Δευτέρα, 08 Μαΐου 2017 21:13

Νίκησε η... χαρά της προσφοράς στο ''Vari Run'' [pics]

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας δρόμου "Vari Run". Οι δρομείς Σύρου σε συνεργασία με του Νηπιαγωγείο Βάρης, την Τοπική Κοινότητα, αλλά και τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, διεξήγαγαν για ακόμη μια φορά έναν αγώνα δρόμου, που άφησε θετικές εντυπώσεις.

Ο αγώνας δρόμου είχε διπλό σκοπό και στόχο, ο πρώτος ήταν να βγουν για ακόμη μια φορά μικροί και μεγάλοι από τα σπίτια τους και να τρέξουν τις προκαθορισμένες διαδρομές. Ο δεύτερος ήταν πως η διοργάνωση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού δεν υπήρχε κόστος εγγραφής, αλλά ο κάθε αγωνιζόμενες θα έδινε τρόφιμα τα οποία είχε... σπίτι του.

Από ότι είδαμε η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο μεγάλη, όσο και στην προσφορά, αφού οι διοργανωτές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένη από τη δωρεά τροφίμων από τους συμμετέχοντας.

Οι υπεύθυνοι του αγώνα είχαν βάλει πλαφόν συμμετοχών, όμως όπως έδειξε η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγαλύτερη αφού αρκετοί ήταν αυτοί που έτρεξαν και ήταν... εκτός συναγωνισμού.

Οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου Βάρης έβαλαν την τέχνη τους, εκτός από την συμμετοχής του με τις ζωγραφιές τους στην αφίσα του αγώνα, ήταν αυτά που έφτιαξαν και τα βραβεία - μετάλλια που δόθηκαν στους αθλητές που έτρεξαν στις διαδρομές. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως υπήρχαν διαδρομές 100 μέτρων για παιδιά προσχολικής ηλικίας, 200 μέτρων για παιδιά Α' και Β' δημοτικού, 400 μέτρα για παιδιά Γ' και Δ' δημοτικού, 600 μέτρα για Ε' και ΣΤ' δημοτικού σχολείου, αλλά και 3 και 6 χιλιόμετρα για τα μεγαλύτερα... παιδιά.

Τέλος, θα πρέπει να πούμε στο σημείο αυτό πως η εκδήλωση είχε διπλό χαρακτήρα, αφού εκτός του αγωνιστικού, οι διοργανωτές είχαν ζητήσει αντί κάποιου χρηματικού ποσού για την εγγραφή, ο κάθε συμμετέχοντας να πάει ότι μπορεί από τρόφιμα.

Η συμμετοχή, αλλά και η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και τα τρόφιμα που συλλέχθηκαν θα διατεθούν στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο Μανώλης Αργυρός από τους Δρομείς Σύρου μίλησε στην κάμερα της  "Κοινής Γνώμης" για τον αγώνα δρόμου στο χωριό της Βάρης, αλλά και την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η εκδήλωση.

"Είναι η δεύτερη διοργάνωση που πραγματοποιούμαι φέτος και στηρίζουμε δρομικά με αγώνες δρόμους. Γενικά οι συμμετοχές πήγαν πάρα πολύ καλά, καθώς είχαμε βάλει ένα όριο 300 συμμετοχών, οι οποίες δεν άργησαν να συμπληρωθούν. Η διοργάνωση αυτή είναι σε συνεργασία με την Κοινότητα Βάρης, το Νηπιαγωγείο Βάρης, τον Αλιευτικό Σύλλογο και τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης. Μεγάλη στήριξη είχαμε βέβαια κι από τους επιχειρηματίες του χωριού, καθώς ότι κι αν ζητήσαμε ανταποκρίθηκαν άμεσα. Τώρα όσον αφορά τους αγώνες, πιστεύω ότι θα καθιερωθούν, αυτό δείχνει και η εκδήλωση της Βάρης με την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Πολλά παιδιά που αυτός ήταν και ο στόχος μας πήρα μέρος, για να φανταστείτε 100 παιχνίδια θα τρέξουν στην πρώτη κατηγορία. Είναι κάτι αισιόδοξο και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του νησιού.  Το νηπιαγωγείο Βάρης έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά, έφτιαξαν την αφίσα, τα μετάλλια και γενικά δραστηριοποιήθηκαν για την διοργάνωση αυτήν. Τέτοιες διοργανώσεις εμείς από την πλευρά μας τις στηρίζουμε και φυσικά δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μετά το Finikas και το Varis Run ακολουθεί στις 3 Ιουνίου το Syros Run. Ελπίζουμε του χρόνου να δραστηριοποιηθούν κι άλλα χωριά, με τις έως τώρα ενδείξεις να είναι θετικές. Γενικά μας αρέσει ως δρομείς να βλέπουμε τον κόσμο και τα παιδιά γενικότερα να βγαίνει στο δρόμο και να τρέχει. Όσο μπορούμε προσπαθούμε για τη διάδοση του δρομικού κινήματος στη Σύρο".

Για τις συμμετοχές και την ανταπόκριση του κοινού ο κ. Αργυρός είπε: "Είναι κάτι μοναδικό, αν δείτε τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά θα καταλάβετε το μέγεθος της επιτυχίας. Μόνο αυτό φτάνει για να συνεχίσουμε και να διοργανώνουμε τέτοιους αγώνες".

Τέλος, ο κ. Αργυρός αναφέρθηκε και στον διπλό χαρακτήρα της εκδήλωσης, αφού τα τρόφιμα θα διατεθούν στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα.

"Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι, ο καθένας που πήρε μέρος έφερε ότι μπορούσε, μια κι αυτό δείχνει η συλλογή των τροφίμων. Πιστεύω και σ' αυτόν τον τομέα τόσο ο σύλλογός μας όσο και οι πολίτες της Σύρου, αγκαλιάζουν τέτοιες προσπάθειες και βοηθούν όσο μπορούν".

 

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares