Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 17:33

Γουέμπερ: σημαντική η απόδοση των κινητήρων φέτος

Για την απόδοση των μονοθεσίων τη νέα χρονιά μίλησε ο Αυστραλός πρώην οδηγός της Red Bull, Μαρκ Γουέμπερ, σε μέσο ενημέρωσης της χώρας του. Με τους καινούριους κανονισμούς να υπόσχονται μέχρι και 5 δευτερόλεπτα ταχύτερους γύρους σε σύγκριση με πέρυσι, κυρίως λόγω των πιο φαρδιών ελαστικών, της μηχανικής πρόσφυσης, και των πολλών στροφών που μετατρέπονται σε ευθείες, ο πρώην οδηγός της Formula 1 επεσήμανε το σημαντικό ρόλο των κινητήρων.

«Τα αυτοκίνητα θα έχουν πολύ περισσότερη κάθετη δύναμη και θα υπάρχει περισσότερη ευαισθησία ενέργειας από ποτέ. Θα χρειαστούν μεγαλύτεροι κινητήρες, οι μεγαλύτεροι που έχουν φτιαχτεί ποτέ, εξαιτίας των πιο φαρδιών ελαστικών και των περισσότερων ευθειών. Τα αυτοκίνητα γίνονται πιο βαριά λόγω των φαρδιών ελαστικών, πράγμα που είναι ατυχές γιατί θα τα καθυστερεί.»

«Το αθλητικό κομμάτι θα κάνει ένα βήμα μπροστά, γιατί τα μονοθέσια θα είναι γρηγορότερα από ότι ήταν εδώ κι αρκετό καιρό. Οι οδηγοί θα πασχίζουν να κερδίσουν τα χρήματά τους και θα ιδρώνουν για να ανέβουν στο βάθρο, κάτι που είναι φανταστικό. Θα επιστρέψουν στους χρόνους ανά γύρο που υπήρχαν πριν 10 χρόνια. Νομίζω θα είναι ένα πολύ ευχάριστο θέαμα για να παρακολουθήσεις.»

Μόσλει: να κοπεί αμέσως η άδικη επιδότηση της Ferrari

   Ο πρώην πρόεδρος της FIA τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της έξτρα επιχορήγησης, που λαμβάνει η Ferrari ως η πιο ιστορική ομάδα τής Formula 1. Αυτή την άποψη εξέφρασε πρώτος ο Γκρεγκ Μάφει, εκτελεστικός διευθυντής τη Liberty που αγόρασε πριν από λίγες ημέρες τη Formula 1. Στις αλλαγές που δρομολογεί η νέα διοίκηση του αθλήματος είναι και η πιο δίκαιη κατανομή του ποσού των 100 εκ. $ που λαμβάνει ετησίως η Ferrari, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι μικρότερες ομάδες. Ο Βρετανός πρώην πρόεδρος της FIA τόνισε σχετικά στο βρετανικό δίκτυο Sky.

«Εάν ήμουν εγώ θα τη έκοβα αμέσως τη χρηματοδότηση. Η ουσία είναι πως η Ferrari πάντα θα έχει περισσότερες χορηγίες από τις υπόλοιπες ομάδες, οπότε για να τους δώσεις τα ίδια χρήματα από εκείνα που ελέγχεις, που είναι χρήματα της FOM (εταιρεία διαχείρισης της Formula 1), είναι απολύτως δίκαιο, και μετά εκείνοι (ενν. Ferrari) μπορούν να αυξήσουν τα έσοδά τους, επειδή είναι διάσημοι.»

«Αλλά η θεμελιώδης διαφορά είναι εάν έχεις τρεις φορές περισσότερα χρήματα από εμένα θα έχεις και μεγαλύτερο κινητήρα και άρα και προβάδισμα. Αυτό έχει να κάνει με την ανισότητα των αυτοκινήτων και των οδηγών. Οπότε θα προτιμούσα να δω κάτι στο οποίο όλοι θα είχαν τα ίδια χρήματα και ο πιο έξυπνος μηχανικός θα έφτιαχνε το καλύτερο αυτοκίνητο, κι ο καλύτερος οδηγός θα κέρδιζε τους αγώνες. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί όταν έχεις 2-3 ομάδες με πολύ περισσότερα χρήματα από τις άλλες. Εκτός των άλλων, είναι κι άδικο.»

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares