Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 01:42

Δυνατές φιλίες και ένα ημερολόγιο για καλό σκοπό

«Μια οικογένεια μέσα και έξω από το γήπεδο»… Αυτό είναι το σύνθημα της ομάδας Κ16 του Α.Ο. Σύρου. Είκοσι παιδιά που στην ευαίσθητη ηλικία των 14-15 ετών, φοράνε τη φανέλα της πιο ιστορικής ομάδας των Κυκλάδων και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στις προπονήσεις αλλά και στα επίσημα παιχνίδια».


του Σταμάτη Καλυμιώτη

 Λειτουργούν ως μια πραγματική οικογένεια, αφού εκτός από συμπαίκτες είναι και φίλοι μεταξύ τους.

Στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας ο υπεύθυνος του τμήματος Αχιλλέας Μπουλούμπασης και ο προπονητής Χρήστος Ζαχαρίου. Η ομάδα αγωνίζεται στον δεύτερο όμιλο της κατηγορίας με αντιπάλους τον ΑΟ. Πάρου και τον Πανσιφναϊκό.

Τα προβλήματα πολλά… Τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά. «Ελπίζω το καλοκαίρι να είναι έτοιμο το γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων στην Ερμούπολη και τα παιδιά να παίζουν σε καλύτερες συνθήκες» τονίζει ο κ. Μπουλούμπασης που ρίχνει και το μπαλάκι στη διοργανώτρια αρχή για τη μελλοντική μεταχείριση της ομάδας που εκπροσωπεί, αφού όπως λέει ποτέ δεν έχουν φύγει από το συγκεκριμένο γήπεδο παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. «Το μεγάλο μας άγχος είναι επίσης το κόστος των ταξιδιών και τα λειτουργικά μας έξοδα. Αυτά τα επωμίζονται οι γονείς με τις συνδρομές τους και οι τρεις χορηγοί μας που χωρίς αυτούς θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Οι επιχειρηματίες Άκης Πύργος, Βαγγέλης Κουκουλογιάννης και ο Νίκος Ζιάβρας. Μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και πραγματικά τους ευχαριστώ ιδιαίτερα» καταλήγει ο Αχιλλέας Μπουλούμπασης. Όσον αφορά το επίπεδο που βρίσκονται τα παιδιά ο προπονητής τους Χρήστος Ζαχαρίου μόνο καλά λόγια είχε να πει. «Έχουν προσπαθήσει πάρα πολύ και διαθέτουν ταλέντο. Θεωρώ ότι κάποια από αυτά μπορούν να έχουν αξιόλογη παρουσία μελλοντικά σε επίπεδο αντρών. Επίσης θέλω να πω ότι είναι υπερήφανοι και χαρούμενοι που φοράνε τη φανέλα του ΑΟΣ, ενώ παρακολουθούν από κοντά την πορεία της αντρικής ομάδας.»

Οικονομική πολιτική λιτότητας

Μπορεί να μπήκαμε πρόσφατα στο 2017 όμως στο μυαλό του  κ. Μπουλούμπαση βρίσκεται ήδη η επόμενη σεζόν, αφού όπως λέει ο βασικός στόχος του είναι να κρατήσει «με νύχια και με δόντια» αυτή την ομάδα, ενώ θα επιδιώξει να κατεβάσει του χρόνου και την Κ18. «Είναι εξαιρετικά δύσκολη η προσπάθειά μας κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσουμε οικονομική πολιτική λιτότητας αν θέλουμε να τα καταφέρουμε. Το καλοκαίρι μάλιστα είχα σκεφτεί να τα παρατήσω και ο λόγος που δεν το έκανα ήταν τα ίδια τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους που βρίσκονται στο πλευρό μου» ήταν τα λόγια του.

Για τον Χρήστο Ζαχαρίου επίσης ένα θέμα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι το ηλικιακό. «Όταν η ΕΠΣ βγάζει κάποιες προκηρύξεις πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα τις ηλικίες. Οι δικοί μας παίκτες είναι του 2002 και του 2003 και αντιμετωπίζουν παιδιά του 2001. Η διαφορά αυτή σε τέτοιες ηλικίες είναι εμφανής ενώ υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών αφού η σωματοδομή είναι διαφορετική στους μεγαλύτερους. Επίσης τα μικρότερα απογοητεύονται, αφού είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα. Θεωρώ ότι είναι ένα λάθος που έγινε φέτος και δεν πρέπει να επαναληφθεί.»

Ένα… διαφορετικό ημερολόγιο

Πριν από ένα μήνα κυκλοφόρησε και το ημερολόγιο της ομάδας για το 2017. Μια έκδοση που διαφέρει από τα συνηθισμένα. «Έγινε πραγματικά μια υπέροχη δουλειά από την ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ και γι’ αυτό πρέπει να ευχαριστήσω τόσο τη συνεργάτη μας  Πωλίνα Βουνάση που αφιέρωσε πολλές ώρες για τη συγκέντρωση του υλικού και το στήσιμο όσο και τον γραφίστα Βαγγέλη Ξαγοράρη» υποστήριξε ο κ. Μπουλούμπασης, ο οποίος αποκάλυψε και τον σκοπό των εσόδων του ημερολογίου.

«Αποφασίσαμε όλα τα χρήματα να πάνε για τα έξοδα που θα χρειαστούν για τη συμμετοχή μας σε ένα διεθνές τουρνουά που θα γίνει το Πάσχα στην Κρήτη και θα πάρουν μέρος πολλοί σύλλογοι από Ελλάδα και Ευρώπη. Ο στόχος μας με τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο τουρνουά είναι να αποκτήσουν εμπειρίες τα παιδιά και επειδή θα χρειαστούν αρκετά χρήματα πήραμε την απόφαση όλα τα έσοδα από το ημερολόγιο και όχι μόνο να πάνε γι’ αυτό το σκοπό.» 

Πηγή: logotypos.gr

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares