Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 09:26

Θέλουμε τον δικό μας χώρο

Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Φοίνικα, από τον Σύλλογο Δρομέων, τους Επαγγελματίες του χωριού, αλλά και την τοπική κοινότητα το "Finika run".

Μία εκδήλωση καθαρά φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αφού μετά τη συνεννόηση των διοργανωτών αποφασίστηκε να μην υπάρξει κόστος συμμετοχής, αλλά ο κάθε αγωνιζόμενος να δώσει κάποιο από τα τρόφιμα που είχε στο... ντουλάπι του.

Σκοπός της κίνησης αυτής ήταν για να δοθούν τα τρόφιμα στο γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη στα Τάλαντα. Ένα γηροκομείο το οποίο θέλει την στήριξη όλων μας, αφού οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι είναι άποροι και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεισφέρουν και να συμβάλουν στην ομαλότερη λειτουργία του. Πέραν όμως της εκδήλωσης αυτής, ο Σύλλογος των δρομέων έχει μπει για τα καλά μέσα στη... ζωή μας κι αυτό γιατί τα άτομα που αποτελούν το Δ.Σ. είναι δραστήρια και τρέφουν μεγάλη αγάπη για το νησί τους. Ήδη οι έως τώρα κινήσεις τους έχουν φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα και κάθε εκδήλωσής τους στέφετε από μεγάλη επιτυχία.

Άλλωστε το δρομικό κίνημα είναι σε ανάπτυξη στη χώρα μας, μιας και το τρέξιμο ή το περπάτημα έχει γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια. Βέβαια εκτός από τα ευχάριστα υπάρχουν και τα δυσάρεστα  αφού οι δρομείς κι όσοι θέλουν να γυμναστούν δεν έχουν το δικό τους χώρου.

Ο πρόεδρος (Τάκης Παπουτσάς) και ο αντιπρόεδρος (Γιώργος Χατζαντώνης) των δρομέων Σύρου μιλούν για το Finikas Run, τα άμεσα σχέδιά τους αλλά και για το... ανοικτό στα Πευκάκια


Ο μοναδικός χώρος που υπάρχει στο νησί, τα Πευκάκια είναι χαρακτηρισμένα ακατάλληλα και οι όποιες κινήσεις έχουν γίνει για την βελτίωσή του έχουν πέσει στο κενό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τελευταία τοποθέτηση του Κουρασάν, μία μέθοδος ξεπερασμένη, αφού να θυμίσουμε πως το κουρασάν μπήκε στα Πευκάκια τη δεκαετία του '80.

Η Σύρος είναι σε ένα μικρό γκρουπ, όπου πρωτεύουσα Περιφέρειας δεν έχει λειτουργικό στίβο, είτε αυτό είναι στάδιο, είτε προπονητήριο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Σύρου Τάκης Παουτσάς, αλλά και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Χατζαντώνης μιλούν τόσο για τον αγώνα του Φοίνικα, τον σχεδιασμό που υπάρχει για το 2017, αλλά και για τα... Πευκάκια.

Αρχικά ο κ. Παπουτσάς μίλησε για τον αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Φοίνικα με την επωνυμία "finikas run", αλλά και τη συμμετοχή του κόσμου.

Τ.Π. "Διαπιστώθηκε ότι ο κόσμος διψάει για άθληση, βέβαια θα πρέπει να τον... σπρώξει κάποιος ώστε να βγει έξω από το σπίτι για να περπατήσει ή να τρέξει. Όπως είχε πει και ο κ. Βιτάλης στην κοπή της πίτας μας πριν από μερικές ημέρες, πως η άθληση είναι κάτι σαν πολυφάρμακο. Έχεις πολλά ωφέλει όταν περπατάς ή τρέχεις. Το έχουμε ξανά πει άλλωστε, πως εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε κανένα συμφέρων, τον χρόνο μας τρώμε, αφού από την πλευρά μας όποτε θέλουμε βγαίνουμε και τρέχουμε. Αυτό που κάνουμε το κάνουμε για να προκαλέσουμε τον κόσμο να βγει έξω από το σπίτι και να αθληθεί. Γι' αυτό κι όποια διοργάνωση κι αν κάνουμε στο λογότυπο υπάρχει η λέξει "run" και καταλήγουμε στο "Syros run" γιατί θέλουμε ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι να βγουν έξω από το σπίτι τους και να τρέξουν μαζί μας. Πρέπει ο κόσμος να αποκτήσει αθλητική παιδία που τα τελευταία χρόνια λόγω και των συνθηκών που επικρατούν στο νησί μας έχει χαθεί".

Το δρομικό πάντως κίνημα έχει αυξητικούς ρυθμούς, όχι μόνο στη Σύρο, αλλά γενικά στην Ελλάδα.

Τ.Π. "Η Ελλάδα έχουμε πει στο παρελθόν ότι είναι οι τέταρτη αναπτυσσόμενη χώρα, αν μπορούμε να πούμε να το πούμε έτσι, στο θέμα του τρεξίματος. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να βάλουμε τον κόσμο σε ένα "τριπάκι" και να ξεφύγει από τα τετριμμένα. Βέβαια ο συνθήκες που επικρατούν δεν είναι εύκολες αφού δεν υπάρχει κάποιος κατάλληλος χώρος. Θέλω να τονίσω στο σημείο αυτό πως έχουμε παρατηρήσει στη Νάξο  που πηγαίνουμε για άλλους αγώνες, ότι το στάδιο του νησιού είναι γεμάτο από κόσμο που είτε περπατούν, είτε τρέχουν.  Για τον λόγο αυτόν θέλουμε κι εμείς ένα κατάλληλο ανοικτό. Αθλητισμός δεν είναι μόνο όσοι το κάνουν για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, αλλά και για όλον τον απλό κόσμο που θέλει να αθληθεί για διαφόρους λόγους και κυρίως υγείας".

Ο σκοπός της εκδήλωσης  "Finikas Run"  επετεύχθη;

Γ. Χ. "Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμος, καθώς αυτός ο απλός κόσμος ήταν που βοήθησε. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να διοργανώσουμε κάτι, όμως αν δεν υπήρχε η συμμετοχή του κόσμου, δεν θα είχαμε αυτήν την επιτυχία. Πράγματι ο στόχος που είχαμε θέσει εξ αρχής επετεύχθη και τα τρόφιμα θα δοθούν στο γηροκομείο. Από εκεί και πέρα αυτοί οι άνθρωποι που είναι εκεί, θέλουν τη βοήθειά μας, την στήριξή μας. Βέβαια το μόνο που ζητούν από εμάς οι φιλοξενούμενοι του γηροκομείου από εμάς είναι μόνο αγάπη, αυτό κατάλαβα εγώ από την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε πριν από κάποιες μέρες στον συγκεκριμένο χώρο και μας το έδειξαν με το χαμόγελό τους. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την κοινότητα του Φοίνικα, τους επαγγελματίες του χωριού, αλλά και τον απλό κόσμο που για ακόμη μια φορά ήταν κοντά μας και στάθηκε δίπλα στον σύλλογό μας. Θέλουμε από την πλευρά μας να δώσουμε στον κόσμο την ευκαιρία να βγαίνει τακτικά εκτός σπιτιού και γι' αυτό στόχος μας είναι να διοργανώνουμε παρόμοιες εκδηλώσεις στο νησί όλο τον χρόνο".

Θα ήθελα να μου πείτε για τα άμεσα σχέδιά σας και τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε από εσάς.

Τ.Π. "Η εκδήλωση στον Φοίνικα αποτελεί παρελθόν και πλέον προγραμματίζουμε μία επίσκεψη στον χώρο όπου φυλάσσονται τα αδέσποτα σκυλιά. Έχουμε έρθει σε επαφή με τους οδηγούς και τους προσκόπους ώστε να έρθουν μαζί μας και θα το κάνουμε υπό μορφή προπόνησης και εκεί θα μας περιμένουν άτομα από την φιλοζωική, ώστε να μιλήσουμε μαζί τους και να μας δώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε ακόμη ένα πρόβλημα και να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας στο θέμα αυτό. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως αν αγαπάς τα ζώα, αγαπάς και τους ανθρώπους. Αυτή πάλι η κίνησή μας βγήκε μέσα από το συμβούλιο και θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στα ζώα. Από την άλλη κι αυτός ο σύλλογος έχει πρόβλημα και βγαίνουν στην... ζητιανιά για να καταφέρουν να συντηρήσουν τα ζώα αυτά. Θα πρέπει να υπάρξει μια ενημέρωση και τα μάθουν ακόμη και τα ίδια τα παιδιά. Από εκεί και πέρα θέλουμε να διοργανώσουμε κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις όπως αυτή που κάναμε στο χωριό του φοίνικα".

Γ.Χ. "Ο σκοπός ο δικός μας είναι να βγάλουμε τον κόσμο έξω από το σπίτι και να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να αθληθούν και να τους περάσουμε την αθλητική παιδία. Θα πρέπει όλοι οι μεγαλύτεροι να δουν πως κάνουν τα παιδιά όταν έρθει η ώρα να πάρουν τον αριθμό που θα έχουν στον αγώνα. Κάποια ακόμη δεν κοιμούνται από το άγχος τους και την αγωνία για να παραλάβουν τον αριθμό τους. Από εκεί και πέρα όταν με το καλό γίνει λειτουργικό το ανοικτό στα Πευκάκια, να έχουν τις βάσεις και να καταφέρουν να αγωνισθούν σε μεγαλύτερο επίπεδο. Θέλουμε κάθε 2-3 μήνες να υπάρχει κάποιος αγώνας ώστε να τρέχουν τα παιδιά και μέσα από εκεί να βγουν οι αυριανοί πρωταθλητές. Θα πρέπει να ξεκινήσουν τα έργα επισκευής στα Πευκάκια, ώστε να μπορεί να υπάρξει καλύτερη και πιο ασφαλής προπόνηση. Μπορεί αυτό να είσαι σαν ένα όνειρο, όμως πιστεύω ότι υπάρχει κινητικότητα και κάποια στιγμή θα βγει... αληθινό".

Τ.Π. "Είχαμε πει ότι υπάρχει σαν ιδέα να γυρίσουμε τα χωριά, αναλόγως βέβαια την βοήθεια που θα έχουμε γιατί κι εμείς δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Αν μας στηρίξουν οι κατά τόπους κοινότητες, επαγγελματικοί σύλλογοι, ή πολιτιστικοί, τότε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αγώνες σε όλα τα χωριά του νησιού. Θέλουμε να κάνουμε συνολικά 4-5 αγώνες τον χρόνο για να καταλήγουμε στο  "Syros Run". Αυτό για να είμαι ειλικρινής το ξεσηκώσαμε από την Κεφαλονιά, όπου ο τοπικός σύλλογος δρομέων ξεκίνησε να διοργανώνει αγώνες μέσα στα χωριά του. Αυτό δίνει την ευκαιρία να προβληθεί το ίδιο το χωριό κι αυτό θέλουμε κι εμείς. Επίσης θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα να δουλέψουν και οι επαγγελματίες γι' αυτό και για αρχή επιλέξαμε τον Φοίνικα και περιμένουμε να ανοίξουν σιγά - σιγά και τα μαγαζιά σε άλλα χωριά για να πάμε. Ο επόμενος αγώνας μας θα είναι η στο Κίνι ή στον Γαλησσά".

Ο οδηγός έχει ευαισθητοποιηθεί να προσέχει στο δρόμο, ή υπάρχουν παρατράγουδα;

Γ.Χ. "Ναι, πλέον είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, αφού και οι οδηγοί προσέχουν και δεν δυσκολεύουν όσους θέλουν να προπονηθούν. Εμείς που τρέχουμε στο δρόμο, προσέχουμε πολύ ώστε να μην φέρουμε κανέναν σε δύσκολη θέση και πλέον οι οδηγοί όταν μας βλέπουν στο δρόμο μας χαιρετούν. Εντάξει παντού και σε όλα υπάρχουν ακρότητες και από τις δύο πλευρές. Όμως κατά τη γνώμη μου όλα πλέον έχουν γίνει καλύτερα".

Θα θέσω διαφορετικά την ερώτησή μου ο κόσμος που βγαίνει να τρέξει προσέχει και δεν αναφέρομαι σε εσάς που γνωρίζεται πως να κινηθείτε στο δρόμο.

 Γ.Χ. " Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές πως όσοι βγαίνουν στο δρόμο για να αθληθούν θα πρέπει να προσέχουν, αλλά και να σεβαστούν και τον οδηγό. Θα πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός ιδιαίτερα αν είναι σε απογευματινές ώρες, γιατί είναι κρίμα να "μπλέξει" κάποιος χωρίς να φταίει. Κι εγώ έχω επιστήσει την προσοχή σε κάποιους που τρέχουν ή περπατούν στους δρόμους χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό".

Ο πήχης είναι ήδη πάρα πολύ ψηλά και το Syros Run ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πλέον τι πρέπει να περιμένουμε παραπάνω;

Τ.Π. "Σε κάθε διοργάνωση βλέπουμε τα δικά μας λάθη και προσπαθούμε να τα βελτιώσεις. Μπορεί όπως είπατε κι εσείς να ήταν επιτυχημένος αγώνας, όμως από την πλευρά μας διαπιστώσαμε κάποια λαθάκια. Για παράδειγμα στο επόμενο syros run η εκκίνηση θα είναι πιο πίσω. Από εκεί και πέρα θέλουμε να έχουμε ακόμη περισσότερο κόσμο και να φτάσουμε τις 2000 συμμετοχές. Έχουμε ήδη την συμπαράσταση του μεγάλου μας χορηγού και τη διαβεβαίωση πως θα μας στηρίξει και στην εκδήλωση του 2017. Επίσης στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε και τη βοήθεια του Δήμου".

Πάμε και στο θέμα που πραγματικά "καίει" και δεν είναι άλλο από το ανοικτό γυμναστήριο στα Πευκάκια. Ένα πρόβλημα το οποίο έχει κουράσει, όμως είναι μέσα στις συζητήσεις των ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Μπήκε τελευταία το κουρασάν σε έναν ακατάλληλο χώρο που από την πλευρά μου δεν είδα καμία βελτίωση. Δεν ξέρω αν εσείς που κατά καιρούς βρισκόσαστε εκεί έχει διαπιστώσει κάποια διαφορά. Τώρα θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε κάνει από την πλευρά σας κάποιες κινήσεις μιας και αναφερθήκατε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας σας, ότι είναι ένα όνειρο η επισκευή του.

Γ.Χ."Από την πλευρά μου πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και να υπάρξει κάποια βελτίωση. Από την πλευρά μας υπάρχει θέληση. Έχουμε μιλήσει με κάποιους υπευθύνους και με τον κ. Γουσγουνέλη, ώστε να γίνει κάτι και να υπάρξει κάποια εξέλιξη. Θα θέλαμε πραγματικά να ξέρουμε και να μας το πουν αν ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να γίνει λειτουργικός ή όχι. Θα μας βρουν απέναντί τους όλοι αυτοί που δεν θα θέλουν να κάνουν κάτι για το δρομικό κίνημα  στη Σύρο. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Γιατί όπου θέλουμε όλοι μας βρίσκουμε τα χρήματα, όπου δεν θέλουμε δεν κάνουμε κάτι".

Έχετε κάνει κάποιο σχεδιασμό για το ποια έργα θα πρέπει να γίνουν άμεσα για να γίνουν τα Πευκάκια λειτουργικά;

Τ.Π. "Βάσης της μελέτης που μας παρουσίασε ο κ. Γουσγουνέλης, εμείς συμφωνούμε και δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε. Τώρα, αν η φορά του μήκους ή του ύψους μπορεί να αλλάξει με σύμφωνη γνώμη όχι μόνο δική μας, αλλά και των ανθρώπων που γνωρίζουν καλά και μιλάω για τους προπονητές του στίβου, αυτά ναι. Αυτά τα έργα που είναι μέσα στην μακέτα εμείς συμφωνούμε."

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares