×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 14:18

Ιδού η Σύρος, ιδού και το..

Την ίδια ώρα που η Σύρος γίνεται το αθλητικό επίκεντρο της Ευρώπης και όχι μόνο, με την διοργάνωση του LG AegeanBall Festival, το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο αναφορικά προσφέρει αμέτρητες χαρές στο νησί με πάγιο ρυθμό, εκλιπαρεί για στήριξη.  Ένα οξύμωρο στοιχείο, σε ένα τόπο, που από ότι φαίνεται μπορεί (αν θέλει) να δώσει. Το θέμα είναι γιατί να μην θέλει..

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες προσπαθώ να βολιδοσκοπήσω την κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Σύρου. Σαφώς όμως περίμενα να ολοκληρωθεί το σπουδαίο μπασκετικό γεγονός που ονομάζεται LG AegeanBall Festival, που είχε ως μπροστάρη τον Γιώργο Πρίντεζη.

Έτσι, αισίως, έκλεισε ακόμη μια γιορτή στη Σύρο, με τις εντυπώσεις και τα σχόλια που αποκόμισαν, όσοι ενεπλάκησαν με αυτή την διοργάνωση, να είναι άκρως κολακευτικά. Οι χιλιάδες επισκέπτες που ταξίδεψαν στο νησί, ανάμεσά τους και ονόματα παγκοσμίου βεληνεκούς, διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο τη κουλτούρα των Συριανών, που από ότι φάνηκε εκ των υστέρων (ακόμα μια φορά) βρίσκεται σε πολύ υψηλά στάνταρ.

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Δεν σας κρύβω όμως ότι πολλές φορές, βλέποντας από την τηλεόραση αυτό το event, ερχόντουσαν στο μυαλό μου εικόνες από τις εκπομπές που σαν κύριο συστατικό τους ήταν να αναδείξουν στους τηλεθεατές, άλλες πτυχές του κόσμου. Όπως παραδείγματος χάρη αυτή του Τάσου Δούση με την εκπομπή «ΕΙΚΟΝΕΣ», στην οποία πέρα από τα φαντασμαγορικά πλάνα των μεγαλουπόλεων που περιπλανιόταν η ομάδα του κ. Δούση, έβαζε στο πλάνο και την αντίθετη πλευρά, δίνοντας και τις λυπηρές εικόνες φτώχειας και θαλπωρής της ίδιας πόλης, λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Σε μία πόλη δηλαδή επικρατούσε η χλιδή αλλά και το απόλυτο σκοτάδι. Αυτό ωστόσο οι ειδικοί, το έκρυβαν, σαν να μην ήθελαν να δείξουν ότι υπάρχει.

ΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

Κάτι τέτοιες εικόνες, αγαπητοί αναγνώστες, μου ήρθαν και στο μυαλό, βλέποντας τις εικόνες από την μπασκετική γιορτή που είχε στηθεί στην πλατεία Μιαούλη και γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως η ποδοσφαιρική ομάδα της Σύρου, η οποία φέτος στέφθηκε νταμπλούχος, δείχνει ανήμπορη να στηρίξει την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Φώσκολος προσκαλεί σε μία τελευταία προσπάθεια να αποτελέσει πράξη το όνειρο των ανθρώπων που πλαισιώνουν τον ΑΟ Σύρου, έχοντας ως συμπαραστάτη τους «λίγους», μερικά μέτρα πιο κάτω (μην σας πω εντός του ίδιου κτίσματος) οι ίδιοι άνθρωποι που ηγούνται των οικονομικών πόρων στη Σύρο, γυρνάνε το κεφάλι επιδεκτικά προς την αντίθετη κατεύθυνση, όταν τους ζητείται ένα χέρι βοηθείας.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Κλείνοντας αυτή την αρθογραφία, ερωτώ και σίγουρα δεν ξέρω το κατά πόσο οι απαντήσεις που θα δοθούν, θα μπορέσουν να προσεγγίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα που μαστίζει αυτόν τον καιρό το λαό της Σύρου.

Όταν ο Γιώργος Πρίντεζης αποφάσισε να διοργανώσει αυτό το event, η βοήθεια που του προσφέρθηκε ήταν πέρα για πέρα εντυπωσιακή. Από το Δήμο (με τις παχυλές ανακοινώσεις), από τους χορηγούς, από τους φορείς. Δώδεκα γραμμές με χορηγούς και συμπαραστάτες διάβασα πριν λίγες ημέρες.

Και αναρωτιέμαι.

Εάν από αυτές τις δώδεκα γραμμές οι τέσσερις ή και ακόμα οι τρεις, στήριζαν τον ΑΟ Σύρου εν όψει της Γ΄Εθνικής, τα πράγματα θα «βαφόντουσαν» στο ίδιο μοτίβο;

Ο Γιώργος Φώσκολος, ο συμπαθής-αντιπαθής (ανάλογα από ποια οπτική γωνία τον βλέπεις) θα είχε την ευκαιρία να μαζέψει καμιά δεκαριά άτομα, ώστε όλοι οι κόποι αυτών των χρόνων να ισοσκελιστούν με μία καλή πορεία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Και τέλος η Σύρος έδειξε ότι μπορεί. Χωρίς δικαιολογίες για κακή τουριστική περίοδο, χωρίς προφάσεις, απέδειξε ότι αυτό που θέλει, το πράττει και μάλιστα υποδειγματικά.

Άραγε μήπως δεν θέλει έναν ΑΟ Σύρου;

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares