×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011 09:56

Η πρότασή μας διαφέρει λίγο απ’ αυτά που συζητήθηκαν από το ΔΣ της ΕΠΟ

eps_sigalas

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Γιάννης Σιγάλας μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για τις αλλαγές που θα συζητηθούν στο

ερχόμενο ΔΣ της ΕΠΟ στις 3 Ιουνίου, αλλά και πόσο επηρεάζονται οι ομάδες των Κυκλάδων απ’ αυτήν την αλλαγή. Για την μείωση των ομίλων από 10 σε 6 ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων είπε:
«Το θέμα της αναδιάρθρωσης ή της τροποποίησης της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, έχει απασχολήσεις εδώ και μια 10ετία περίπου το ΔΣ της ΕΠΟ, αλλά και όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τις Ενώσεις. Είναι διαπίστωση ότι κάτι πρέπει να αλλάξει σ’ αυτή την κατηγορία, για να αναβαθμιστεί και να πάρει την αξία που πρέπει, γιατί βλέπουμε ότι όπως λειτουργεί εδώ και μια 15ετία περίπου, έχει κλείσει τον κύκλο της, υπάρχει μια υποβάθμιση, οι ομάδες δεν την βλέπουν με τόση θέρμη όπως την αρχή και γενικά χρειάζεται κάτι για να αλλάξει. Είναι δεδομένο ότι επιβάλλεται μια αλλαγή. Όσον αφορά το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει αυτή η αλλαγή, αυτό είναι το ζητούμενο, τι θα γίνει. Είδα το σχέδιο της Ομοσπονδίας και πρέπει να ομολογήσω ότι σε μερικά πράγματα συμφωνούμε και σε άλλα όχι. Για αυτόν ακριβώς των λόγο έχουμε στείλει και πρόταση από την ΕΠΣ Κυκλάδων για να συζητηθεί από την Γενική Συνέλευση. Η πρότασή μας διαφέρει λίγο απ’ αυτά που συζητήθηκαν από το ΔΣ της ΕΠΟ».

 Με τις αλλαγές που θα υπάρξουν, η Δ’ Εθνική θα καταφέρει να γίνει βιώσιμη και να αποκτήσει την αίγλη που οραματίζονται κάποιοι;

  «Αυτή τη στιγμή βιώνουμε Πανελλαδικά μια οικονομική κατάσταση η οποία δεν είναι και η καλύτερη, άρα, θα πρέπει και οι παράγοντες να δούνε τα πράγματα διαφορετικά, δηλαδή να βασιστούν στις υποδομές τους, να δουλέψουν και να κάνουν πιο ρεαλιστικά ανοίγματα. Δεν πρέπει να παρασύρονται γιατί τα παράλογα οικονομικά ανοίγματα, το μεγάλωμα του μπάτζετ γίνεται πεδίο εκμετάλλευσης πρώτα των επιτήδειων, με την απόκτηση ποδοσφαιριστών αμφιβόλου ποιότητας. Από την άλλη ξεφεύγει από το νόημα που είναι η ανάδειξη του τοπικού στοιχείου, τα ταλέντα και όλα τα υπόλοιπα. Η Δ’ Εθνική στο μυαλό κάποιον έχει ξεφύγει, από ό,τι πραγματικά είναι. Μια κατηγορία των έξι ομίλων με διαφορετικό σκεπτικό από ό,τι έχει περάσει από το ΔΣ της Ομοσπονδίας, θα είναι και βιώσιμο, αλλά και θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα».

«Θα σταματήσει η απευθείας άνοδος του πρωταθλητή Κυκλάδων»

Αν ισχύσει η τροπολογία αυτή, τότε πόσο επηρεάζονται οι ομάδες των Κυκλάδων;

  «Θα επηρεαστούν πάρα πολύ. Καταρχήν θα σταματήσει η απευθείας άνοδος του πρωταθλητή και αυτό είναι το πρώτο δεδομένο. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή, να έχουμε προαγωγή απευθείας όλων των πρωταθλητών (53 Ενώσεις), θα μειωθεί ο αριθμός που θα ανεβαίνουν στη Δ’ Εθνική, άρα θα υπάρχουν αγώνες μπαράζ. Φυσικά θα πρέπει οι ομάδες που θα έχουν διάθεση για άνοδο, να προετοιμάζονται ένα χρόνο πριν, ώστε να δυναμώσουν στο τοπικό πρωτάθλημα, για να είναι ανταγωνιστικές και να μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στη Δ’ Εθνική. Αυτό ίσως να είναι θετικό, ως προς το ότι θα βοηθήσει και την άνοδο κατά κάποιο τρόπο του τοπικού πρωταθλήματος».

Του Σταύρου Μαυράκη "Κοινή Γνώμη"

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares