Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 16:41

Los gehts ("ας ξεκινήσουμε")

Υπομονή τέλος. Οι μηχανές ζεσταίνονται κι η δράση είναι προ των πυλών. Σε μία εβδομάδα η Formula 1 ξεκινάει με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Προβλέπεται ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα που πρόκειται να μας καθηλώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες θα διεξαχθεί το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, πράγμα που μένει να αποδειχθεί.

Οι ομάδες την Τετάρτη θα φτάσουν στην πίστα που βρίσκεται στο πάρκο Άλμπερτ της Μελβούρνης και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τον αγώνα. Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ διαφορετική σε σύγκριση με την περσινή κυρίως εξαιτίας των αλλαγών στους κανονισμούς. Ωστόσο φέτος η Formula 1 από φέτος μπαίνει σε μία νέα εποχή όσον αφορά και το ιδιοκτησιακό της καθεστώς, με τον Μπέρνι Έκλεστοουν να αποσύρεται και να αναλαμβάνει η αμερικανική Liberty Media.

Το 2017 ο πρωταθλητής που θα προκύψει από τους οδηγούς δε θα ανταγωνιστεί το Νίκο Ρόσμπεργκ, περσινό πρωταθλητή, καθώς ο Γερμανός αποσύρθηκε από την ενεργό δράση αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016. Μπαίνοντας στην αγωνιστική δράση υπάρχουν φαβορί κι αουτσάιντερ, ωστόσο όλα θα αποδειχθούν στην πίστα. Ο Χάμιλτον ξεκινάει ως το πρώτο φαβορί με τη αδιαμφισβήτητη οδηγική του ικανότητα κι ένα εξαιρετικό και πάλι μονοθέσιο από τη Mercedes να αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό.

Το φετινό πρωτάθλημα με τις αλλαγές στους κανονισμούς έγινε πιο σκληρό για τους οδηγούς με τη σωματική καταπόνηση να αυξάνεται. Έτσι όλοι οι οδηγοί αύξησαν τη μυϊκή τους μάζα κατά 5 κιλά τουλάχιστον προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις πολύ δύσκολες συνθήκες των αγώνων. Όσοι οδηγοί δεν έχουν γυμναστεί αρκετά κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση στους "μαραθώνιους" αγώνες, όταν το κορμί τους δε θα μπορεί να προσαρμοστεί στην πολύωρη καταπόνηση των κυριακάτικων μαχών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρηθεί το εξής φαινόμενο. Το Σάββατο στις κατατακτήριες δοκιμές ένας όχι και τόσο γυμνασμένος οδηγός να κατακτά μία πολύ καλή θέση στην εκκίνηση, όμως την Κυριακή να μην μπορεί να αγωνιστεί στον ίδιο υψηλό ρυθμό. Με λίγα λόγια, είναι πολλοί οι παράγοντες που θα καθορίσουν τον πρωταθλητή μετά τους 20 αγώνες.

Πλέον ο λόγος δίνεται στους οδηγούς. Εμείς θα είμαστε μετά τον αγώνα της Αυστραλίας κάνοντας την πρώτη καταγραφή των γεγονότων.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares