Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 20:36

Ένας μήνας γεμάτος αθλητικές εκδηλώσεις

Ο Ιούνιος μπήκε και η Σύρος ετοιμάζεται να ζήσει μεγάλες αθλητικές στιγμές. Ο Ιούνιος για τη Σύρο είναι ο μήνας που αναμένεται να… κλέψει την παράσταση, αφού κάθε Σαββατοκύριακο έχει και μία μεγάλη αθλητική εκδήλωση. Η δημοτική αρχή που έχει θέσει ως στόχο την αύξηση του αθλητικού τουρισμού έχει στο πρόγραμμά της εκδηλώσεις που αναμένετε και φέτος να ξεπεράσουν τα στενά όρια της Ελλάδας. Μεγάλα ονόματα από κάθε άθλημα θα… παρελάσουν από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και οι κάτοικοι του νησιού με τους επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τα δικά ινδάλματα τους.

Η αρχή όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γίνεται με το Syros Run, μία εκδήλωση που γίνεται πάντα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και περισσότεροι από 1500 δρομείς αναμένεται να μπουν στην γραμμή της αφετηρίας. Η συνέχεια έχει συγχρονισμένη κολύμβηση, μεγάλες δυνάμεις του χώρου θα βρεθούν στη Σύρο με στόχο να χαρίσουν… μαγικές στιγμές σε όλους όσους αποφασίσουν να βρεθούν στο κολυμβητήριο της Ερμούπολης. Από εκεί και πέρα ακολουθεί το  Σύρος τρίαθλο, με τους διοργανωτές να έχουν προσθέσει μέρες, αλλά και αγωνίσματα. Το κυρίως μενού αναμένεται να είναι εντυπωσιακό, αφού η αφετηρία για τους αθλητές που θα πάρουν μέρος στη μεγάλη απόσταση θα δοθεί… εν πλω.

Τέλος, ο Ιούνιος θα κλείσει με μαγικές μπασκετικές στιγμές. Αλήθεια τι μπορείς να αναφέρεις για τα ονόματα που θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία του νησιού. Ήδη οι δύο από τους τρεις αθλητές που έχουν ανακοινωθεί είναι πρωταθλητές Ευρώπης με την Τουρκική Εφές, αλλά και ο Χάινς κατέκτησε την Ευρωλίγκα πέρσι με την ΤΣΣΚΑ. Βέβαια οι συμμετοχές δεν έχουν κλείσει και η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική, αφού θα ακολουθήσουν κι άλλοι αθλητές του ίδιου βεληνεκούς. Οι αθλητικές διοργανώσεις βέβαια δεν τελειώνουν με το πέρας του Ιουνίου, αφού και τον Ιούλιο θα υπάρχουν σημαντικές εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης Γουλιέλμος Πρίντεζης μιλά για τον φετινό… καυτό Ιούνιο


«Ένας καυτός μήνας»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γουλιέλμος Πρίντεζης αναφέρθηκε αρχικά στις αθλητικές διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον μήνα Ιούνιο , όπου μάλιστα κάθε Σαββατοκύριακο η πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα φιλοξενεί και μία μεγάλη εκδήλωση.

«Είναι ένας μήνας αρκετά «καυτός», αυτό βέβαια το έχουμε ξεκινήσει από πέρσι, όπου φιλοξενήσαμε μεγάλες διοργανώσεις. Το περσινό καλοκαίρι είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα, που κάποια απ’ αυτά πήγαν καλά και κάποια όχι και τόσο. Τώρα, έχουμε καταλήξει σε κάποιες διοργανώσεις, που θα διαφημίσουν τη Σύρο τόσο σε όλη την Ελλάδα όσο και σε όλο τον Κόσμο. Να σημειώσω στο σημείο αυτό πως κάποιες αθλητικές εκδηλώσεις είχαν την ευκαιρία να διαφημιστούν και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα το Τρίαθλο πήρε μέρος σε έκθεση που έγινε στο Λονδίνο και μάλιστα αρκετοί ήταν αυτοί που έδειξαν ενδιαφέρον. Ξεκινάμε με το Syros Run, μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού πέρσι περισσότεροι από 1200 αθλητές πήραν μέρος στις διάφορες κατηγορίες. Η συγκεκριμένη εκδήλωση δουλεύεται όλο τον χειμώνα, αφού με το που ολοκληρωθεί ξεκινούν να μπαίνουν οι βάσεις για την επόμενη χρονιά. Οι δρομείς Σύρου είναι ένας ζωντανός οργανισμός του νησιού μας, ένα κύτταρο το οποίο κάθε χρόνο όλο και μεγαλώνει και γίνεται και καλύτερο.  Φετινός στόχος είναι η διοργάνωση αυτή να ξεπεράσει τους 1600 αθλητές, που απ’ αυτούς αναμένεται να είναι εκτός Σύρου. Το σημαντικό για εμάς είναι πως στο νησί θα έρθουν αρκετοί αθλητές για να αγωνισθούν σε μία άκρως εντυπωσιακή διαδρομή. Τα παιδιά – οι δρομείς – κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά, αυτό φαίνεται και από τις διοργανώσεις που γίνονται και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αφού είδαμε πως με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν αγώνες δρόμου σε Βάρη και Φοίνικα. Το Syros Run είναι μία τεράστια διοργάνωση για το νησί μας και έχουμε μεγάλη χαρά και τιμή που μεγάλη χορηγοί στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια των δρομέων. Θέλουμε στην εκδήλωση αυτή να πάρουν μέρος όσο περισσότεροι Συριανοί γίνεται, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και αυτές οι αποστάσεις».

Θα ήθελα να μου απαντήσετε σ’ αυτούς που αναφέρουν πως ο Ιούνιο είναι γεμάτος από αθλητές εκδηλώσεις σε αντίθεση με τους άλλους μήνες που δεν είναι τόσο γεμάτοι.

«Η Σύρος πλέον έχει δώσει το στίγμα του αθλητικού προορισμού. Δεν υπάρχει διοργάνωση που όπου και να πας στην Ελλάδα και να μην ξέρουν ότι γίνεται στη Σύρο. Διαφημίζονται τόσο καλά και μεθοδικά που όλες οι διοργανώσεις τις ξέρουν και θέλουν να βρεθούν στο νησί μας για να τις παρακολουθήσουν από κοντά. Πράγματι ο Ιούνιο είναι «μπουκωμένος» από αθλητικές διοργανώσεις, αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος μας. Θέλουμε τα Σαββατοκύριακο στο νησί μας να είναι ζωντανά και γι’ αυτό επιλέξαμε αυτόν τον μήνα, που είναι ο πρώτος του καλοκαιριού, ώστε να γίνονται σωστές και καλές διοργανώσεις και ταυτόχρονα να έρθει αρκετός κόσμος στο νησί μας. Θέλουμε να δελεάσουμε τον κόσμο να έρθει στη Σύρο να παρακολουθήσει τις διοργανώσεις αυτές από κοντά, να πάρει  μέρος και η Σύρος να βγει κερδισμένη. Γνωρίζουμε πως αρκετοί αθλητές από το εξωτερικό θα ταξιδέψουν και θα έρθουν στο νησί μας. Ταυτόχρονα υπάρχει και μεγάλη γκάμα αθλητικών διοργανώσεων. Δεν κάνουμε μόνο ένα άθλημα, αλλά διάφορα κι έτσι δίνεται η ευκαιρία ο επισκέπτης και ο Συριανός να τα παρακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον».

Τον  Ιούνιο μπορεί κάποια άλλα νησιά να δουλεύουν πολύ περισσότερο, να έχουν ένα αρκετά καλό ποσοστό πληρότητας σε αντίθεση με το νησί μας που ακόμη δεν έχει αυτό που όλοι θα ήθελαν. Οι αθλητικές αυτές διοργανώσεις πιστεύω ότι θα βοηθήσουν το νησί μας, καθώς θα ενισχυθούν οικονομικά οι τοπικές επιχειρήσεις.

«Θέλουμε να κάνουμε διοργανώσεις που να κεντρίζουμε το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά και των αθλητών και να έρχονται στο νησί μας. Πιστεύω ότι σε αυτό το κομμάτι πάλι καλά, το έχουμε κατακτήσει κατά κράτος και γι’ αυτό έχουμε καταλήξει σ’ αυτό, δηλαδή 4 Σαββατοκύριακο ο Ιούνιος, 4 μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις».

Ξεκινάμε με το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Syros Run μία διοργάνωση ήδη αρκετά επιτυχημένη, τι πρέπει να περιμένουμε και πόσος κόσμος αναμένεται να πάρει μέρος. Επίσης, αυτή η διοργάνωση μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο;

 «Ήδη έχουν ξεφύγει από το μονοήμερο, καθώς υπάρχουν και κάποια σεμινάρια – ομιλίες, έτσι πάμε στο Σαββατοκύριακο, δεν είναι μιας μέρας, όπως για παράδειγμα πέρσι. Στο πρόγραμμα υπάρχει κάποια ομιλία για τη διατροφή και άλλα θέματα. Βλέπουμε ότι σιγά – σιγά αρχίζει κι αυτό πως μεγαλώνει, διογκώνεται. Στόχος μας είναι να έρθει ο Αθλητής σε ένα καλό event, να περάσει καλά, η φιλοξενία να του είναι ευχάριστη και ο αγώνας να είναι καλός ώστε να περάσει ωραία. Αυτό τα παιδιά το έχουν πετύχει με τον καλύτερο τρόπο και βλέπουμε πως κάθε χρόνο κάνουν ένα βηματάκι παραπάνω, που στο τέλος θα γίνει κάτι πολύ μεγάλο. Θέλουμε να έρθουν όσο περισσότεροι αθλητές γίνεται, να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν. Η Σύρος είναι ένας φιλόξενος τόπος, αλλά και βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στην Αθήνα και η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη».

Η περσινή επιτυχία του Syros Run «φόβισε» τον Δήμο, δηλαδή θα μπορέσει φέτος να φτάσει στους ίδιους αριθμούς και να τους ξεπεράσει. Ο δήμος μήπως έπρεπε να είναι πιο κοντά σ’ αυτήν την εκδήλωση;

«Πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο να ξεπεράσουμε σε αριθμό την περσινή διοργάνωση. Βέβαια στο συγκεκριμένο κομμάτι θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερα, δηλαδή τα χρήματα που δίνει ο Δήμος να ήταν περισσότερα, όμως η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη, η χώρας μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίση, έχει «Χρεοκοπήσει» και από την πλευρά μας προσπαθούμε να ενισχύσουμε όσο μπορούμε αυτές τις διοργανώσεις. Κάθε τόπος όμως μπορεί να πάει κόντρα στην κρίση. Αυτές οι διοργανώσεις που γίνονται τον Ιούνιο, πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν τον νησί μας και θα πάμε κόντρα στην κρίση κι αυτό θα το δείξουν οι αριθμοί και τα νούμερα στο τέλος. Όταν έρθει η ώρα θα δούμε πως κάθε χρόνο είμαστε ένα… κλικ πάνω».

Πάμε σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση που πιστεύω ότι στο τέλος θα δούμε πως η Σύρος θα κερδίσει πολλά περισσότερα από όσα πιστεύαμε. Το άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης  πολλοί δεν το γνωρίζουν και είναι φυσικό, αφού δεν είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν ποτέ από κοντά. Πιστεύω πως η Σύρος μέσα απ’ αυτή τη διοργάνωση μόνο κέρδος θα έχει, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό θα έρθουν στο νησί ομάδες από μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και η Ρωσία. Δημοσιογράφοι θα ακολουθούν αυτές τις αποστολές και εικόνες από τους αγώνες και τη Σύρο θα ταξιδέψουν μέσα από τα ρεπορτάζ τους στις τοπικές τους κοινωνίες.

«Είναι ένα άθλημα το οποίο δεν έχει έρθει ξανά στο νησί μας. Να σημειώσω στο σημείο αυτό πως πριν από λίγους μήνες είχε έρθει η Εθνική Ουγγαρίας στο Κολυμβητήριο για προετοιμασία και έμεινε ευχαριστημένη από τις εγκαταστάσεις και θα πάρει μέρος και στην εκδήλωση αυτή. Στη Σύρο θα βρεθούν μεγάλες δυνάμεις του χώρου, όπως είναι η Ρωσία με Ολυμπιακά μετάλλια. Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι ένα άθλημα που συνδυάζει τον χορό, τη δύναμη, θέλει φυσική κατάσταση, αλλά και μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Είναι εντυπωσιακό άθλημα και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στον κολυμβητήριο και να παρακολουθήσει από κοντά αυτό τον σπουδαίο αγώνα. Πιστεύουμε πολύ σ’ αυτόν τον αγώνα, αλλά και πως βάζουμε ένα λιθαράκι για κάτι μεγαλύτερο στο μέλλον. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, οι αποστολές μείνουν ευχαριστημένες, τότε του χρόνου θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή».

Η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, αφού μετά το syros run και τη συγχρονισμένη κολύμβηση θα ακολουθήσει το Τρίαθλο. Μία εκδήλωση που φέτος θα είναι πιο εντυπωσιακή, αλλά και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, με περισσότερες δραστηριότητες.  

«Το τρίαθλο θα είναι μεγαλύτερο και πιο φαντασμαγορικό. Οι αθλητές θα πέσουν ανοικτά της Σύρου και μόνο αυτό κάνει την εκδήλωση πιο εντυπωσιακή. Μοναδικές εικόνες τόσο για τους θεατές, όσο και για τους ίδιους του αθλητές. Αλήθεια τι μπορείς να πεις γι’ αυτήν την διοργάνωση, κάθε χρόνο θα γίνεται μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή. Θα πρέπει να πούμε εδώ πως η εκδήλωση μεγαλώνει όλο και περισσότερο, αφού θα γίνουν αγώνες μπιτς βόλεϊ στον Γαλησσά, θα υπάρξει αγώνας ανοικτής θαλάσσης και οι διοργανωτές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Πιστεύω ότι φέτος οι αθλητές που θα πάρουν μέρος θα ξεπεράσουν τους 2.000 και η πόλη θα κατακλυστεί από τα ποδήλατα. Στο τρίαθλο όπως και στους αγώνες δρόμου, οι αθλητές τρέχουν μόνοι τους, επομένως έχουν ανάγκη το χειροκρότημα του κόσμου. Η Σύρος έχει αποδείξει πως είναι δίπλα στον αθλητή και τον εμψυχώνει και του δίνει δύναμη να συνεχίσει. Το τρίαθλο όταν έγινε για πρώτη φορά πέρσι στη Σύρο δεν τον γνώριζαν πολλοί και τώρα υπάρχουν αθλητές που κάνουν όλο το χρόνο προετοιμασία για να αγωνισθούν και να πάρουν μία καλή θέση».

Το… κερασάκι στην τούρτα θα μπει λίγο πριν βγει ο Ιούνιος με την μεγαλύτερη σε μέγεθος αθλητική εκδήλωση και βέβαια μιλάμε για τον 3on3 AegeanBall Festival. Μεγάλα ονόματα αθλητών ήδη έχουν δηλώσει πως θα βρεθούν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και όσο περνούν οι μέρες θα δούμε κι άλλα ονόματα να κλείνουν μία θέση γι’ αυτό το τουρνουά.

«Μεγάλα ονόματα του Ελληνικού και του Παγκόσμιου μπάσκετ θα έρθουν στο νησί μας για την πολύ σπουδαία και μεγάλη διοργάνωση του 3on3 AegeanBall Festival. Μία απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση, διαφήμιση για το νησί μας, αφού μεγάλοι αστέρες του μπάσκετ θα είναι δίπλα μας. Είναι μία διοργάνωση που στηρίζουμε πάρα πολλά στον ίδιο τον Γιώργο Πρίντεζη και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για την προσπάθεια που κάνει. Ο αθλητές του Ολυμπιακού έχει αποδείξει πόσο πολύ αγαπά τον τόπο του και κάνει πάντα ότι καλύτερο μπορεί για το νησί του. Τώρα, ότι και να πούμε για την εκδήλωση αυτή θα είναι λίγο. Θα… παρελάσουν μεγάλα ονόματα του μπάσκετ, οι οποίοι έχουν δώσει το δικό τους στίγμα όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα είδαμε κάποια μικρά λάθη που κάναμε την πρώτη χρονιά και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Για παράδειγμα φέτος η εξέδρες θα έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους φίλους του αθλήματος να βρεθούν κοντά στους αγαπημένους τους παίκτες. Επίσης και στο αγωνιστικό κομμάτι θα υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις, αλλά όλα αυτά θα ανακοινωθούν και θα γίνουν γνωστά σε όλους». 

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares