Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 17:55

Είναι σημαντικό για εμάς να ασχολούνται τα παιδιά μας με τον αθλητισμό

*Στην φωτογραφία ο Αντιδήμαρχος Πάρου κος Μαλαματένιος (δεξιά) μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της ΟΧΕ Κώστα Σταματιάδη (αριστερά) *Στην φωτογραφία ο Αντιδήμαρχος Πάρου κος Μαλαματένιος (δεξιά) μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της ΟΧΕ Κώστα Σταματιάδη (αριστερά)

Δηλώσεις έκανε ο Αντιδήμαρχος  Πάρου και υπεύθυνος αθλητισμού, κ. Μανόλης Μαλαματένιος με αφορμή την διοργάνωση του «Paros Beach Handball Tournament 2017».

H Πάρος φιλοξενεί το διήμερο 24-25 Ιουνίου για πρώτη φορά ένα τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handball, στην παραλία Λιβάδια της Παροικιάς, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου, λίγα μέτρα από το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Ο κ. Μαλαματένιος εξηγεί την επιλογή του Δήμου να διεκδικήσει τη διοργάνωση ενός τουρνουά beach handball.

«To handball μέχρι πρόσφατα ήταν σχετικά άγνωστο στις Κυκλάδες και ειδικότερα στην Πάρο αφού δεν είχε φιλοξενηθεί ούτε φιλικός αγώνας! Τον περασμένο Μάιο, η ελληνική ομοσπονδία χάντμπολ μας πρότεινε να στείλει δύο ομοσπονδιακούς προπονητές στο νησί για να κάνει γνωστό το άθλημα στους μαθητές των σχολείων, όπως και έγινε.
Ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας και Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής Νοτίου Αιγαίου, Κώστας Κότσιρας και ο Τεχνικός Σύμβουλος Ανάπτυξης της ΟΧΕ, Ομοσπονδιακός Προπονητής Under 15 και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΣΥΠΧΕ), Δημήτρης Σκάρλος βρέθηκαν στην Πάρο για τρεις ημέρες, επισκέφτηκαν τα σχολεία, μίλησαν στους μαθητές για το άθλημα και τους δίδαξαν τους κανονισμούς του χάντμπολ. Την τρίτη μέρα της παραμονής τους διοργανώθηκε στο καινούργιο κλειστό γυμναστήριο της Πάρου, στην περιοχή της Μάρπησσας, η γιορτή του χάντμπολ με τη συμμετοχή 160 παιδιών απ’ όλα τα σχολεία του νησιού. Ήταν η πρώτη εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο νεόκτιστο κλειστό γυμναστήριο της Πάρου και η ελληνική ομοσπονδία χάντμπολ μας έκανε δώρο δύο εστίες διεθνών προδιαγραφών.
Στη συνέχεια, συμφωνήσαμε να διοργανώσουμε στην Πάρο ένα τουρνουά του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος beach handball. To «Paros Beach Handball Tournament 2017» είναι σε εξέλιξη το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα. Αν πάνε όλα καλά και η ομοσπονδία εκτιμήσει τις προσπάθειες που καταβάλαμε για να πετύχουμε μία άρτια διοργάνωση, ελπίζουμε του χρόνου να φιλοξενήσουμε το Final 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ενώ μας ενδιαφέρει πολύ να υποδεχτούμε μελλοντικά και ξένες ομάδες beach handball».
Ο Δήμος Πάρου δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων και ειδικά στην άμμο καθώς ο καιρός που επικρατεί στο νησί το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο.
«Είναι σημαντικό για εμάς να ασχολούνται τα παιδιά μας με τον αθλητισμό. Στόχος του Δήμου είναι να προωθήσουμε τον αθλητικό τουρισμό στο νησί. Ήδη έχουμε φιλοξενήσει φέτος τουρνουά beach volley και beach handball ενώ πολύ συχνά ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου διοργανώνει αγώνες ιστιοπλοΐας με συνδιοργανωτή τον Δήμο Πάρου» αναφέρει ο κ. Μαλαματένιος.
Στα σχέδια του Δήμου υπάρχει και η δημιουργία ενός μόνιμου χώρου που θα φιλοξενεί αγώνες στην άμμο ώστε η Πάρος να θεωρείται ο απόλυτος προορισμός για τα αθλήματα του καλοκαιριού.

 

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares