Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 17:15

Τα φαβορί εξελίσσονται και τα αουτσάιντερ μένουν πίσω

Χειμερινές δοκιμές τέλος. Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη περίοδος των χειμερινών δοκιμών στη Βαρκελώνη και πλέον έχουμε μία πρώτη εικόνα για τα νέα μονοθέσια και τη δυναμική τους. Ένα πρώτο συμπέρασμα που βγήκε από αυτές τις οχτώ ημέρες δοκιμών είναι ότι οι τρεις καλύτερες ομάδες (Mercedes, Red Bull, Ferrari) έχουν ξεφύγει αρκετά από τις υπόλοιπες.

   Ξεκινώντας από την πρωταθλήτρια Mercedes, ολοκλήρωσε τις χειμερινές δοκιμές χωρίς σοβαρά προβλήματα, με πολλά χιλιόμετρα στα κοντέρ. Οι χρόνοι και των δύο πιλότων της ήταν αρκετά καλοί χρόνοι χωρίς να έχουν όμως τον ταχύτερο γύρο. Η εμφάνισή της θύμισε τις προηγούμενες δύο χρονιές όταν τα μονοθέσιά της "κατάπιναν" αβίαστα τα χιλιόμετρα αποδεικνύοντας πως και φέτος η αξιοπιστία των μονοθεσίων της θα είναι ένα από τα μεγάλα όπλα της.

   Η Red Bull δεν ήταν όσο δυνατή την περιμέναμε, καθώς αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με τον κινητήρα της Renault στην αρχή. Όταν αυτά ξεπεράστηκαν η ομάδα βρήκε ρυθμό και ξεκίνησε να δείχνει την πραγματική δυναμική της. Κατά γενική ομολογία στην Αυστραλία θα τη δούμε κατά πολύ βελτιωμένη κι ακόμα πιο κοντά στις Mercedes και Ferrari.

   Στη Ferrari μπορούμε να πούμε ότι δικαίως επέστρεψαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία. Η ιταλική ομάδα έκανε την καλύτερη εμφάνιση σε χειμερινές δοκιμές εδώ και πολλά χρόνια με τους Φέτελ και Ραικόνεν να εγκλιματίζονται γρήγορα στις απαιτήσεις του νέου τους μονοθεσίου και να κλέβουν την παράσταση. Η Scuderia έκανε την έκπληξη κι ενώ κανείς δεν το περίμενε, παρουσίασε στη Βαρκελώνη ένα άκρως αξιόπιστο μονοθέσιο με το Ραικόνεν να πετυχαίνει και τον ταχύτερο γύρο της διαδικασίας όντας ο μοναδικός που έσπασε το φράγμα του 1:19 στο γύρο. Πολλοί γύροι και για τη Ferrari.

   Από τις υπόλοιπες ομάδες ξεχώρισαν οι Williams θετικά κι η McLaren αρνητικά. Η Williams εάν εξαιρέσουμε κάποιες άτυχες στιγμές είχε καλή παρουσία όμως φάνηκε να βρίσκεται ένα επίπεδο κάτω από τις τρεις πρώτες ομάδες. Από την άλλη, η έτερη βρετανική ομάδα απογοήτευσε αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα με τον κινητήρα της Honda. Μάλιστα όλος αυτό ο εκνευρισμός που προκλήθηκε, εκφράστηκε έντονα από τον Αλόνσο, ο οποίος επιτέθηκε στον ιαπωνικό κατασκευαστή. Η McLaren μοιάζει να μην μπορεί να βρει τη χρυσή τομή με τη Honda και η ισορροπία που αναζητείται απαιτεί περισσότερο χρόνο, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Από την ομάδα διέρρεε ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα έρχονται συνεχώς αναβαθμίσεις σε μία προσπάθεια να μην πεταχτεί στα σκουπίδια τρίτη συνεχόμενη χρονιά και να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή, εκεί που αξίζει.

   15 ημέρες έμειναν λοιπόν μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, ενός πρωταθλήματος με μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω και των πολλών αλλαγών. Η αναμονή τελείωσε και οι μηχανές ζεσταίνονται. Στην τελευταία φωτογραφία μπορείτε να δείτε συνοπτικά τί έκανε κάθε ομάδα αυτές τις οχτώ ημέρες στη Βαρκελώνη.

formula_1_winter_tessting_2017.jpg

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares