Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017 18:52

Η Pirelli δε θα εναντιωθεί σε ενδεχόμενο άλλο προμηθευτή ελαστικών

Η Pirelli είναι η μόνη εταιρεία που προμηθεύει με ελαστικά το πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2011 κι έχει συμβόλαιο ως αποκλειστικός προμηθευτής μέχρι και το τέλος του 2019.

Με δεδομένο ότι το άθλημα έχει νέα ηγεσία και κάποιες ομάδες έχουν κατά καιρούς διαμαρτυρηθεί για τα ελαστικά τής ιταλικής εταιρείας, τίποτα δεν είναι βέβαιο για το τί μπορεί να συμβεί από το πρωτάθλημα του 2020.

   Ο επικεφαλής τής ιταλικής εταιρείας, Μάρκο Τρονκέτι Προβέρα, δήλωσε σχετικά:

«Αγωνιζόμαστε παντού στον κόσμο, μόνοι μας ή με αντιπάλους (ενν. σε άλλα μηχανοκίνητα αθλήματα). Μας αρέσει ο ανταγωνισμός. Όταν αγωνιζόμαστε με άλλους, κερδίζουμε. Είμαστε έτοιμοι για οποιονδήποτε ανταγωνισμό με τον οποιονδήποτε. Είμαστε δεσμευμένοι. Βλέπουμε ότι οι αγώνες της Formula 1 παραμένουν ως οι πιο ελκυστικοί στον κόσμο. Η Pirelli είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ελαστικών μηχανοκίνητων αθλημάτων στον κόσμο. Δε βλέπω κανένα θέμα.»

Γουέμπερ: η Red Bull ήδη σκέφτεται το 2018

   Ο βετεράνος οδηγός Μαρκ Γουέμπερ μίλησε για την κακή χρονιά της πρώην ομάδας του, καθώς η διαφορά από τις Mercedes και Ferrari αντί να μικραίνει μεγαλώνει και το ενδεχόμενο νίκης μοιάζει πολύ μακρινό για το φετινό πρωτάθλημα.

«Οι κανονισμοί του χρόνου θα μοιάζουν πολύ με του 2017, οπότε ό,τι κι εάν μάθεις φέτος θα αποδειχθεί ευεργετικό για το επόμενο πρωτάθλημα, άρα είναι λογικό να σκέφτονται (ενν. στη Red Bull) το 2018. Έχουν αποδειχθεί φοβεροί στο να σώζουν αυτοκίνητα, αλλά η φετινή χρονιά ήταν λίγο δύσκολη για εκείνους, και με το καλεντάρι να είναι τόσο βίαιο και τη δράση να έρχεται τόσο σκληρά και γρήγορα, είναι ήδη με την πλάτη στον τοίχο. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο οδηγιών. Δεν μπορείς να καλέσεις ένα φίλο, πρέπει απλά να σκύψεις το κεφάλι και να δουλέψεις, και στη Red Bull αυτό το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα.»

«Έχουν ακόμα μερικούς μεγάλους μήνες μπροστά του και μετά υπάρχει η μετάβαση στο αυτοκίνητο τού 2018. Το Μόντρεαλ είναι πίστα που βασίζεται στη δύναμη του κινητήρα. Το Μπακού έρχεται μετά, που είναι κι αυτό γκραν πρι που στηρίζεται στον κινητήρα. Τίποτα από τον κινητήρα ή το σασί δε δουλεύει υπέρ τους μέχρι τώρα, αρά θα δυσκολευτούν αρκετά. Ωστόσο δεν πρέπει να τους υποτιμούμε, γιατί υπάρχουν ακόμα περιθώρια.»

«Μπορεί να είναι μόλις 3 δέκατα τού δευτερολέπτου πιο αργοί στο γύρο από τους προπορευόμενους, αλλά αυτό μεταφράζεται σε 20 δευτερόλεπτα στο τέλος τού αγώνα. Οπότε εάν βρουν μία αξιοπρεπή ποσότητα ιπποδύναμης, η χρονιά τους μπορεί να γυρίσει εντελώς. Ανησυχώ λίγο για τον Καναδά και το Μπακού. Οι τρεις επόμενοι αγώνες είναι πραγματικά πολύ δύσκολοι για εμάς. Ο Καναδάς, το Μπακού, και μετά η Αυστρία θα είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για εμάς στο φετινό καλεντάρι. Αλλά εάν παρουσιαστούμε εντάξει σε αυτούς τους τρεις αγώνες, μετά με αυτό που θα ακολουθήσει στη σεζόν, πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ δυνατό δεύτερο μισό τής σεζόν.»

Follow me on Twitter: @alextataris

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares