Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 22:43

Η Νάξος έχει πολύ… μπάσκετ μέσα της

Δυναμική θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία αθλητών με καταγωγή από το νομό Κυκλάδων στα εκάστοτε εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ.

dsfafsafsddΓια ποιον να πρωτοπεί κανένας; Για τον Μιχάλη Λούντζη του Παναθηναϊκού, τον Βασίλη Μουράτο του Ολυμπιακού, τον Μιχάλη Πολυτάρχου του Περιστερίου;

Κάτι οι οικογενειακές, κάτι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τους οδήγησαν να αφήσουν τον τόπο καταγωγής τους και να …μεταναστεύσουν στις μεγαλουπόλεις. Εκεί μπορεί να κατάφεραν να διαπρέψουν μέσω του αθλητισμού, ωστόσο ποτέ δεν παύουν να θυμούνται από πού ξεκίνησαν και πιο πολύ τις ρίζες τους.

Ένα τέτοιο τρανό παράδειγμα αποτελεί ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Ο φόργουορντ της ομάδας των Αγίων Αναργύρων με ναξιώτικη καταγωγή κατά το ήμισυ, αφού ο πατέρας του είναι από την Καλαμάτα και η μητέρα του από το χωριό Τσικαλαριό του νησιού της Αριάδνης, μπορεί να μην αγωνίζεται στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες, ή στα εθνικά πρωταθλήματα, ωστόσο διαπρέπει στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ.

Από τους ηγέτες και πρώτους σκόρερ των Αγίων κάθε Δευτέρα δεν πέφτει κάτω από τους 20 πόντους στο ενεργητικό του. Όπως έπραξε και στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του, κόντρα στη ΦΕΑ στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου πέτυχε 26 πόντους παρά το γεγονός πως είχε φορτωμένα τρία φάουλ στην πλάτη του από το δεύτερο δεκάλεπτο.

Εκεί πέραν των γονιών του και του αδερφού του Στέφανου, βρέθηκε και ο συνεργάτης του “SportCyclades” Ιωάννης Νοταράς. Ο Παπαδόπουλος δεν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας αναφορικά με το κυκλαδίτικο μπάσκετ τονίζοντας πως ναι μεν έχει ανέβει επίπεδο, ωστόσο χρειάζεται ακόμη δουλειά…

- Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ομάδες από τις Κυκλάδες να ανεβαίνουν επίπεδο, όπως η συμμετοχή του Πανναξιακού και της ΑΕ Σαντορίνης στην Γ’ εθνική και η κατάκτηση του εφηβικού πρωταθλήματος από τον ΑΟ Μυκόνου. Ποια είναι η άποψή σου για το γεγονός αυτό και τι χρειάζεται κατά την γνώμη σου για να τονωθεί ακόμη περισσότερο το κυκλαδίτικο μπάσκετ;

«Συμφωνώ απόλυτα με την ερώτησή σου. Το κυκλαδίτικο μπάσκετ έχει ανέβει πολύ. Θα ήθελα, όμως, να κάνω μια αναφορά στον Βασίλη Μουράτο, ο οποίος έχει κάνει τέτοια πορεία στο μπάσκετ και γενικά στην Αθήνα παίζουν πολλοί Ναξιώτες, όπως στην ομάδα μου είναι ο Δημήτρης Σιδερής από την Κόρωνο και γενικά κι άλλες ομάδες έχουν παίκτες στο ρόστερ τους. Θεωρώ για να ανέβει ακόμη περισσότερο το κυκλαδίτικο μπάσκετ χρειάζεται δουλειά από όλους. Από τα παιδιά που τώρα ανεβαίνουν και να βοηθηθούν από τους πιο έμπειρους».

- Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες των νησιών έχει να κάνει με την συγκοινωνία. Εκτιμάς πως παίζει καταλυτικό ρόλο η μη έλευση μεγάλων ονομάτων στις Κυκλάδες; Ποιος άλλος τρόπος μπορεί να βρεθεί;18190794 10212033421086720 109842747 n

«Σίγουρα η οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας είναι πρωταρχικός παράγοντας. Η συγκοινωνία είναι πολύ μεγάλο θέμα. Τώρα η πολιτεία πρέπει να βρει κάποιο μέσο, να βοηθήσει πιο ενεργά το κυκλαδίτικο μπάσκετ και τους Κυκλαδίτες να παίξουν μπάσκετ. Γιατί η Νάξος, όπου κατάγομαι, έχει πολύ μπάσκετ μέσα της».

- Θεωρείς πως θα έπρεπε οι νησιωτικοί σύλλογοι να δημιουργήσουν μια κοινή ομάδα ώστε να συμμετέχουν στα εκάστοτε πρωταθλήματα;

«Αυτό θα είναι καλό σίγουρα, απλά πρέπει να υπάρχει συνεννόηση από πολλούς παράγοντες, αλλά σαν ιδέα ακούγεται πολύ καλή και θα βοηθήσει πολύ».

- Παρακολουθείς καθόλου τις πορείες του Πανναξιακό και της ΑΕ Σαντορίνης, που συμμετέχουν στον 2ο όμιλο του Νότου του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής;

«Το παρακολουθώ πάρα πολύ δεδομένου πως αρχικά αγωνίζεται στον Πανναξιακό ο πρώτος μου ξάδερφος, ο Σπύρος ο Μάκαρης. Εκτιμώ πως η ΑΕΣ έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την παραμονή της στις εθνικές κατηγορίες, αλλά από την άλλη ο Πανναξιακός θα το παλέψει γιατί έχει μια πολύ μαχητική ομάδα. Αν υποβιβαστεί είμαι σίγουρος πως του χρόνου θα επιστρέψει γιατί ο Πανναξιακός στη Νάξο είναι νούμερο ένα».

- Θα σκεφτόσουν κάποια στιγμή να ενίσχυες την ομάδα του νησιού σου;

«Γιατί όχι; Έχω δεχθεί προτάσεις παλιότερα από τον Πανναξιακό και θα ήθελα να τιμήσω την φανέλα του και την “πατρίδα” μου».

18110712 10212033421206723 618438980 n

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares