Κυριακή, 30 Απριλίου 2017 19:10

Νίκη ο Μπότας και φωτιά στο πρωτάθλημα

Φοβερή εμφάνιση και πρώτη νίκη στην καριέρα του πέτυχε ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes, Βάλτερι Μπότας, δίνοντας νέα ώθηση στο φετινό πρωτάθλημα τής Formula 1. Δεύτερος τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ και τρίτος ο Κίμι Ραικόνεν με Ferrari αμφότεροι.

   Στο ολυμπιακό πάρκο του Σότσι, ο 28χρονος Φινλανδός πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εκκίνηση, που τον έφερε από την τρίτη θέση στην πρώτη κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη Formula 1 και μπαίνει δυναμικά στη διεκδίκηση τού τίτλου. Καλή εμφάνιση από τις δύο Ferrari, που όμως τους στοίχισε η τραγική εκκίνηση. Κακός κι ανήμπορος να αντιδράσει σε κάποιο σημείο τους αγώνα ο Λιούις Χάμιλτον, έμεινε τέταρτος να παρακολουθεί το ομόσταυλό του να κερδίζει και να μεγαλώνει τη διαφορά του από το Φέτελ στο πρωτάθλημα των οδηγών στους 13 πόντους. Εκπληκτικός ο Φινλανδός, αντιστάθηκε στην ολομέτωπη επίθεση τού Φέτελ στο τελευταίο κομμάτι τού αγώνα δίνοντας παράλληλα κι απαντήσεις στην ίδια του την ομάδα, η οποία στον προηγούμενο αγώνα, στο Μπαχρέιν, του έδωσε οδηγία να παραχωσήσει τη θέση του στο συναθλητή του Χάμιλτον.

   Στα αρνητικά του ρωσικού γκραν πρι το μηδενικό προσπέρασμα, που στην πραγματικότητα δε σημειώθηκε, κι αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για το άθλημα. Απογοητευτική η εμφάνιση των Red Bull, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν το ρυθμό των Mercedes και Ferrari, με μόνη τους ελπίδα για αλλαγή τού κλίματος να είναι οι πολλές αναβαθμίσεις στο σασί που θα φέρουν στον επόμενο αγώνα στη Βαρκελώνη. Η Red Bull χρειάζεται ένα μεγάλο σοκ ενόψει συνέχειας, εάν και πέρυσι έκανε την αντεπίθεσή της στο δεύτερο μισό τής χρονιάς μετά την καλοκαιρινή διακοπή. Πάντως για την ώρα είναι πολύ μακριά από τις Mercedes και Ferrari.

   Εξαιρετική εμφάνιση για τη Force India, η οποία είχε για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα φέτος και τα δύο μονοθέσιά της στους βαθμούς, με τον Πέρεζ να τερματίζει έκτος κι ο Οκόν έβδομος. Η Force India είναι από τις θετικές εκπλήξεις τού 2017 και στοχεύουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Η McLaren συνεχίζει να μοιάζει χαμένη στη μετάφραση με τον Αλόνσο να εγκαταλείπει στο γύρο σχηματισμού και το Βντούρν να τερματίζει 14ος. Επόμενος αγώνας στη Βαρκελώνη τής Ισπανίας σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

Follow me on Twitter: @alexataris

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares