Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 16:25

Βασιλιάς στην έρημο

Δεύτερη φετινή νίκη για το Σεμπάστιαν Φέτελ και τη Ferrari και πλέον οι δυό τους τίθενται επικεφαλής των βαθμολογικών πινάκων. Η Ferrari κάνει πρώτη φορά το 2/3 στην αρχή του πρωταθλήματος από το 2008. Δεύτερος ο Χάμιλτον και τρίτος ο ομόσταυλός του Μπότας.

Την Κηριακή το απόγευμα με το που έσβησαν τα πέντε κόκκινα φώτα στην πίστα του Μπαχρέιν ξεκίνησε ένας εντυπωσιακός αγώνας με μεγάλες συγκινήσεις και αρκετές ανατροπές. Η Ferrari έκανε για άλλη μία φορά τα πάντα σωστά και απέδωσε η στρατηγική της να βάλει νωρίς το Φέτελ για την πρώτη αλλαγή ελαστικών και εκμεταλλεύτηκαν και την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας με αποτέλεσμα ο Γερμανός να διαχειριστεί υπέρ του το ρυθμό τού αγώνα και να πετύχει την πέμπτη του νίκη με τα χρώματα τής Scuderia. Σε αυτό το επίτευγμα συνέβαλλε και το λάθος του Χάμιλτον στο πρώτο του pit stop, όταν και μπλόκαρε το Ντάνιελ Ρικιάρντο, που του απέφερε ποινή πέντε δευτερολέπτων.

Η Mercedes δείχνει λίγο εκτός ισορροπίας φέτος κάνοντας λάθη στρατηγικής και με το ενδεχόμενο επαναφοράς των διαταγών ομάδας (team orders) προς τους οδηγούς της να είναι δείγμα, ότι δεν έχουν πλέον τον έλεγχο. Οι διαφορές στα πρωταθλήματα μικρές, ωστόσο ικανές να φέρουν αναστάτωση στους πρωταθλητές. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, όμως όπως τόνισε κι ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων τής Mercedes, Τότο Βολφ, "η Ferrari έχει καλύτερο ρυθμό αγώνα και πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε". Είναι σίγουρο, ότι η γερμανική ομάδα θα βρει τη λύση και θα επανέλθει σε τροχιά επιτυχιών πολύ γρήγορα.

Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες στο Σότσι τής Ρωσίας με το μομέντουμ να ευνοεί τους κόκκινους τού Μαρανέλο, ωστόσο η απόδοση του Ραικόνεν να αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ συναρπαστικό για τον απλό λόγο ότι θα έχουμε μάχη για τον πρωταθλητή ανάμεσα σε οδηγούς διαφορετικών ομάδων κι όχι μίας κραταιάς δύναμης όπως συνέβαινε τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Follow me on Twitter: @alextataris

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares