Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 17:04

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του έργου του κλειστού πολυχώρου στο Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου. Τον κλειστό αυτό χώρο επισκέφθηκαν πριν από μερικά εικοσιτετράωρα ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Μπιζάς, μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας του νησιού, αλλά και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην τελική ευθεία πέρασε το έργο του κλειστού Πολυχώρου στην Μάρπησσα της Πάρου 


Ο κλειστός πολυχώρος έχει πάρει την… τελική του μορφή και απομένουν οι τελευταίες… πινελιές ώστε να παραδοθεί στον Δήμο έτοιμο προς χρήση.

Ο Πολυχώρος αναμένεται να δώσει άλλη πνοή στην αθλητική και πολιτιστική… ζωή της Πάρου, αφού πλέον θα υπάρχει ένας χώρος που θα μπορούν να γίνουν πάρα πολλές δράσεις. Ιδιαίτερα για τα αθλητικά σωματεία του νησιού που δραστηριοποιούνται οι συνθήκες άθλησης θα γίνουν πλέον ανθρώπινες αφού δεν θα αναβάλλονται προπονήσεις ή αγώνες λόγω κακών καιρικών Συνθηκών.

Οι αθλητές του νησιού έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια πως αγαπούν το μπάσκετ και το βόλεϊ και παρά τις αντίξοες συνθήκες, δούλευαν σκληρά και προσπαθούσαν πάντα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Πλέον όλα αυτά θα τα αφήσουν πίσω τους και θα δουλεύουν σε έναν νέο χώρο που αναμένεται σε καθημερινή βάσει να γεμίζει από παιδιά.  

Από εκεί και πέρα σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος το έργο δεν θα αργήσει να περάσει στον Δήμο αφού όπως υπολογίζει σε περίπου ένα μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες. Βέβαια θα πρέπει ο κόσμος της Πάρου να δείξει την απαραίτητη σ’ αυτές τις περιπτώσεις κατανόηση μιας και έκανε υπομονή πάρα πολλά χρόνια.

Το έργο δεν θα αργήσει να δοθεί προς χρήση, αφού απομένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να παραδοθεί.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για τις τελευταίες ευχάριστες εξελίξεις στο θέμα της κλειστής αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου. "Είναι μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σε σχολικό συγκρότημα, γιατί έτσι προέβλεπε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Σήμερα μιλάμε για έναν πραγματικά καταπληκτικό χώρο. Έναν χώρο που εμείς από την πλευρά μας περιμέναμε πολλά χρόνια σαν νησί, γιατί όπως είναι γνωστό δεν έχουμε κάποια άλλη κλειστή εγκατάσταση. Τώρα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες παραλαβής του έργου καθώς μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει. Βέβαια δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, αφού πρέπει να γίνει η ηλεκτροδότησή του και κάποιες άλλες μικρές λεπτομέρειες. Πολύ σύντομα αναμένεται να γίνουν όλα αυτά και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε έναν κανονισμό λειτουργίας του χώρου αυτού. Έπειτα θα δοθεί προς χρήση, αρχικά στα σχολεία και στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα και οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού, να το χρησιμοποιούν".

Για το τι πρέπει να περιμένουν τα ίδια τα σωματεία της Πάρου, καθώς είναι γνωστό πως μέχρι σήμερα πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους σε ανοικτά γήπεδα, ο Δήμαρχος Πάρου είπε: "Όταν θα ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες και το παραλάβουμε το έργο θα γίνει ένας κανονισμός λειτουργίας, όπου μέσα εκεί θα αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες για το πως θα δίδεται ο χώρος προς χρήση".

Πόσο σημαντική είναι η λειτουργία του κλειστού για το ίδιο το νησί;

"Είναι πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς όπως είναι γνωστό αυτή τη στιγμή τα παιδιά των ομάδων κάνουν προπονήσεις σε υπαίθρια γήπεδα, με τις καιρικές συνθήκες πολλές φορές να μην είναι καλές και οι άνεμοι μερικές φορές να δυσκολεύουν ακόμη και να γίνουν αγώνες. Τα παιδιά το χειμώνα κρυώνουν και το καλοκαίρι ζεσταίνονται, είναι ένας χώρος ανθρώπινος, προστατευμένος, με τα κατάλληλα αποδυτήρια, τα ντουλαπάκια τους και τα μπάνια τους. Δεν είναι το ίδιο, τα παιδιά θα μπορούν να δουλέψουν κάτω απ' αυτές τις συνθήκες πολύ καλύτερα. Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα και στα ίδια τα σωματεία να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τη δράση τους".

Πριν από μερικές εβδομάδες είδαμε πως πέρασε ως θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο η χρηματοδότηση κι ενός δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου. Θα ήθελα να μου πείτε πάνω σ' αυτό το κομμάτι πως προχωρούν οι διαδικασίες.

"Είχαμε έναν χώρο στην Παροικιά ο οποίος προοριζόταν για κλειστό μέσα από το πρόγραμμα "Ελλάδα 2004". Αυτόν τον χώρο λοιπόν θέλουμε να τον αξιοποιήσουμε και υπάρχουν κάποιες αδειοδοτήσεις, χωροθετήσεις που με λίγα χρήματα μπορούμε να κάνουμε ένα δεύτερο κλειστό γιατί η Παροικιά είναι μεγάλη πόλη με 6000 κατοίκους και έχει μία αρκετά μεγάλη απόσταση από την Μάρπησσα, που είναι γύρο στα 18 χιλιόμετρα.

Αυτή τη στιγμή εμείς από την πλευράς μας πήραμε απόφαση να πάρουμε 400.000€ από το αποθεματικό της ΚΔΕΠΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτικής Ανάπτυξης) και στο καταστατικός της υπάρχει και ο Αθλητισμός. Έτσι θα προσπαθήσουμε να βάλουμε κι εμείς ως δήμος κάποια χρήματα για να προχωρήσει το έργο. Από εκεί και πέρα θα ζητήσουμε κάποια χρηματοδότηση από την πλευρά της Περιφέρειας που έχει πει ο κ. Περιφερειάρχης πως θα μας δώσει".

Πότε θα γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτό το έργο;

"Θα χρειαστεί αρκετό καιρό αυτό το θέμα γιατί ήμαστε ακόμη στη διαδικασία να δοθούν τα χρήματα από την ΚΔΕΠΑ. Οι μελέτες υπάρχουν και σιγά - σιγά θα ξεκινήσει η υλοποίηση".

Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε πότε υπολογίζεται να ξεκινήσει η λειτουργία του Πολυχώρου της Μάρπησσας;

"Υπολογίζω μέσα σε έναν μήνα το έργο να παραδοθεί, αλλά γι' αυτό το κομμάτι δεν μπορώ να πω με σιγουριά πότε θα έχει κλείσει οριστικά. Όταν έχεις να κάνεις με δημόσιες υπηρεσίες, όπως το να περιμένουμε τη ΔΕΗ και δεν είναι στο δικό σου χέρι δεν μπορείς να πεις με σιγουριά πότε θα παραδοθεί. Υπολογίζω πάντως σε έναν μήνα να έχουμε τελειώσει. Περιμένουμε για το κλειστό τόσα χρόνια, τώρα για έναν ή και λίγο παραπάνω πιστεύω ότι δεν χάθηκε κι ο κόσμος".

Πηγή: Κοινή Γνώμη

17577749_1817514248500733_1909051667_n.jpg

17670991_1817514245167400_696633191_n.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares