×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 22:56

«Μαριονέτα» για να κάνω τον προπονητή δεν υπήρξα ποτέ…

Θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο πως η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην προπονητής της ΑΕ Σαντορίνης, ο Σεραφείμ Σφήκας στο SportCyclades και στον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά στο κλειστό γήπεδο του Γέρακα στις 5 Δεκεμβρίου προκάλεσε αναστάτωση.

Όχι μόνο στο νησί των Κυκλάδων, αλλά και στη Θεσσαλονίκη!!! Υπήρξαν αρκετές πιέσεις προς τον διευθυντή σύνταξης μεγάλου ειδησεογραφικού site που έχει ως αντικείμενό του το μπάσκετ και του ζήτησαν επίμονα να "κατέβει" η συνέντευξη. Ο διευθυντής σύνταξης, ωστόσο όχι μόνο το αρνήθηκε, αλλά ήταν κάθετος προς τον αποστολέα του εν λόγω μηνύματος, εξηγώντας του «Χατζή», όπως αυτοαποκαλέστηκε ο αποστολέας ότι δεν λογοκρίνει κείμενα και συνεντευξιαζόμενους.

Ένα σχεδόν μήνα μετά από το ξαφνικό διαζύγιο μεταξύ ΑΕ Σαντορίνης και Σεραφείμ Σφήκα, το “SportCyclades” έψαξε να μάθει τι συνέβη ανάμεσα στις δύο πλευρές και προχώρησαν στο διαζύγιο. Ο έμπειρος τεχνικός, βραβευμένος πέντε φορές από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Προπονητών, δεν αρνήθηκε να ανοίξει ξανά τα χαρτιά του και να πει για ακόμη μια φορά πράγματά που σίγουρα θα συζητηθούν και θα σχολιαστούν ποικιλοτρόπως!

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το εν λόγω δημοσίευμα του “SportCyclades” θα αναστατώσει και πάλι τον χώρο του μπάσκετ, ωστόσο είπαμε: «είμαστε παντού, γράφουμε επώνυμα»…

- Έχοντας περάσει ένας μήνας από το ξαφνικό διαζύγιο με την ΑΕ Σαντορίνης και βλέποντας τα πράγματα πιο ψύχραιμα, πως μπορεί ένας προπονητής την μία εβδομάδα να ανακηρύσσεται στους καλύτερους της Γ’ Εθνικής και την άλλη να είναι παρελθόν για την ομάδα του, είναι η απορία πάρα πολλών;

- «Όντως είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί με μπασκετικούς συλλογισμούς, αλλά με μεταφυσικούς όρους. Αν διαβάσεις όμως προσεχτικά την ανακοίνωση του Δ.Σ της Α.Ε.Σ τα λέει όλα μέσα σε λίγες λέξεις. Τι λέει η ανακοίνωση: «Δυστυχώς η συνεργασία δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας στον τρόπο διαχείρισης και προβολής της ομάδας.» Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο, τον τρόπο διαχείρισης. Στην Α.Ε.Σ συμβαίνει το εξής παράδοξο. Παίχτες της ομάδας μετέχουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ , όπου έχουν λόγο και άποψη για το πώς προπονείται η ομάδα, τι άμυνα παίζει, ποιος παίχτης παίζει και το πόσο παίζει. Αυτή την άποψη τους προσπαθούν να την επιβάλλουν στην διοίκηση και στον προπονητή. Αν λοιπόν ο προπονητής είναι επαγγελματίας και θέλει να κάνει σοβαρά την δουλειά του είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτόν να δουλέψει σωστά. Η διοίκηση λοιπόν, όντουσα νέα και με τις καινούργιες προκλήσεις μπροστά της του δύσκολου πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής, μπροστά στην αγωνία της να βοηθήσει την ομάδα όσο μπορεί περισσότερο γίνεται εύκολο έρμαιο των διάφορων καλοθελητών, οι οποίοι όταν νιώθουν ότι δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, διαβάλλουν και υπονομεύουν το έργο του προπονητή».

- Θεωρείς ότι η συνέντευξη που έδωσες στο SportCyclades δημιούργησε κάποια προβλήματα στην συνεργασία σου με την ομάδα;

- «Ας πάμε λοιπόν τώρα στο άλλο σκέλος της ανακοίνωσης «στην διαφωνία του τρόπου προβολής της ομάδας».

Γνωρίζω πολύ καλά ότι η συνέντευξη που έδωσα στο SportCyclades στο κλειστό του Γέρακα ενόχλησε πάρα πολλούς και μέσα και έξω από την ομάδα. Εγώ με διευκρινιστική δήλωση που έδωσα στην διοίκηση εξήγησα λεπτομερώς ότι δεν ήθελα να θίξω προσωπικά κανένα, αλλά αυτό που ανέφερα ήταν ότι μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες, η ομάδα δεν είχε καμία διάθεση να προπονηθεί, πράγμα που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες όταν υπάρχουν τόσο άσχημα αποτελέσματα. Επίσης, τόνισα ότι υπήρχαν κάποια νεύρα στις προπονήσεις που και αυτό ήταν φυσικό να συμβαίνει γιατί στους παίχτες δεν τους άρεσε που έχαναν.

Οι εξαρτήσεις και οι φιλίες που έχει η διοίκηση από το παρελθόν φαίνεται υπερίσχυσαν από το ότι η ομάδα είχε ανακάμψει υπό τις οδηγίες μου, σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάνοντας δύο εκτός έδρας νίκες επί ομάδων που είχαν τον ίδιο στόχο της παραμονής με εμάς. Είναι δε χαρακτηριστικό της σύγχυσης που επικρατούσε, παρόλο που κάναμε πλάνα με την διοίκηση για την καλύτερη οργάνωση της ομάδας και την ενίσχυση της με έναν παίχτη ακόμα κι ενώ δύο μέρες πριν σύσσωμη η διοίκηση (9 άτομα) μου εξέφρασε την πλήρη στήριξη της για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο με προοπτική, μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη Νίκαιας και εντελώς ξαφνικά αποφάσισε να σταματήσουμε την συνεργασία. Τα συμπεράσματα λοιπόν, μπορεί εύκολα να τα βγάλει ο καθένας για την σύγχυση που επικρατούσε στην ομάδα και τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις με τα γνωστά αποτελέσματα».

- Υπάρχει κάτι που θα σου λείψει από την Σαντορίνη;

- «Σίγουρα οι φυσικές ομορφιές της, αλλά και οι απλοί άνθρωποι που ήταν κοντά στην ομάδα και με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, πανηγυρίζοντας μαζί μου την πρώτη νίκη της Σαντορίνης στις εθνικές κατηγορίες. Επίσης, θα μου λείψουν οι μπασκετικές συζητήσεις με τους Βουρτζούμη, Νικολαΐδη και Σάκοτα που παρουσίαζαν μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά είχαν και δόσεις ίντριγκας κάνοντας αυτές και λίγο πικάντικες.

Κλείνοντας, εδώ θα μου επιτρέψεις να τονίσω δύο πράγματα. Πρώτον, στα 25 χρόνια που ασχολούμαι με την προπονητική ποτέ δεν επέτρεψα σε κανέναν πρόεδρο, παράγοντα, παίχτη, όσο ψηλά κι αν είχε παίξει να επέμβει στην δουλειά μου. Μαριονέτα για να κάνω τον προπονητή δεν υπήρξα ποτέ στην ζωή μου, πράγμα που το έκανα γνωστό από την πρώτη στιγμή σε όλους στην ομάδα, παίχτες και διοικούντες.

Μάλλον νόμιζαν ότι μπλόφαρα και πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν εκείνοι κουμάντο στην ομάδα και όχι εγώ.

Δεύτερον, πιστεύω ότι η ομάδα αν αφήσει τον καινούριο προπονητή να κάνει την δουλειά του έχει τους παίχτες αλλά και τα αποτελέσματα, μέχρι στιγμής, να επιτύχει τον στόχο της παραμονής της στην κατηγορία, γιατί πραγματικά το αξίζει.

Τέλος, θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία, σε όλους».

sfikas.jpg

LGJFFJJKK.jpg

KHHHHL.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares