Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 23:16

Βάβουλας: «Στοίχημα για τους μπασκετικούς της Νάξου η νέα χρονιά»

Πέρυσι τέτοια περίοδο και λίγο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής ανδρών μπάσκετ, παρά την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, στη Νάξο όλοι ζούσαν στην αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι στο τμήμα. Ο Δημήτρης Δαμιανίδης είχε φύγει από το νησί της Αριάδνης για την πρωτεύουσα και την ομάδα της Νέας Ιωνίας, ενώ οι περισσότεροι παίκτες από το τότε ρόστερ είχαν βρει άλλη στέγη.

Η αγωνία των ντόπιων παικτών είχε χτυπήσει …κόκκινο. Όπου και να απευθύνονταν να βρουν άκρη, η πόρτα και τα αυτιά ήταν ερμητικά κλειστά. Η καλοκαιρινή περίοδος προχωρούσε και κανείς δεν έδειχνε ενδιαφέρον να ασχοληθεί με την ομάδα. Οι συνεχείς αναφορές του “SportCyclades” και η …αποκάλυψη πως οι τότε διοικούντες ζήτησαν το ποσό των 50.000€ από τους ντόπιους παίκτες σαν εγγύηση προκειμένου να δηλωθεί η ομάδα σήμανε κόκκινο συναγερμό στο κυκλαδίτικο νησί.

Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν λίγο πολύ γνωστές… Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οδηγούμαστε σε αδιέξοδο έστω και στο παρά …ένα, δύο άνθρωποι βγήκαν μπροστά και μια αχτίδα φωτός ξεπρόβαλε. Τάσος Βάβουλας και Λήδα Λιακοπούλου πήραν την απόφαση να αναλάβουν από το δικό του πόστο ο καθένας τον Πανναξιακό και να οδηγήσουν τον σύλλογο στις εθνικές κατηγορίες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Έστω και στο παρά …ένα η ομάδα στήθηκε. Με αρκετό τρέξιμο, ιδρώτα και αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα. Όλοι τους ήθελαν να κερδίσουν το στοίχημα που είχαν βάλει με τον εαυτό τους. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, όμως, του Βάβουλα και των παικτών του εν τέλει ο Πανναξιακός μετά από δύο χρόνια επιστρέφει στο τοπικό. Τι έφταιξε; Θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά να βρίσκεται στο τιμόνι των «κυανόλευκων»; Τι προβλέπει για το μέλλον του συλλόγου; Για όλα αυτά τα ερωτήματα απάντησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή επιτυχία στον ΑΠΑΣ στην προσπάθειά του για την άνοδο στην Γ’ εθνική.

hgjfjhghf_1.jpg

- Τι κατά την γνώμη σου έκρινε τον υποβιβασμό του Πανναξιακού στο τοπικό;

«Μετά από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι φθάσαμε στο παρά πέντε να φτιάξουμε μια ομάδα να κατέβει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Γ’ εθνική. Θεωρώ λοιπόν τον αργό σχεδιασμό, την έλλειψη προετοιμασίας και την απειρία πρωταρχικούς παράγοντες για τον υποβιβασμό της ομάδας. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που ολόκληρη την χρονιά έμειναν δίπλα αντιμετωπίζοντας πολύ μεγάλες δυσκολίες και κυρίως την Λήδα Λιακοπούλου, την Βαγγελίτσα Κιουλαφή και τον Νίκο τον Μελά, οι οποίοι έτρεχαν θέματα της ομάδας χωρίς να κοιτάξουν τις δουλείες τους, ή τα σπίτια τους».

- Με βάση το τελικό αποτέλεσμα θεωρείς πως ήταν λάθος η ενασχόλησή σου με την ομάδα;

«Ήταν καθαρά προσωπική μου επιλογή να ασχοληθώ. Ήξερα από την αρχή τι με περίμενε. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά στη ζωή και πολύ περισσότερο στον αθλητισμό δεν υπάρχουν μόνο νίκες. Υπάρχουν και ήττες. Το σημαντικό είναι πως μέσα από αυτές μπορείς να σηκωθείς και να γίνεις ακόμη πιο δυνατός».

hgjfjhghf_2.jpg

- Ποια είναι η επόμενη ημέρα του Πανναξιακού; Μπορεί η ομάδα να σταθεί στο τοπικό με προοπτική να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες και να δημιουργηθεί μια ομάδα με βάση τις υποδομές;

«Την επόμενη ημέρα διοικητικά δεν την γνωρίζω. Ελπίζω να βρεθούν άνθρωποι με λογική και αγάπη για το άθλημα και να συνεχίσουν αυτό που εμείς κάνουμε τόσα χρόνια. Τώρα όσον αφορά το μπασκετικό κομμάτι, η πορεία του Πανναξιακού όλα τα χρόνια σε επίπεδο αναπτυξιακό δείχνει ότι όχι μόνο μπορεί να σταθεί, αλλά και να πρωταγωνιστήσει».

- Υπάρχει διάθεση να ασχοληθείς σε προσωπικό επίπεδο ξανά με την ομάδα, ή έχεις …κουραστεί;

«Διάθεση και κούραση νομίζω ότι είναι άγνωστες λέξεις για εμένα όσον αφορά το μπάσκετ της Νάξου. Εγώ προσωπικά θα βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο κι αν μου ζητηθεί. Άλλωστε υπάρχει τόσο υλικό πίσω που είναι κρίμα να μην το βοηθήσουμε όλοι μας».

hgjfjhghf_3.jpg

- Πως βλέπεις τη νέα χρονιά;

«Η νέα χρονιά νομίζω ότι είναι μεγαλύτερο στοίχημα για όλους. Μέσα από τις πράξεις τους όλοι οι πανναξιακοί-μπασκετικοί θα δείξουν πόσο πολύ αγαπάνε αυτό που κάνουν τόσα χρόνια. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες που συνεργάστηκαν μαζί μου. Λίγο περισσότερο τους φίλους μου Νίκο, Παναγιώτη, Σπύρο, Παναγιώτη (σ.σ. αναφέρεται στους Μυλωνά, Καλαβρό, Μάκαρη, Πολίτη) που με ανέχτηκαν και φέτος. Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Πανναξιακού, τον Γιώργο Γιαννάκη γιατί ήταν εκεί που έπρεπε δείχνοντας ότι μπορούμε όλοι μαζί. Όλους τους χορηγούς που μας βοήθησαν ολόκληρη τη χρονιά, καθώς επίσης τον Γιάννη Βαλληνδρά και τον Γιάννη Σκορδιαλό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν».

hgjfjhghf_4.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares