναι σαν την μύγα μες στο γάλα, ο ποιοτικότερος αλλά και πιο πλήρης ηλικιακά μπασκετμπολίστας μέσα στο παρκέ, αυτόν τον καιρό στην ομάδα του. Ο λόγος για τον έφηβο Γιάννη Μαγγιώρο, όπου με τα χρώματα του Πανναξιακού είτε σε εφηβικό, είτε σε αντρικό επίπεδο, δείχνει ότι έχει όλες τις προδιαγραφές για μεγάλα πράγματα.


 

Στην αναμέτρηση με τον ΑΠΑΣ Φανάρια στο ΔΑΚ Νάξου πριν λίγο καιρό, έκανε ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση πετυχαίνοντας συνολικά 28 πόντους, έχοντας και ως άξιο συμπαραστάτη του, τον Νίκο Αρτσάνο που πέτυχε άλλους 26 πόντους, βοηθώντας και οι δύο την ομάδα του Μιχάλη Σβορώνου ,να ξεπεράσει το εμπόδιο των Φαναριών. Εκπληκτικές άμυνες, κοψίματα αλλά και τελειώματα των φάσεων με ιδιαίτερη τεχνική αλλά και ώριμο τρόπο παιχνιδιού.

123.jpg

Ας μάθουμε λοιπόν τι έχει να πει ο ταλαντούχος Γιάννης Μαγγιώρος για τον Πανναξιακό και την φετινή σεζόν: «Φέτος είναι μία δύσκολη χρονιά για την ομάδα μπάσκετ του Πανναξιακού. Υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία προσπαθούμε να λύσουμε όλοι μαζί σαν μία ενωμένη οικογένεια. Πιστεύω στο τέλος θα υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα και θα έχουμε μια εξίσου καλή πορεία σε όλα τα τμήματα. Επίσης κάθε εμπόδιο είναι για καλό και στο τέλος μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε από αυτό». Είναι λογικό πάντως με τις εμφανίσεις του στην αντρική ομάδα να θέλει ακόμα πιο πολλά πράγματα, αφού ο Πανναξιακός έδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής, ενώ το ίδιο σκέφτεται και για τους εφήβους: «Οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί όπως κάθε χρόνο και προσπαθούμε όλοι για να τα καταφέρουμε. Ειδικότερα στο αντρικό τμήμα, καθώς μετά από μια εξαιρετική περσινή πορεία που είχαμε στην Γ'Εθνική προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο και φέτος».

1234.jpg

Ωστόσο όλοι γνωρίζουμε και είναι σαφές πλέον αυτό, ότι κάθε μεγάλος παίκτης, κάθε ταλέντο που είναι έτοιμο να αναρριχηθεί στις μεγαλύτερες κατηγορίες, έχει στο πλευρό του έναν άνθρωπο, που τον στηρίζει στις δύσκολες ημέρες που έρχονται κατά καιρούς στην καριέρα του, αλλά ακόμα πιο πολύ τον ωθεί με την εμπειρία του, ώστε να βγάλει στο παρκέ το μέγιστο. Σε αυτή την περίπτωση είναι ο προπονητής του Πανναξιακού Τάσος Βάβουλας. Ο Γιάννης Μαγγιώρος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο: «Προσπαθώ με τον προπονητή μου να έχω καλές σχέσεις όπως αρμόζει σε ένα παίκτη. Είναι "καινούργιος" στο να προπονεί μια ομάδα σε εθνική κατηγορία παρόλα αυτά όμως δεν τα βάζει κάτω, με πείσμα και την μεγάλη θέληση που έχει, αφού κάνει αυτό που αγαπάει, κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει και είμαι σίγουρος ότι κάνει το σωστό. Μου δίνει θάρρος μέσα από αυτό και μαθαίνω, καθώς προσπαθώ να κρατήσω πολλά από αυτά που λέει ώστε να γίνω καλύτερος», ενώ στην συνέχεια ο ταλαντούχος έφηβος, μοιράζεται τους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος στην καριέρα του, αλλά και πως βλέπει εφηβικό – αντρικό στην συνέχεια του πρωταθλήματος: «Ο στόχος κάθε αθλητή είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί.. Μέσα από την προπόνηση και τους αγώνες, όπου βλέπω ότι οι στόχοι μου πραγματοποιούνται, βάζω όλο και πιο πολλούς ώστε να φτάσω στο μέγιστο που μπορώ. Ο Πανναξιακός μου δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιήσω πολλούς από τους στόχους μου. Φέτος πρώτος στόχο για μένα είναι το πρωτάθλημα του εφηβικού όπου μέσα από τη συνεργασία των έμπειρων προπονητών που έχω, Μιχάλη Σβορώνου (έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο) και Αντώνη Δαχρετζή (με βοηθάει πολύ και ιδιαίτερα στα κρίσιμα σουτ που πρέπει να πάρω) και των συμπαικτών μου θα τα καταφέρουμε. Όσο αναφορά το αντρικό νομίζω πως δεν είμαι κατάλληλος για να κρίνω, αλλά ο στόχος μας είναι να μείνουμε στην Γ κατηγορία όπου παλεύαμε να ανεβούμε πολλά χρόνια και ιδιαίτερα ο Σπύρος Μάκαρης, ο Παναγιώτης Πολίτης, ο Νίκος Μυλωνάς και ο Παναγιώτης ο Καλαβρός όπου μαθαίνω πολλά έχοντας αυτούς τους παίχτες-παράδειγμα δίπλα μου».

123456.jpg

Οι ακαδημίες, όπως σε όλα τα αθλήματα, έτσι και στο Μπάσκετ, παίζουν σαφώς μεγάλο ρόλο, ώστε να βγαίνουν από την..πηγή νέοι αθλητές. Το Ελληνικό Μπάσκετ, τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύει όλο και πιο συχνά, ότι είναι πλέον σε άλλη συχνότητα, καθώς οι επιτυχίες σε διασυλλογικό επίπεδο, αλλά και των ομάδων που το απαρτίζουν, δείχνουν τον δρόμο της νίκης, που αποτελείται από κορμό κατά βάση Ελληνικό. Ο Γιάννης Μαγγιώρος τονίζει: «Στις ακαδημίες, αν κρίνω από τις πορείες που κάνουμε τόσα χρόνια γίνεται πολύ καλή δουλειά. Μέσα από τη βοήθεια των παικτών-προπονητών που έχουμε στο αντρικό μαθαίνουμε πολλά και στο παιδικό εφηβικό(έχουν στόχο το πρωτάθλημα) αλλά και οι πιο μικροί που έχουν τους κατάλληλους, για τα πρώτα βήματα τους στο μπάσκετ».

Σε αυτή την συνέντευξη δεν θα μπορούσα να μην ρωτήσω τον Γιάννη και για την βοήθεια του κόσμου και για το κατά πόσο στηρίζει την ομάδα του Πανναξιακού. Η αλήθεια είναι ότι όσες φορές επισκέφτηκα πάντως αγώνα της ομάδας, οι κερκίδες είχαν πολύ κόσμο, κάτι που δείχνει ότι ο Ναξιώτης αγαπάει το άθλημα, τα παιδιά που παίζουν και σαφώς στηρίζει την προσπάθεια όλων για να αναδειχθεί το νησί μέσα από αυτό: «Χωρίς την στήριξη του κόσμου δεν μπορεί η ομάδα να ανταποδώσει στο μέγιστο της καθώς είναι ο έκτος παίκτης στο γήπεδο όπου μας δίνει κίνητρο και συνεισφέρει στις νίκες μας», ενώ για το τέλος αφήσαμε τους ..ήρωες γονείς που παρότι τα προβλήματα ολοένα και πληθαίνουν, δεν έπαψαν ποτέ να δείχνουν την στήριξή τους στο μπάσκετ και πόσο μάλλον στον Πανναξιακό: «Οι γονείς, είναι ο κύριος παράγοντας βοήθειας στις ακαδημίες ιδιαίτερα εντός και εκτός γηπέδου. Χωρίς την στήριξη τους δεν γίνεται ένας αθλητής να καταφέρει τίποτα»,  τόνισε ο Γιάννης Μαγγιώρος. 

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares