Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 20:42

«Μακριά» από τις Μικτές Κ10 και Κ12 ο Σύν. Προπονητών και οι Συριανές ακαδημίες

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η διεξαγωγή της πρώτης προπόνησης - προεπιλογής των νεοσύστατων Μικτών ομάδων της ΕΠΣ Κυκλάδων Κ10 και Κ12 που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σύρο με τη στήριξη του ΠΑΟΚ. Οι ακαδημίες του νησιού, πλην του Αίαντα Σύρου αποφάσισαν να θέσουν τα δικά τους παιδιά εκτός αυτής της προσπάθειας, που αγκαλιάστηκε από όλες τις ακαδημίες των γειτονικών νησιών (Μύκονος, Τήνος, Άνδρος). Παρατηρήσεις για τη λειτουργία των νέων τμημάτων ήρθε και από τον Σύνδεσμο Προπονητών, που επίσης αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο πρόγραμμα.


Χθες το sportcyclades.gr αποκάλυψε τα ονόματα των προπονητών για τα νεοσύστατα τμήματα των Μικτών ομάδων Κ10 και Κ12 που αποτελούν το νέο βήμα της ΕΠΣ Κυκλάδων προς όφελος των μικρών ηλικιών, με αυτές τις ηλικίες να έχουν ένα παραπάνω κίνητρο για να αγωνιστούν σε αυτές τις ομάδες που θα αποτελούν τον προθάλαμο για τα αγωνιστικά τμήματα των Νέων και Παίδων.

Ο γνωστός για αδιαμφισβήτητα σημαντικό του έργο, κ. Γιώργος Μοστράτος και ο Λάμπρος Λιόνας θα είναι οι δύο προπονητές που επιλέχθηκαν από την ΕΠΣ Κυκλάδων για να ηγηθούν τεχνικά αυτής της προσπάθειας, με τις προπονήσεις να ξεκινούν από σήμερα στη Σύρο, ενώ ακολουθούν και τα άλλα νησιά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιώργος Μοστράτος εδώ και λίγες μέρες είναι μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Κυκλάδων, πράγμα που θα γίνει σε λίγες μέρες και από τη πλευρά του κ. Λιόνα, ο οποίος μετακομίζει μόνιμα στη Σύρο.

Ο κ. Λιόνας, διαθέτει σπουδαίο βιογραφικό και αυτό το διάστημα δεν εργάζεται σε κάποιο σωματείο, αποτελώντας μία πολύ καλή λύση σε αυτό που σκέπτονται οι άνθρωποι της ΕΠΣΚ.

Δυστυχώς όμως, όπως πληροφορηθήκαμε οι ακαδημίες του νησιού της Σύρου συνέχισαν τον «εμφύλιο πόλεμο» που μόνο κακό μπορεί να κάνει στα μικρά παιδιά και με μοναδική εξαίρεση τον Αίαντα Σύρου δε συμμετείχαν στο πρόγραμμα που τελικά στην έναρξη τους στις Βόρειες Κυκλάδες είχε τη στήριξη όλων των νησιών (Μύκονος, Τήνος, Άνδρος), πλην της Σύρου.

Μάλιστα, όπως επίσης με λύπη μας πληροφορηθήκαμε, κάποια σωματεία ζήτησαν έγγραφες αποδείξεις για την εγκυρότητα του προγράμματος, το οποίο στη πλήρη του προέκταση περιέχει ακόμα και συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά αυτών των ηλικιών. Με λίγα λόγια στην πρωτεύουσα κάποιοι θέλουν να βάλουν «τρικλοποδιά» στη νέα αυτή ελπιδοφόρα προσπάθεια.

19198403_1708544169174438_2071566896_n.jpg

Ως κερασάκι στην τούρτα έρχεται και η ανακοίνωση του Συνδέσμου Προπονητών, που λίγο ως πολύ, δηλώνει θιγμένος από την αποκάλυψη του ονόματος του προπονητή κ. Λιόνα, ενώ μέσα στα γραφόμενα διαφαίνεται μία προσπάθεια χειραγώγησης στις αποφάσεις της ΕΠΣΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδέσμου αναφέρει:

Θέμα: «Λειτουργία Μικτών Ομάδων Επίλεκτων Νομού Κυκλάδων της Κ-10 & Κ12».

Σε συνέχεια των εγγράφων με αρ. πρωτ. 389/9-6-2017 και 393/12-6-2017 της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων σχετικά με την λειτουργία Μικτών Ομάδων Επίλεκτων Νομού Κυκλάδων της Κ-10 & Κ12 ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Κυκλάδων θέλοντας να παραθέσει την ακριβή διάσταση των γεγονότων σχετικά με την συμμετοχή του στο παραπάνω εγχείρημα σας γνωστοποιήσει τόσο την θέση του όσο και τους προβληματισμούς του:

1. Ο Σύνδεσμος, μετά από συναντήσεις με εκπροσώπους της ΕΠΣΚ και του ΠΑΟΚ, συμμετέχει στο πρόγραμμα καθαρά και μόνο με την συμμετοχή προπονητή που είναι εγγεγραμμένο μέλος του, μετά από επιλογή από το στελέχη του ΠΑΟΚ, χωρίς καμία ανάμειξη του Συνδέσμου στα κριτήρια επιλογής, όσο και στον τρόπο που θα επιτελέσει το έργο του.

2. Ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος προπονητής είναι ηθικό να μην εργάζεται σε καμία Ακαδημία ή Σωματείο για λόγους αντικειμενικότητας των επιλογών.

3. Μέχρι σήμερα 15/06/2017 δεν υπάρχει καμία προφορική ή έγγραφη ενημέρωση προς το Σύνδεσμο μας για την επιλογή προπονητή, το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του παρόντος εγχειρήματος.

4. Η επιλογή του προπονητή (σύμφωνα με τα ΜΜΕ) μία μέρα πριν την πρώτη προπόνηση προεπιλογής αποτελεί έκπληξη προς τον Σύνδεσμο καθώς (αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν) ο κ. Λιόνας δεν αποτελεί μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κυκλάδων.

Ο Σύνδεσμος Προπονητών ποδοσφαίρου Κυκλάδων θα σταθεί αρωγός στην υλοποίηση του προγράμματος μόνο όταν υπάρξει ένα συγκεκριμένο και οργανωμένο πλαίσιο λειτουργίας, μέσα από το οποίο θα επιδιώκεται το μέγιστο καλό για τα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στο Νομό των Κυκλάδων.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος 

Κάμπαξης Δημήτριος 

Ο Γεν. Γραμματέας

Λυγνός Μιχαήλ

,

 

Κατηγορία ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares