×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 16:10

Έμεινα πρόεδρος λόγω εγωισμού, Ρούσσου και… Ανθούλας

Συνέντευξη του προέδρου του ΑΟ Σύρου Γιώργου Φώσκολου


Του ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΛΥΜΙΩΤΗ

Δηλώνει εγωιστής και άνθρωπος που απεχθάνεται την αποτυχία. Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει στη βρύση αλλά νερό δεν ήπιε, δεν το έβαλε κάτω και επέμεινε προκειμένου να… δικαιωθεί όπως λέει ο ίδιος. Ο πρόεδρος του ΑΟ Σύρου Γιώργος Φώσκολος βλέπει, μέχρι στιγμής, τους κόπους του να πιάνουν τόπο, αφού η ομάδα που ηγείται διοικητικά είναι σταθερά πρώτη και οδεύει προς τη Γ’ Εθνική. Το 2016 λοιπόν έφυγε με μια γλυκιά γεύση για τον ισχυρό άντρα του ΑΟΣ, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πώς ξεκίνησε. «Το έτος που μας αποχαιρέτησε μόνο καλά δεν είχε ξεκινήσει. Είχαμε μείνει από νωρίς μακριά από τους στόχους μας, κάτι φυσικά που με είχε στεναχωρήσει αφάνταστα και είχα φτάσει στο σημείο να σκέφτομαι ακόμα και να αποχωρήσω. Το τέλος του 2016 όμως μας βρήκε με τελείως διαφορετικά συναισθήματα. Είμαστε στην κορυφή, ενώ κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι και η επιστροφή του κόσμου της Σύρου στο γήπεδο. Ευελπιστώ το ίδιο καλά να πάει και το 2017 που μόλις άρχισε.»

-Αποτελεί προσωπική δικαίωση η φετινή πορεία μετά τις αποτυχίες των προηγούμενων τριών ετών;

«Φυσικά και είναι. Είναι πολύ δύσκολο για έναν παράγοντα να βλέπει την ομάδα του να χάνει συνεχώς το στόχο του στο παρά ένα όπως έγινε το 2014 και το 2015.»

-Η βαθμολογία λέει την απόλυτη αλήθεια με βάση την ως τώρα εικόνα των ομάδων;

«Αναμφίβολα. Ξεκινήσαμε νωρίτερα την προετοιμασία απ’ όλες τις ομάδες, όλοι δουλεύουν στο 100% των δυνατοτήτων τους, ενώ και η απόδοση παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερη. Εκτός από τους βαθμούς ο ΑΟΣ προσφέρει πλέον και θέαμα.»

-Είπατε ότι σκεφτήκατε την αποχώρηση. Τι ήταν αυτό που σας απέτρεψε;

«Είμαι πολύ εγωιστής στην προσωπική μου ζωή και στους στόχους που βάζω. Σκέφτηκα ότι αν έφευγα και παρά τον αγώνα που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια μπορεί να θεωρηθώ αποτυχημένος. Προτίμησα λοιπόν να παραμείνω και να συναγωνιστώ νησιά πολύ πιο δυνατά οικονομικά από τη Σύρο όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Νάξος. Θεώρησα λοιπόν ότι έπρεπε να παραμείνω και να εκπληρώσω τον στόχο που έχω βάλει και να πάρει το πρωτάθλημα ο ΑΟΣ.»

-Άρα παραμείνατε λόγω εγωισμού;

«Κατά ένα 60% ναι. Το υπόλοιπο ποσοστό έχει να κάνει με τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Ρούσσο και τη γυναίκα μου την Ανθούλα. Ο κ. Ρούσσος μού έκανε μια συγκεκριμένη πρόταση αφήνοντας το οικοδόμημά του που ήταν ο Άγιαξ Σύρου για το καλό του συριανού ποδοσφαίρου. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας, έφερε στην ομάδα τους καλύτερους παίκτες του νησιού και δημιουργήσαμε κάτι που το αν το είχαμε κάνει πριν κάποια χρόνια τώρα ο ΑΟΣ θα ήταν στη Γ΄Εθνική. Τέλος καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η συμβουλή της γυναίκας μου, που μου είπε να μην φύγω τώρα. Το τρίπτυχο που με κράτησε στη διοίκηση του ΑΟΣ ήταν εγωισμός, Ρούσσος και… Ανθούλα.»

Τέλος τα λάθη του παρελθόντος

-Το γεγονός ότι ο κόσμος δίνει δυναμικό «παρών» φέτος στο γήπεδο που το αποδίδετε;

«Εκτιμώ ότι κάποια λάθη του παρελθόντος δεν γίνονται πλέον. Έχουμε σταματήσει τα πολλά λόγια και αποδεικνύουμε με πράξεις, αυτά που πιστεύουμε και επιδιώκουμε. Επιπλέον μαζέψαμε πολλούς Συριανούς παίκτες στην ομάδα κάτι που έχει… ζεστάνει τον κόσμο, ο οποίος έχει καταλάβει για τα καλά τη σωστή δουλειά που γίνεται.»

-Είστε ευχαριστημένος από τη βοήθεια που υπάρχει από τους σπόνσορες;

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος και θεωρώ ότι αν ως συμβούλιο είχαμε κάνει περισσότερη προσπάθεια, τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα σ’ αυτόν τον τομέα. Θέλει πολύ αγώνα το συγκεκριμένο κομμάτι με τους σπόνσορες, για να αποδώσει. Ειδικά αν του χρόνου παίξουμε στη Γ’ Εθνική θα χρειαστεί να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας από πολύ νωρίς και πιο οργανωμένα.»

-Αν όλα πάνε όπως περιμένετε τι χρειάζεται να γίνει του χρόνου για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις πολλές απαιτήσεις που θα υπάρχουν;

«Είμαι αισιόδοξος ότι τόσο ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης όσο και οι επιχειρηματίες θα είναι στο πλευρό μας. Ήδη είναι δηλαδή κοντά μας. Ακόμα και παράγοντες που είχαν αποχωρήσει, όπως ο Άκης Πύργος μάς βοηθάει όσο μπορεί και την επόμενη σεζόν θέλω να πιστεύω ότι θα είναι και μέλος της διοίκησης.»

-Ενημέρωση για το γήπεδο της Ερμούπολης έχετε; Υπάρχει περίπτωση το καλοκαίρι να έχουν γίνει τα έργα που έχουν προαναγγελθεί;

«Αν γίνει το μεγάλο άλμα προς τη Γ’ εθνική θέλω να ελπίζω ότι ο ΑΟΣ θα παίξει στη φυσική του έδρα. Μακάρι το γήπεδο που έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές από την παιδική μας ηλικία, να γεμίζει κάθε φορά που θα αγωνίζεται η ομάδα.»

-Θέλω να στείλετε ένα μήνυμα προς τους παράγοντες άλλων ομάδων των Κυκλάδων, αφού ειδικά φέτος έχετε βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών. Αυτό πιστεύετε ότι το κάνουν γιατί υπάρχει μια προσωπική αντιπάθεια προς το πρόσωπό σας ή θέλουν να χτυπήσουν τον ΑΟΣ και το κάνουν μέσω εσάς;

«Η αλήθεια είναι ότι είμαι ενθουσιώδης ως χαρακτήρας και σε κάποια ματς έχω αντιδράσει κάπως άσχημα αλλά όχι κακοπροαίρετα. Θεωρώ ότι θέλουν να χτυπήσουν τον ΑΟ Σύρου και το κάνουν μέσω εμού. Εγώ δεν έχω αντιπαλότητα με κανένα νησί. Όλα κάνουν τον αγώνα τους και μπράβο τους. Πέρυσι εμείς χειροκροτήσαμε τον Πανθηραϊκό μέσα στο γήπεδό μας. Καιρός είναι λοιπόν να μας σεβαστούν κι εμάς. Δεν φταίει για όλα ο πρόεδρος που δημιουργεί κόντρες και φασαρίες όπως λένε. Δεν έχουμε κόντρα με κανέναν. Ποτέ δεν έχουμε πειράξει ή χτυπήσει άνθρωπο μέσα στη Σύρο. Η μόνη μας αντιπαλότητα είναι στα 90 λεπτά του αγώνα και εκεί πρέπει να μείνει. Ο κάθε παράγοντας ας κοιτάζει το καλό της ομάδας του. Το ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες των παραγόντων όλων των ομάδων. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, αφού έχουν καταφέρει να φέρουν ποιοτικούς παίκτες που έχουν αναβαθμίσει το επίπεδο στον νομό μας. Όποιες μικροπαρεξηγήσεις γίνονται την ώρα των αγώνων πρέπει να μένουν εκεί και να φεύγουμε αγκαλιασμένοι. Άλλωστε το ποδόσφαιρο ενώνει!»

15515598_10210688212257340_1970446628_o.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares