Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 16:57

Μετράει η εμφάνιση κι όχι η νίκη για τη Ferrari

Το 2017 μπήκε με το δεξί για τη Ferrari μετά τη νίκη του Σεμπάστιαν Φέτελ στην Αυστραλία, ύστερα από μία απογοητευτική περσινή χρονιά. Ωστόσο, τα καλά νέα για τους Ιταλούς δε συμπυκνώνονται στη νίκη του Γερμανού, αλλά στην εν γένει εμφάνιση της ομάδας.

    Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Ferrari φέτος έκανε πολλά διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι. Από τις χειμερινές δοκιμές οι οδηγοί με εντολή της ομάδας απαγορευόταν να μιλήσουν στον τύπο, προσπαθώντας έτσι να περιοσριστούν τα φαινόμενα υπερεκτίμησης των δυνάμεών τους και διαρρέοντας στον Τύπο ειδήσεις που θα αποπροσανατόλιζαν τους ίδιους. η δοκιμασία των χειμερινών δοκιμών πέρασε με απόλυτη επιτυχία για τη Scuderia παρουσιάζοντας ένα μονοθέσιο που θα κόντραρε την κραταιά Mercedes.

   Σε αντιδιαστολή με πέρυσι, φέτος δεν ακούγεται κουβέντα για κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Ferrari, άσχετα εάν θα το διεκδικήσουν κι ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Φτάνοντας λοιπόν, στην Αυστραλία οι οιωνοί ήταν θετικοί για την ιταλική ομάδα κάτι που αποδείχθηκε και στον αγώνα. Περισσότερη σημασία από τη νίκη πρέπει να έχει η εμφάνιση για τη Ferrari και το μονοθέσιο που έχουν φτιάξει. Ο Φέτελ όσο ήταν δεύτερος παρέμενε σταθερά σε απόσταση έως 2 δευτερόλεπτα από τον πρώτο Χάμιλτον μην αφήνοντάς τον σε ησυχία.

   Επίσης, ο Βρετανός τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παραπονέθηκε μέσω του team radio, ότι δεν είχε πρόσφυση, κάτι με το οποίο δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα οδηγός της Ferrari. Το κρίσιμο στοιχείο του αγώνα ήταν το pit stop που έκανε ο Φέτελ και του χάρισε τελικά τη νίκη, σημείο όπου δούλεψε εξαιρετικά η στρατηγική των κόκκινων του Μαρανέλο. Ο αγώνας τελείωσε με τη διαφορά μεταξύ Φέτελ και Χάμιλτον να είναι στα 10 δευτερόλεπτα, κάτι πολύ κολακευτικό για τους νικητές.

   Ο Κίμι Ραικόνεν μπορέι να περιορίστηκε στην τέταρτη θέση, ωστόσο σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, ενδεικτικό της δυναμικής του φετινού κινητήρα της Ferrari. Η νίκη της Ferrari στον πρώτο αγώνα μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά και τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι φέτος η χρονιά της θα είναι διαφορετική. Οι πρώτοι 5-6 αγώνες θα κρίνουν αρκετά, αφού θα φανεί κι η δυναμική του κινητήρα σε πιο απαιτητικά σιρκουί από αυτό της Αυστραλία. Εάν η Mercedes ξανά μπει στο δρόμο των επιτυχιών, τότε θα παρακολουθήσουμε μετά από χρόνια ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ανάμεσα σε οδηγούς διαφορετικών ομάδων.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Vecchia Scuderia Ο Χάμιλτον επέστρεψε στο θρόνο του »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares