×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017 14:22

Αποκαλυπτικός ο Βαρθαλίτης… Αποχωρώ γεμάτος από τον ΑΟ Σύρου [vid]

Ο Μάκης Βαρθαλίτης επέλεξε την Κοινή Γνώμη για την αποκλειστικότητα στην είδηση της αποχώρησης του από τον ΑΟ Σύρου – Ο Ραμπαβίλας δεν μπορεί αν είναι ηγέτης πλέον – Σαν τον Φώσκολο έχει πολλούς ο Πανθηραϊκός – Αυτοί είναι οι παίκτες που ξεχώρισα – Ο Ρούσσος θα πρέπει να είναι ο προπονητής και στη Γ΄Εθνική… Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη!


DSC 0017

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη με πολλές αλήθειες που παραχώρησε στη Κοινή Γνώμη και τον Σταύρο Μαυράκη, ο προπονητής του ΑΟ Σύρου κ. Μάκης Βαρθαλίτης μίλησε για την αυριανή μέρα του ΑΟ Σύρου.

Για πολλούς ο Μάκης Βαρθαλίτης, που μαζί με τον Γιώργο Ρούσσο οδήγησαν την ομάδα της Σύρου στην απόλυτη επιτυχία χαρακτηρίζεται ως στυλοβάτης και ρυθμιστής των πραγμάτων, ενώ η αποκάλυψη της αποχώρησης του αφήνει «ορφανό» τον ΑΟΣ ψάχνοντας πως θα γεμίζει το μεγάλο κενό.

Τα πιο σημαντικά σημεία

Σοβαρότητα

Ο Μάκης Βαρθαλίτης έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν, δηλώνοντας ιδιαίτερα υπερήφανος για τη φετινή χρονιά. Όπως αποκάλυψε ο ΑΟ Σύρου κατάφερε φέτος να αποβάλει το εγώ και δούλεψε ομαδικά,  πράγμα που τελικά του έφερε την επιτυχία.

Παίκτες

Χαρακτήρισε τον Μίρτσα ως πολύτιμο παίκτη, ενώ οι Βαμβακούρης και Συριανός, ήταν όπως είπε από τα κλειδιά της επιτυχίας. Βέβαια δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στους Ρούσσο, Μαραγκό, Μουράι, Μανουδάκη και τον Παναγιώτη τον Ραμπαβίλα. Από  τις άλλες ομάδες ξεχώρισε τον Κώστα τον Σκούπρα και τον Νταουτάι του Κερατσινίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα ο Συριανός τεχνικός σε νέα επικοινωνία ήθελε να επισημάνει την παράληψη του να αναφερερθεί στους Λούσα και Κώτση, όπως και σε όλα τα παιδιά, που όπως χαρακτηριστικά είπε τα έδωσαν όλα για την ομάδα.

Γ΄ Εθνική

Αποκάλυψε ότι ο ΑΟ Σύρου δεν μπορεί του χρόνου να κινηθεί με το μοντέλου του Παναγιώτη Ραμπαβίλα ως ηγέτη, καθώς θα πρέπει να αποκτηθούν άλλοι ποδοσφαιριστές, ακόμη πιο ποιοτικοί, ενώ τόνισε ότι η ομάδα θα πρέπει να κρατήσει όλους τους ποδοσφαιριστές και να αποκτήσει όσους περισσότερους μπορεί. Σε όλα αυτά είπε ο Μάκης Βαρθαλίτης θα παίξει ρόλο η δύναμη της νέας διοίκησης και ο σχεδιασμός.

Ο ίδιος κατέθεσε την άποψη του ότι θα πρέπει να αναλάβει μία ισχυρή διοίκηση, καθώς τα δεδομένα στη Γ΄Εθνική αλλάζουν όσο αφορά τα οικονομικά μεγέθη

Λάθη - Φώσκολος

Σε σχετική ερώτηση του Σταύρου Μαυράκη, ο Μάκης Βαρθαλίτης είπε ότι ίσως να έχουν γίνει κάποια λάθη διοικητικά, που χαλάνε την εικόνα της ομάδας προς τα έξω. «Συμβούλιο σαν του Πανθηραϊκού δεν μπορεί να φτιάξει ο ΑΟ Σύρου» υποστήριξε ο κ. Βαρθαλίτης αναφερόμενος στη δύναμη αυτών που θα πλαισιώσουν τον ΑΟ Σύρου και συνέχισε  «Σαν τον Γιώργο τον Φώσκολο σε οικονομικό επίπεδο  στον Πανθηραϊκό υπάρχουν 10» όμως ο ΑΟΣ έχει ανθρώπους που μπορεί αν τον βοηθήσουν σε άλλους τομείς που είναι εξίσου σημαντικοί και αυτοί είναι απαραίτητοι.

Χαρακτήρισε τον Γιώργο Φώσκολο ως στυλοβάτη του ΑΟ Σύρου, με τα όποια λάθη έχει κάνει. Αναφορικά στη σχέση του με τον Γιώργο Ρούσσο την χαρακτήρισε αδελφική, ενώ παραδέχτηκε ότι έχει μάθει πολλά πράγματα από αυτόν. Η επιμονή του Γιώργου Ρούσσου να μείνει στον ΑΟ Σύρου ήταν καθοριστική για να συνεχίσει στην ομάδα με το αποτέλεσμα βέβαια της κατάκτησης του νταμπλ.

Κουράστηκα

Αναφορικά με τον ίδιο, ο κ. Βαραθαλίτης τόνισε γεμάτος από τα όσα έχει ζήσει, αλλά παράλληλα και κουρασμένος. Η είδηση είναι ότι ο ίδιος δεν θέλει να συνεχίσει, πράγμα που ουσιαστικά βγάζει τον εαυτό του εκτός της προσπάθειας. «Θέλω να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και η κόπωση δεν θα μου το επιτρέψουν». Ο Μάκης Βαρθαλίτης έκλεισε αυτή την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με το «Ο Γιώργος Ρούσσος θα πρέπει να είναι ο προπονητής του ΑΟ Σύρου και τη νέα σεζόν».

DSC 1041

Η συνέντευξη όπως δημοσιεύθηκε στη Κοινή Γνώμη

Ο Μάκης Βαρθαλίτης μιλά για όλους και για όλα, ενώ μας αποκάλυψε πως σταματά τη συνεργασία του με τον Α.Ο. Σύρου

«Είμαι γεμάτος από συναισθήματα»

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Μάκης Βαρθαλίτης, ο οποίος άνοιξε τα.. χαρτιά του και μας αποκάλυψε πως δεν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία των νταμπλούχων, αφού επαγγελματικοί λόγοι θα τον κρατήσουν μακριά την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο ένας εκ των δύο προπονητών των Συριανών μίλησε στην «Κοινή Γνώμη», αναφέρθηκε σε όλους και για όλα και παραδέχθηκε πως θα πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Σύρου, ώστε να μπουν νέοι οικονομικά ευκατάστατοι παράγοντες, για να έχει η ομάδα τη δυνατότητα να ενισχυθεί και να μπορέσει να σταθεί επάξια στην πρόκληση της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Αρχικά ο δεύτερος προπονητής της ομάδας της Σύρου Μάκης Βαρθαλίτης αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής, αφού από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αλλάξει άρδην η μορφή του, μιας και από τέσσερις όμιλοι θα γίνουν οκτώ, με τα σενάρια θα δίνουν και να… παίρνουν.

«Το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα θυμίζει κατά πολύ την παλιά καλή Δ’ Εθνική, όπου και αγωνιζόταν η ομάδα μας, ο Α.Ο. Σύρου. Μην ξεχνάμε πως αυτή η ομάδα έχει γράψει με «χρυσά» γράμματα το όνομά της στις Εθνικές κατηγορίες, αφού έχει πάρει μέρος με μεγάλη επιτυχία για χρόνια και έχει κάνει τόσο εμένα που αγωνιζόμουν όσο και όλους τους Συριανούς υπερήφανους».

Θα ήθελα αρχικά να κάνουμε μία μίνι ανασκόπηση μιας και μετά από προσπάθεια τριών ετών κατάφερε τελικά να πάρει το πρωτάθλημα το οποίο του το… χρωστούσε η ιστορία. Τι κρατάτε από την τελευταία τριετία που η ομάδα σας ήταν μέσα στους συλλόγους που διεκδικούσαν τον τίτλο.

«Ο Α.Ο. Σύρου όπως το έχω πει και παλαιότερα, είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί και να είναι πάντα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και ταυτόχρονα να διεκδικεί τίτλους και όλα τα τρόπαια που συμμετάσχει. Νομίζω αν εξαιρέσουμε τη φετινή σεζόν, κάποια πράγματα δεν πήγαν καλά, καθώς φτάσαμε στην πηγή όμως νερό δεν ήπιαμε. Δαν θα αναλύσουμε τώρα τους λόγους για τους οποίους τότε δεν φτάσαμε στην επίτευξη των στόχων μας, πρέπει να ζούμε το σήμερα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Α.Ο. Σύρου είναι πρωταθλητής, είναι κυπελλούχους και το νησί θα έχει την ευκαιρία να δει σπουδαίους αγώνες σε μία μεγάλη κατηγορία. Εγώ αυτό που κρατά από τη φετινή σεζόν είναι πως ότι στόχους βάλαμε στο ξεκίνημα της χρονιάς σε συνεργασία με τον Γιώργο Ρούσσο και τους παίκτες, τα καταφέραμε και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό και πολύ όμορφο να κυκλοφορείς στο νησί μας και να σου δίνουν συγχαρητήρια».

Μιας  και αναφερθήκατε στους ποδοσφαιριστές, ποιοι αλήθεια κατά τη γνώμη σας ξεχώρισαν, διακρίθηκαν τόσο από την ομάδας σας όσο και από άλλα σωματεία.

«Μαζί με τον Γιώργο Ρούσσο είχαμε πει πως θα πρέπει να αποβάλουμε το «ΕΓΩ» και να προβάλουμε το «ΕΜΕΙΣ», αυτό οι περισσότεροι παίκτες νομίζω ότι το κατάλαβαν και γι’ αυτό είχαμε την ανοδική πορεία. Τώρα όσον αφορά για τους παίκτες, πιστεύω ότι στις Κυκλάδες αγωνίσθηκαν αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές. Θα ξεκινήσω από τη δική μας ομάδα και θα πω, πως αυτό που κατά τη γνώμη μου ξεχώρισε ήταν ο μέσος που πήραμε από τον Εθνικό και φυσικά μιλάω για τον Μίρτσα. Ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής, καλό παιχνίδι και καλός χαρακτήρας, μας βοήθησε στα κρίσιμα παιχνίδια διότι είχε αυτό που μας έλλειπε, δηλαδή μία καλή πάσα και καλά χτυπήματα στα στημένα. Δύο ακόμη παίκτες που μας βοήθησαν ήταν ο πρώτος και ο δεύτερος τερματοφύλακας. Δημήτρης Βαμβακούρης και Κώστας Συριανός είναι δύο ποδοσφαιριστές που τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, διότι ο Συριανός έφτασε σε σημείο να παίξει παιχνίδι με το… ένα χέρι. Είναι δύσκολο να ζητήσεις από έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή να βάλει σε κίνδυνο την υγεία του. Επίσης ο Μαραγκός Αντώνης βοήθησε πολύ την ομάδα, ο Κάρολος Ρούσσος ήταν ένας στρατιώτης. Ο Σαμπάν Μουράι ήταν ο καλύτερος παίκτης στο δεύτερο γύρο, ο Κυριάκος Μανουδάκης στον πρώτο γύρο ήταν εξαιρετικός και φυσικά ο Παναγιώτης Ραμπαβίλας που βγήκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Από άλλες ομάδες αυτό που ξεχώρισε πάρα πολύ ήταν ο Κώστας Σκούπρας, είναι ένας παίκτες που μακάρι να μπορούσε ο Α.Ο. Σύρου να τον εντάξει στο δυναμικό του. Τελευταία αυτός που με εντυπωσίασε τους πάντες ήταν ο Νταουτάι του Κερατσινίου. Ένας παίκτης που πριν πάρουμε τον Ραμπαβίλα είχα μιλήσει με έναν δικό του άνθρωπο, όμως τότε αγωνιζόταν στην Α’ Εθνικής της Αλβανίας και ήταν πολύ δύσκολο να έρθει και ταυτόχρονα πολύ ακριβώς».

Βλέποντας το Κερατσίνι στο τελευταίο σας επίσημο παιχνίδι, μία ομάδα δηλαδή που ίσως την βρείτε μπροστά σας τη νέα αγωνιστική περίοδο, τι σας έβγαλε, δηλαδή τι θα κρατήσετε και τι θα προσπαθήσετε να αλλάξετε ενόψει της δύσκολης χρονιάς που έρχεται.

«Το Κερατσίνι είχε στο ρόστερ του αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές, όπως ήταν και ο Νταουτάι που αναφερθήκαμε πριν λίγο. Αυτόν τον παίκτη αν μείνει στο Κερατσίνι, θα είναι μία από τις ηγετικές  φυσιογνωμίες εντός αγωνιστικού χώρου. Αντίθετα σε εμάς ένας από τους καλύτερες παίκτες που διαθέταμε ήταν ο Παναγιώτης Ραμπαβίλας. Νομίζω ότι δεν θα μπορεί να είναι του χρόνου να είναι ο ηγέτης της ομάδας. Θα χρειαστεί δηλαδή να τον πλαισιώσουν κάποιοι πολλοί καλύτεροι ποδοσφαιριστές, με εμπειρία στην Γ’ Εθνική και γεμάτε χρονιές, έτσι ώστε να βελτιωθεί και ο ίδιος, αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές της ομάδας».

Πόσοι από τους ποδοσφαιριστές της φετινής ομάδας του Α.Ο. Σύρου θα πρέπει να κρατήσει η νέα διοίκηση και πόσοι θα πρέπει να έρθουν ώστε η ομάδα να είναι και ανταγωνιστική, αλλά και να έχει ελπίδες παραμονής.

«Κατά τη δική μου άποψη θα πρέπει να τους κρατήσει όλους, διότι είναι μία ομάδα που φτιάχτηκε από την αρχή, έχει τον κορμό της κι αυτοί που θα αποτελούν το τεχνικό τιμ της ομάδας για τον Α.Ο. Σύρου στη Γ’ Εθνική, θα πρέπει να δουν με ποιους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που επαναλαμβάνω να έχουν εμπειρία στην κατηγορία, θα πάνε. Θα πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα και ενσωματωθούν όλοι όσοι θα έρθουν στο νησί».

Μπορούμε να κάνουμε μία πρώτη πρόβλεψη του αριθμού των ποδοσφαιριστών που πρέπει να έρθει;

 «Το πόσους θα πάρεις, είναι πολύ νωρίς να το πεις. Δεν ξέρεις ποιοι άνθρωποι θα πλαισιώσουν τη διοίκηση το οποίο είναι και το πιο σημαντικό. Αλλιώς είναι να υπάρχει ένα ισχυρό συμβούλιο με δυνατούς παράγοντες και όχι να είναι ο πιο δυνατός ο κ. Φώσκολος. Στη συνέχεια θα πρέπει να δούμε σε ποιον όμιλο η ομάδα θα αγωνισθεί στη Γ’ Εθνική, όλα αυτά θα παίξουν το ρόλο τους κι από εκεί και πέρα θα κοιτάξει και η ομάδα να κάνει το καλύτερο δυνατό. Όσους βέβαια περισσότερους ποδοσφαιριστές πάρει τόσο το καλύτερο είναι. Το μονοπάτι της Γ’ Εθνικής δεν είναι σαν του τοπικού κακά τα ψέματα. Είναι μία Εθνική κατηγορία, είναι πιο πολλές οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, πιο πολλά τα παιχνίδια, οι παίκτες τιμωρούνται με κίτρινες κάρτες και το ποσό ταυτόχρονα ανεβαίνει. Βέβαια θα υπάρξουν κούφια η ώρα που το ακούει θα υπάρξουν και τραυματισμοί. Επίσης, δεν είναι δυνατόν η ομάδα να κάνει προετοιμασία μόνο στη Σύρο, θα πρέπει να πάει και σε άλλο μέρος. Άρα το τεχνικό επιτελείο που θα είναι του χρόνου στην ομάδα θα πρέπει να επιλέξει το μέρος που θα πάει με τους παίκτες για το βασικό μέρος της προετοιμασίας. Δεν έχουμε στη Σύρο τις εγκαταστάσεις για να γίνει η προετοιμασία».

Στο συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί έχει προαναγγελθεί πως το νυν Δ.Σ. θα παραιτηθεί με σκοπό και στόχο την ανάδειξη νέου σχήματος. Κατά τη δική σας άποψη πιστεύετε ότι θα υπάρξει μεγάλη και ριζική ανανέωση του συμβουλίου.

«Το νησί μας αυτή τη στιγμή έχει δύο ομάδες που αγωνίζονται σε Εθνική κατηγορία. Δεν υπάρχουν όπως είναι σε άλλα νησιά οι επιχειρηματίες  - χορηγοί που θα μπορούν να πλαισιώσουν μία από τις δύο ομάδες. Το Συμβούλιο αυτό φέτος τα κατάφερε μία χαρά, κανείς δεν έχει παράπονο, όμως τα πράγματα στην Γ΄ Εθνική αλλάζουν, θα πρέπει η διοίκηση να παραιτηθεί, να προκηρυχθούν εκλογές και να μπουν νέοι… παίκτες στο συμβούλιο. Άλλωστε ο Α.Ο. Σύρου έχει ανθρώπους που τον αγαπούν. Πρέπει να γίνει μία σωστή προσπάθεια από τη διοίκηση και να βοηθήσουν όλοι. Ακόμη και λίγα χρήματα να μπορεί κάποιον να βάλει, να έρθει στο συμβούλιο. Επίσης, θα πρέπει ο Α.Ο. Σύρου να πουλήσει και πολλά διαρκείας, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα που θα είναι πολλαπλάσια της φετινής σεζόν».

Ο Α.Ο. Σύρου με το προφίλ που έχει περάσει στον κόσμο μπορεί να προσεγγίσει νέους… συμπαίκτες;

«Μπορεί η διοίκηση να έχει κάνει κάποια λάθη, το ίδιο να έχει κάνει και ο πρόεδρος της ομάδας. Αν το ρωτήσετε μπορεί να τα παραδεχθεί και δημοσίως. Όλοι θα πρέπει να αλλάξουν την στρατηγική τους αν θέλουν να προσεγγίσουν νέα άτομα που να έχουν την προσωπικότητα και να θέλουν να προσφέρουν στον Α.Ο. Σύρου. Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από το ποιος θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, από το συμβούλιο που θα βγει σε λίγο καιρό».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares