Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 20:04

Οι Κύκλωπες νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handball της Πάρου

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης νίκησε και το τουρνουά της Πάρου, το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης ήταν οι νικητές και στο δεύτερο τουρνουά του 18ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handball το ποίο διεξήχθη στην παραλία Λιβάδια της Παροικιάς, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου με την ονομασία «Paros Beach Handball Tournament 2017»

Οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης επικράτησαν στον τελικό με 2-0 σετ (20-14, 13-10) των Θρακομακεδόνων που είχαν στη σύνθεσή τους τον καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης, Παναγιώτη Νικολαΐδη.
Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά πήρε η Δράμα στην πρώτη της συμμετοχή φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball, νικώντας στον μικρό τελικό τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 2-1 σετ (19-18, 10-22, 14-12).

Την απονομή στους νικητές του «Paros Beach Handball Tournament 2017» έκανε ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος ο οποίος δήλωσε αρχικά: «Η Πάρος είναι ένας προορισμός που προσφέρει πολλές επιλογές για όλα τα βαλάντια, ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ και ειδικά για αθλήματα στην άμμο. Έχουμε επίσης τις καλύτερες πίστες στη Μεσόγειο για windsurfing και kitesurfing. Το φιλόξενο νησί μας έχει πολύ όμορφες παραλίες τις οποίες μπορεί να απολαύσει τόσο ο λουόμενος, όσο και ο αθλητής ενώ φροντίζουμε να υπάρχει πρόσβαση και σε άτομα με ειδικές ανάγκες», ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε: «Η Πάρος είναι κοσμοπολίτισσα που σημαίνει ότι συνδυάζει τον πολιτισμό με την κοσμική ζωή. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε πλήρως τη γεωγραφική θέση του νησιού, όλες τις ομορφιές και τους θησαυρούς του τόπου μας και να διοργανώσουμε πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες».

«Βρήκαμε μεγάλη αγκαλιά στην Πάρο»

Για την επιτυχημένη διοργάνωση της Πάρου μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, Κώστας Σταματιάδης: «Ήταν μια πιλοτική διοργάνωση που στήθηκε πολύ γρήγορα. Παρόλα αυτά είμαι πολύ ικανοποιημένος! Είναι η πρώτη διοργάνωση beach handball στο Αιγαίο. Επί της ουσίας προσπαθούμε να φέρουμε κοντά τις ομορφιές της πατρίδας μας με το άθλημα. Βρήκαμε μια μεγάλη αγκαλιά από την δημοτική αρχή της Πάρου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου. Έκαναν τα πάντα για να πετύχει η διοργάνωση και αυτή η ζεστή φιλοξενία μας γεμίζει με μία ευθύνη παραπάνω, να κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει η Πάρος όχι μόνο εθνικός αλλά και διεθνής προορισμός για το beach handball. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τους ιθύνοντες του νησιού, τον δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο, τον Έπαρχο Πάρου-Αντιπάρου Κώστα Μπιζά και τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Πάρου Λευτέρη Πώλο ούτως ώστε να δρομολογήσουμε τη συνεργασία μας και τους κοινούς τομείς δράσεων. Κατά πάσα πιθανότητα θα επανέλθουμε στο νησί τον Σεπτέμβριο με μία δράση street handball, ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Be Active. Μέχρι τότε πιστεύουμε ότι θα έχουμε ορίσει επακριβώς τους κοινούς άξονες συνεργασίας με τους φορείς στο νησί και θα έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δράσεων».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ αναφέρθηκε και στην επιτυχία της Εθνικής ομάδας γυναικών στο EURO: «Ήταν πολύ ευνοϊκή συγκυρία ότι το διάστημα που γινόταν το τουρνουά στην Πάρο, η Εθνική ομάδα γυναικών τερμάτισε έκτη για πρώτη φορά στην ιστορία μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας και συγχρόνως εξασφάλισε την πρόκριση -επίσης για πρώτη φορά- στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball που θα γίνει στη Ρωσία το 2018».

«Δεν πήγε χαμένος ο κόπος μας»

Από την πλευρά του, ο Σύμβουλος Ανάπτυξης της ΟΧΕ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδας, Δημήτρης Σκάρλος τόνισε: «Η γιορτή του χάντμπολ που έγινε τον Μάιο στην Πάρο άνοιξε μια ευκαιρία για το άθλημα μας στο νησί των Κυκλάδων. Βλέπω γεμάτος ευχαρίστηση ότι δεν πήγε χαμένος ο κόπος μας και αρχίζει μια στενή σχέση του χάντμπολ με την Πάρο».

«Ευχόμαστε να γίνει θεσμός το τουρνουά στην Πάρο»
«Η σεζόν ξεκίνησε φέτος με τους καλύτερους οιωνούς. Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας και στα δύο τουρνουά. Ελπίζουμε και στα επόμενα να έχουμε ανάλογες επιτυχίες. Ευχόμαστε το τουρνουά της Πάρου να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και τους παίκτες για το όμορφο θέαμα» τόνισε ο αρχηγός της ομάδας της Αλεξανδρούπολης, Ακης Χαραλαμπίδης.

H τελική κατάταξη του «Paros Beach Handball Tournament 2017»

1. Α.Σ. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης
2. Θρακομακεδόνες
3. Γ.Σ. Δράμας
4. Μ.Γ.Σ Απόλλων Καλαμαριάς
5. Γ.Α.Σ. Κιλκίς
6. Α.Ο. Πολιτεία
7. Α.Ο. Ανοιξης
8.Γ.Α.Σ. Καματερό

Τα αποτελέσματα της δεύτερης μέρας:
1ος Ημιτελικός
Α.Σ. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης - Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς 2-0 (20-17, 26-22)
2ος Ημιτελικός
Θρακομακεδόνες - Γ.Σ. Δράμας 2-0 (22-21, 18-16)
Θέσεις 7-8: Α.Ο. Ανοιξης - Γ.Α.Σ. Καματερό 2-0 (21-17, 21-18)
Θέσεις 5-6: Α.Ο. Πολιτεία - Γ.Α.Σ Κιλκίς 0-2 (17-20, 13-18)
Μικρός Τελικός
Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς - Γ.Σ. Δράμας 1-2 (18-19, 22-10, 12-14)
Τελικός
Α.Σ. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης – Θρακομακεδόνες 2-0 (20-14, 13-10)

Την οργάνωση του «Paros Beach Handball Tournament 2017» είχε υπό την εποπτεία του το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Πάρου με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Κυκλάδων) ήταν παρούσα σε όλους τους αγώνες για να αντιμετωπίσει τυχόν έκτακτα περιστατικά.

008.jpg

Ολοκλήρωση 2ης αγωνιστικής του 18ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος - PAROS BEACH HANDBALL TOURNAMENT

Το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Πάρου, μετά την πρόταση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.), διοργάνωσε τη 2η αγωνιστική του φετινού 18ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος BEACH HANDBALL - PAROS BEACH HANDBALL TOURNAMENT, στις 24 & 25 Ιουνίου 2017, στη παραλία Λιβάδια της Παροικιάς.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλάμβανε 18 αγώνες, τη προκριματική φάση που διεξήχθη το Σάββατο 24 Ιουνίου με 12 αγώνες, και τους αγώνες κατάταξης και τελικούς που έγιναν την Κυριακή 25 Ιουνίου. Συμμετείχαν ομάδες από όλη την Ελλάδα και το σφύριγμα της λήξης ανέδειξε νικήτρια την ομάδα Α.Σ.ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Πάρου, εκτός των αθλητών και των παραγόντων των ομάδων,  καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος, τον κ. Κώστα Σταματιάδη Γ.Γ. της ΟΧΕ, τον κ. Δημήτρη Σκάρλο Επιστημονικό Σύμβουλο Ανάπτυξης ΟΧΕ, Ομοσπονδιακό Προπονήτη U15 Κορασίδων και πρόεδρο ΣΥΠΧΕ, και τον Μάριο Λουκάτο Μέλος της Επιτροπής Beach Handball Ελλάδος. Επίσης, τους αγώνες κάλυψαν οι διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, ο κ.  Χρήστος Κοντός ΕΡΑ ΣΠΟΡ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με ζωντανές συνδέσεις και η κα Ήρα Νικολετοπούλου που κάλυψε δημοσιογραφικά τους αγώνες εκτελώντας συγχρόνως και χρέη γραφείου Τύπου της διοργάνωσης.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε χωρίς την επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Δήμου ως εξής: Διαμόρφωση γηπέδου (Δήμος Πάρου/ΝΟΠ), Τέρματα (ΑΟΠ), Ιμάντες, μπάλες (ΟΧΕ), Ηλεκτρονικός πίνακας αποτελεσμάτων (ΟΧΕ), Κύπελλα / Μετάλλια αθλητών (Δήμος Πάρου/Χορηγός), Παροχή εμφιαλωμένου νερού στους Αθλητές (Χορηγοί), Ιατρική κάλυψη αθλητών (ΟΧΕ), Μουσική κάλυψη-ηχητικό σύστημα (ΝΟΠ), Χρηματικό έπαθλο 1ων νικητών (Χορηγός), Διαμονή αθλητών (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), Διαμονή, σίτιση, οδοιπορικά διεθνών Διαιτητών και Παρατηρητών (Χορηγοί), Παροχή αυτοκινήτων για τη μετακίνηση των διακεκριμένων επισκεπτών (Χορηγός), Αφίσες, Σημαίες (Χορηγός), Προβολή, δημοσιεύσεις σε τοπικά ΜΜΕ,  διαφημιστικά  (PSTS.gr), Live streaming (Antiparos TV),    Προβολή, δημοσιεύσεις σε εθνικά ΜΜΕ (ΕΡΤ3 - ΕΡΑ ΣΠΟΡ - Γραφείο Τύπου ΟΧΕ).

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας για τη προσφορά τους σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, τη κοινωνία, τις επιχειρήσεις και την τοπική αυτοδιοίκηση και  για τη συμβολή τους στη πραγματοποίηση αυτής της αθλητικής διοργάνωσης. Ευχαριστούμε τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Έπαρχο Πάρου-Αντιπάρου κ. Κώστα Μπιζά, την Ναυτιλιακή εταιρεία HELLENIC SEA WAYS, τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου (ΝΟΠ), το Γραφείο Γενικού Τουρισμού ANEMOMYLOS TRAVEL, τα λατομεία ΡΗΓΑ και τον εκπρόσωπο τους κ. Γιώργο Γεροχρήστο, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις HOTEL OASIS και HOLIDAY SUN HOTEL, τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων ATHINA Rent a Car & PAROS VIP Transfers, το PAROS COMPUTER SHOP, τις κάβες ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. & Kάβα ΤΣΑΝΤΟΥΛΗ-ΒΡΟΧΑ, τους χορηγούς επικοινωνίας της διοργάνωσης PSTS.gr (Παριανός Τύπος) και Antiparos TV και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Κυκλάδων) που παρευρέθηκε στο χώρο κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.

To PAROS BEACH HANDBALL TOURNAMENT - 2η αγωνιστική του 18ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH HANDBALL, ήταν η δεύτερη διοργάνωση που πραγματοποίησε το νεοσύστατο Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Πάρου. Συνεχίζουμε δυναμικά και προγραμματίζουμε τις επόμενες αθλητικές διοργανώσεις στο νησί μας, με γνώμονα την αγάπη μας για τον αθλητισμό και τη νεολαία. Ευχαριστούμε όλους όσους ήταν στο πλευρό μας και μας συμπαραστάθηκαν στη διοργάνωση του PAROS BEACH HANDBALL TOURNAMENT και ευελπιστούμε να σας έχουμε κοντά μας και στο μέλλον.

009.jpg

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares