Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017 11:20

Vecchia Scuderia

Με το δεξί ξεκίνησε η χρονιά για τη Ferrari, αφού ο Σεμπάστιαν Φέτελ χάρισε στην ιταλική ομάδα μια σπουδαία νίκη με αιχμή του δόρατος τη στρατηγική της Scuderia, που τα τελευταία δύο χρόνια της είχαν στερήσει αρκετές νίκες. Δεύτερος ο poleman Λιούις Χάμιλτον και τρίτος ο ομόσταβλός του Βάλτερι Μπότας στον πρώτο του αγώνα με τη Mercedes.

   Νέα εποχή και οι μονομάχοι τέθηκαν αντιμέτωποι στο τέλειο σκηνικό του πάρκου Άλμπερτ στη Μελβούρνη. Ο πρώτος αγώνας της σεζόν βρήκε μεγάλους νικητές τη Ferrari και το Φέτελ, που επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι φέτος έκαναν πολλά βήματα μπροστά σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά. Εύκολα μπορεί κανείς να το διακρίνει αυτό κρίνοντας τη στρατηγική που ακολούθησαν στο πιτ στοπ έναντι της Mercedes. Οι πρωταθλητές μάλλον βιάστηκαν να αλλάξουν ελαστικά στο Χάμιλτον, που είχε ως αποτέλεσμα να βγει πέμπτος πίσω από το Φερστάπεν, τον οποίο και δεν μπόρεσε να περάσει.

   Αυτή τη συνθήκη εκμεταλλεύτηκαν στη Ferrari κι αφού άφησαν το Φέτελ περισσότερους γύρους με το αρχικό του σετ ελαστικών για να μεγαλώσει τη διαφορά, κατάφεραν να το βγάλουν μπροστά από το Χάμιλτον και να πάρουν τη νίκη. Πολύ καλός αγώνας από το Βάλτερι Μπότας, ο οποίος εξασφάλισε την τρίτη θέση και τους πρώτους του 15 πόντους στη νέα του ομάδα. Απροβλημάτιστος αγώνας για το Ραικόνεν, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος από όπου και εκκίνησε. Στα αξιοσημείωτα για το Φινλανδό και η επίτευξη του ταχύτερου γύρου Δύσκολος αγώνας για τη Red Bull, που ακόμα δείχνει χαμένη στη μετάφραση των νέων κανονισμών. Ο Φερστάπεν δεν κινδύνεψε τερματίζοντας πέμπτος, αλλά δεν απείλησε και κανέναν από τους προπορευόμενούς του. Πολύ άτυχος ο τοπικός ήρωας Ρικιάρντο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πρόωρα κι έχοντας αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα σε όλο το τριήμερο.

   Πολύ καλή εμφάνιση από τις Toro Rosso με τον Κάρλος Σάινθ Τζ να τερματίζει όγδοος μία θέση μπροστά από το συναθλητή του Ντανιήλ Κβίατ. Άσχημη ημέρα για τη McLaren, που ακόμα δεν μπορεί να προσαρμοστεί. Εγκατέλειψε ο Αλόνσο και 13ος τερμάτισε ο Βντόρν.

   Η Ferrari έστειλε το μήνυμα ότι φέτος θα πρωταγωνιστήσει κι επόμενος στόχος είναι η συνέπεια και να μη μείνουν μόνο στον πρώτο αγώνα. Η Mercedes από την πλευρά της παραμένει το φαβορί κι εάν βρουν κίνητρο και πεισμώσουν μετά από αυτή την ήττα, μόνο καλό μπορεί να κάνει στο πρωτάθλημα.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares