×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Τρίτη, 02 Μαΐου 2017 20:13

Το «μπλε» που σας ταιριάζει έπρεπε να έχει χρώμα.. Εθνικής!

Το θέμα με τη μη συμμετοχή στην Εθνική βόλεϊ γυναικών, αθλητριών του «δευτεραθλητή» και φιναλίστ του Κυπέλλου Πανναξιακού, είναι ζήτημα αγωνιστικό ή όχι; Η ομάδα δεν έχει αθλήτριες που μπορούν να σταθούν επάξια με τη φανέλα της Εθνικής;

Είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε μετά την απόφαση του προπονητικού τιμ, αν έπρεπε «δικαιωματικά» και μόνο, η Εθνική Ελλάδος βόλεϊ γυναικών να απαρτίζεται από μία τουλάχιστον αθλήτρια του Πανναξιακού. Ο καθένας μας σίγουρα θα ήθελε να δει στα προκριματικά, αλλά και στην τελική φάση της Ιαπωνίας κάποια Ναξιώτισσα. Όχι τόσο επειδή ο σύλλογος απέδειξε με τη φετινή του παρουσία, ότι πέρα από την αγωνιστικότητα και το πάθος που περιείχε αυτή η ομάδα, διέθετε και το ανάλογο ταλέντο, που σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε ο ΠΑΟΝ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στις δύο διοργανώσεις.


Οι 16 αθλήτριες είναι:

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Μαρίνα Τσοχατζή, Εύη Φλιάκου

Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Άλκηστις Καραφουλλίδου

Ακραίες: Λίτσα Μερτέκη, Μαρία Νομικού Εύα Χαντάβα, Αλεξία Καλανταρίδου, Άννα Σπάνου

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Άννα Καλαντάτζε

Λίμπερο: Αρέτα Κονόμι, Ειρήνη Κοκκινάκη


Δεν ξέρω το κατά πόσο «δικαιωματικά» χωράει στις σκέψεις, για ένα τόσο σοβαρό θεσμό. Δεν γνωρίζω επίσης το σκεπτικό του προπονητή της Εθνικής αλλά και της ομάδας της Νάξου Γιώργου Ρούση, το να μην πάρει μαζί του αθλήτριες με τις οποίες αγωνίστηκε όλη τη χρονιά μαζί τους.

Θεωρώ ότι η επιλογή έγινε καθαρά με αγωνιστικό κριτήριο και όχι με συναισθηματικούς δεσμούς. Μπορεί επίσης να έπραττε διαφορετικά και πάλι να είχαμε ανάλογες απορίες.

Προσωπικά θα σταθώ σε 4 αθλήτριες του συλλόγου. Αρχής γενομένης της Σίας Τοτσίδου, της Μαρίας Οικονομίδου, της Ξένιας Κακουράτου αλλά και της Κωνσταντίνας Δρακουλίδου. Εκπληκτική χρονιά με την ομάδα, σπουδαίες εμφανίσεις, πολλές παραστάσεις. Η κάθε μία στη θέση που της αναλογεί, απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι ήταν έτοιμες να βοηθήσουν την Εθνική.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποτιμήσω τις κοπέλες που ορίστηκαν, αλλά θεωρώ άδικο τουλάχιστον, μία από τις προαναφερθείσες τέσσερις αθλήτριες, να μην επιβραβευτούν με την κλήση τους στην προετοιμασία.

Στην ζωή πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν παίζει κανένα ρόλο. Η συνέπεια μετά από μία μαζική προσπάθεια μπορεί να επέλθει με γοργούς ρυθμούς. Άλλωστε όσο ζεις ελπίζεις.. να ανέβεις ένα σκαλοπάτι.

Ο Πανναξιακός μπορεί να μην ανταμείφτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κατακτώντας το κύπελλο ή το Πρωτάθλημα δηλαδή, ωστόσο  έβγαλε ταλέντο. Έβγαλε δυνάμεις και δη με τόσο σφιχτό ρόστερ.


Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να τονίσω πως οι αθλήτριες του Ολυμπιακού θα πάνε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2018, που θα διεξαχθούν στο Όσιεκ της Κροατίας, έχοντας στην πλάτη τους και την κούραση, καθώς η ομάδα τους έδωσε μέχρι πρότινος αγώνες για την Ευρώπη, το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα παίξει κανένα ρόλο στην προσπάθεια της Εθνικής μας και εύχομαι να μην βγω αληθινός πιστεύοντας πως η επιλογή του έμψυχου δυναμικού της Εθνικής, με βάση την αγωνιστική εικόνα,δεν είναι ο καθοριστικότερος παράγοντας της κλήσης ή μη των κοριτσιών.

Υ.Γ. Μήπως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των εθνικών ομάδων που δε καλούνται παίκτριες από την δευτεραθλήτρια;.. Λέω εγώ τώρα..

 

 

 

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares