Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 19:08

Οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ κατάλαβαν ότι διεξάγουμε το δυσκολότερο πρωτάθλημα [vid]

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης μιλά λίγες ώρες πριν την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πάρου, στην Κοινή Γνώμη και μεταξύ άλλων αναφέρεται και σε όλα συζήτησε στην ΕΠΟ κατά την τελευταία συνεδρίαση.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως τουλάχιστον για τον τρόπο διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι, αφού δεν υπάρχει ομοφωνία, έτσι το πρωτάθλημα των ανδρών θα διεξαχθεί σε μία ενιαία κατηγορία η οποία θα χωριστεί σε ομίλους κυρίως με γεωγραφικά κριτήρια. 

Από εκεί και πέρα και με όσα μας είπα και ο κ. Φρέρης θα υπάρξει συμπληρωματική προκήρυξη η οποία θα αναφέρει τον τρόπο ανάδειξης του πρωταθλητή Κυκλάδων.

Αν και ακόμη είναι νωρίς, υπάρχει σκέψη για δημιουργία στη συνέχεια ενός ομίλου των έξι ομάδων  - σ' αυτόν θα περάσουν οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου - όπου μέσα από μία διαδικασία διπλών αγώνων και όχι με μονές νοκ άουτ αναμετρήσεις να αναδειχθεί ο πρωταθλητής.

Για να μην συμβούν όλα αυτά και να πάμε δηλαδή στο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της σεζόν 2016-17, θα πρέπει την Κυριακή - πράγμα δύσκολο - να υπάρξει ομοφωνία των σωματείων.

Επίσης ο κ. Φρέρης μας αποκάλυψε πως μεγάλος τους στόχος για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδος είναι η διοργάνωση με την στήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τουρνουά 5x5 στην κεντρική πλατεία του νησιού, με καλεσμένους αθλητές εγνωσμένης αξίας.

"Η Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο της Κυριακή, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεν είναι ότι θα παρθεί κάποια κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, καθώς από το 1980 που υπάρχει η Ένωση γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους, τόσο από τα μέλη της ΕΠΣ Κυκλάδων, όσο και των παραγόντων, σπαταλώντας χρήμα, χρόνο και προσωπικές στιγμές από τις οικογένειές τους για να υπάρχει το άθλημα στο νομό μας. Είναι άθλος που με τόσα πολλά προβλήματα το ποδόσφαιρό μας βρίσκεται πάρα πολύ ψηλά και να υπάρχει αυτό το επίπεδο που υπάρχει. Δεν είναι από τα αποτελέσματα των μικτών μας ομάδων ή από την απορρόφηση των  παικτών μας σε μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά γενικά το όλο κλίμα και ο ενθουσιασμός που υπάρχει και η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες όλα αυτά τα χρόνια έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Τώρα βρισκόμαστε σε μία οριακή χρονιά αυτό άλλωστε το βλέπουμε καθημερινά και σαν νησί θα το βάλω σε παρένθεση , δεν είναι από τις καλύτερες χρονιές και δεν μιλάω μόνο τουριστικά, αλλά και από άποψη συγκοινωνίας και ότι αφορά γύρο απ' αυτό. Το νησί μας ναι μεν έχει πολλές αθλητικές δραστηριότητες και οι οποίες έχουν προβληθεί από τα ΜΜΕ, αλλά σε όλα τα άλλα επίπεδα είμαστε σε τραγική κατάσταση και πολύ πίσω. Για να καταλάβετε  τι εννοώ θα πω, πως αναγκαζόμαστε τα τελευταία χρόνια τις συνελεύσεις να τις κάνουμε σε άλλα νησιά και όχι στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και της Περιφέρειας, γιατί έχουν καλύτερη συγκοινωνία. Αυτή τη στιγμή δεν είναι το θέμα ποιος έχει καλύτερη συγκοινωνία, αλλά να υπάρχει συγκοινωνία. Δεν νοείται έδρα νομού και Περιφέρειας να μην έχει ένα ταχύπλοο. Την στιγμή που στην Τήνο αυτή τη στιγμή και τις βγάζουμε το καπέλο καθώς περνά από το νησί αυτό το μεγαλύτερο ταχύπλοο. Εμείς τα βλέπουμε από μακριά. Αυτό το αναφέρω για να καταλάβει ο κόσμος με πόση δυσκολία πραγματοποιούνται ακόμη και τα πρωταθλήματα. Ο κόσμος και τα παιδιά διψούν για ποδόσφαιρο, άλλωστε είναι ο βασιλιάς των σπορ, αλλά είναι μία αρκετά δύσκολη διαδικασία και με βάση την οικονομική κατάσταση των σωματείων τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Κάνουμε από την πλευρά μας μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρουμε να διοργανώσουμε αυτά τα πρωταθλήματα και μάλιστα φέτος καταφέραμε να διεξάγουμε και άλλες δύο ηλικιακές κατηγορίες. Από εκεί και πέρα στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πρωτάθλημα Κ-10, το οποίο ουσιαστικά θα έχει μορφή τουρνουά", αυτά είπε αρχικά ο κ. Φρέρης.   

Θα ήθελα αρχικά κ. Φρέρη να μου πείτε για τις συναντήσει που είχατε στην Ομοσπονδία και κυρίως για τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει η ΕΠΟ προς εσάς - τις Ενώσεις δηλαδή - ώστε να πάρουν και κάποια μικρή ανάσα τα ίδια τα σωματεία.

"Η μόνη ενημέρωση που έγινε και μου δόθηκε η τιμή να μιλήσω και παρών να είναι τρία μέλη από την UEFA και την FIFA,οι οποίοι δεν είχαν ιδέα πως πραγματικά καταφέρνουμε εμείς από την πλευρά μας να διοργανώσουμε και να φέρουμε εις πέρας τα εσωτερικά μας πρωταθλήματα. Πιστεύω ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα που μπόρεσα να τους περάσω τα προβλήματά μας και από ότι είδα κατάλαβαν πως έχουμε το δυσκολότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, με βάση την πολυνησιωτικότητα. Από την πλευρά μας έχουμε αναθέσει να γίνει μία χαρτογράφηση, ώστε το πρωτάθλημά μας να αναδειχθεί ως το δυσκολότερο πρωτάθλημα στον κόσμο.  Έχουμε σκοπό σύντομα να συντάξουμε αυτήν την μελέτη, να την προωθήσουμε στην Fifa  και στην UEFA και να προβάλει το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο εκεί που κανείς δεν ξέρει πως καταφέρνουμε να παίζουμε μπάλα εδώ στα νησιά μας. Μας γνωρίζουν σαν τουριστικό μέρος και τίποτα άλλο".

Θα υπάρξει κάποια οικονομική ενίσχυση της ΕΠΟ προς την ΕΠΣ Κυκλάδων;

"Αρχικά θα πρέπει να πω, πως υπάρχει άνοιγμα 150.000€ προς εμάς, δηλαδή αυτό το ποσό μας το χρωστά η ΕΠΟ και τα οποία όπως είναι γνωστό τα έχουμε βάλει από την πλευρά μας. Εμείς για να μπορέσει να λειτουργήσει το ποδόσφαιρο εδώ και δύο χρόνια έχουμε βάλει αρκετά χρήματα. Ευελπιστούμε μετά τις εκλογές που θα γίνουν να αλλάξει η κατάσταση και να πάμε προς το καλύτερο. Δεν μπορείς να δίνεις 5.000.000€ σε μισθούς σε υπαλλήλους της ΕΠΟ, δηλαδή ο κάθε ένας από αυτούς κατά μέσο όρο να παίρνει τον χρόνο περίπου 150.000€. Αναφέρομαι μόνο σ' αυτό δεν μιλάω για όλα τα άλλα. Πιστεύουμε πως μετά τις εκλογές που θα γίνουν σύντομα να υπάρχει μία ροή, να μπορούν να πληρώνονται οι υπάλληλοι και όχι να τους α δίνουν κατόπιν... εράνου. Από την πλευρά μας έχουμε κάνει κάποιες θυσίες και θα πρέπει να το καταλάβει αυτό ο κόσμος. Θέλουμε να βρούμε τα πατήματά μας και να μπορούμε να λειτουργούμε με ηρεμία. Ήδη έχουμε κάνει κάποια βήματα μπροστά και αναφέρομαι στα έξοδα της διαιτησίας όπου έχουν μειωθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια".

Πιστεύετε ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα σε όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας;

 "Δεν λέω ότι δεν μας ενδιαφέρει το παρελθόν και τα σκάνδαλα που ακούμε κατά καιρούς, μας ενδιαφέρουν αλλά σε δεύτερη φάση. Αυτό που μας καίει είναι να υπάρχει η επόμενη μέρα στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, γιατί από εδώ ξεκινούν όλα. Αν λοιπόν δεν γίνει κάποια εξοικονόμηση χρημάτων από τον πακτωλό χρημάτων που έμπαιναν στα ταμία της ΕΠΟ όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρχε πρόβλεψη πως από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ένα ποσοστό της τάξεως του 3% θα έμπαιναν στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όμως αυτά τα λεφτά δεν έφταναν ποτέ σε εμάς. Από εκεί και πέρα αν ξεκινήσουμε από μηδική βάση, τα χρήματα αυτά ξεκινήσουν και έρχονται και σε συνδυασμό με κάποιους χορηγούς τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα και θα μπορέσουμε να αναπτυχθούμε. Αν καταφέρουμε και προχωρήσουμε στη συνέχεια άμεσα αποδέκτες θα είναι τα ίδια τα σωματεία. Δεν λέω ότι θα έχουμε πακτωλό χρημάτων, αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει μία ροή και δεν θα κάνουμε... έρανο".

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν και δεν υπάρχει όπως φαίνεται η κατάσταση να αλλάζει, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε μία ενιαία κατηγορία η οποία θα είναι χωρισμένη σε τρεις ομίλους.  Δεν είναι άδικο για τις ομάδες που έχουν στόχο και θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό;

"Από ότι βλέπω πολλές ομάδες τη φετινή χρονιά θα είναι αρκετά συντηρητικές, βέβαια υπάρχουν και οι ομάδες που πράγματι έχουν κάνει κάποιες μεταγραφές. Ακόμη βλέπω πολλές ομάδες που έχουν αλλάξει και έχουν στραφεί στους γηγενείς ποδοσφαιριστές και με εσωτερικές μεταγραφές να μπορέσουν οι ομάδες να παρουσιάσουν αξιοπρεπές σύνολα. Τώρα, το ότι δεν θα είναι δίκαιο για τις ομάδες που έχουν αποφασίσει να κάνουν μεταγραφές, δεν θα είναι, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα σωματείο. Θα μπορούσε το πρωτάθλημα των δύο κατηγοριών - ταχυτήτων, τα οποία φέτος πήγαν πάρα πολύ καλά. Δεν μπορεί να αλλάξει για πολλούς και διαφόρους λόγιους με κυριότερο ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση από όλα τα σωματεία, αλλά μπορεί να περάσει για να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων την επόμενη επόμενο αγωνιστική περίοδο".

Δεν θα μπορούσαν να πειστούν οι ομάδες που δεν έχουν στόχους ή δεν θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό να συμφωνήσουν να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος;

"Είναι πάρα πολλές οι ομάδες και μία να πει όχι δεν θα μπορεί να γίνει.  Δεν λέω ότι δεν θα γίνει προσπάθεια, καθώς και η δική μου άποψη είναι πως πρέπει να υπάρχουν δύο κατηγορίες. Όμως εγώ δεν έχω δικαίωμα ψήφου. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί του χρόνου, όμως θα πρέπει να παρθεί απόφαση φέτος. Θα πρέπει να υπάρξει μία μεταβατική περίοδο καθώς αν δεν υπάρχει αυτή, τότε ποια ομάδα θα παίζει στην Α' κατηγορία και ποια στη Β';

Έτσι, αν παρθεί απόφαση φέτος θα καταρτιστούν οι προκηρύξεις οι οποίες θα αναφέρουν λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα δημιουργηθούν οι κατηγορίες".

Πάμε σε ένα άλλο κομμάτι και το οποίο αφορά τη διαιτησία. Θα ήθελα να μου πείτε αν και φέτος θα γίνουν σχολές και διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

 "Πιστεύω ότι η τελευταία χρόνιά πήγε πολύ καλύτερη στο θέμα της διαιτησίας. Κατ' αρχήν θα πρέπει να πω, πως από την πλευρά μου δεν πιστεύω ότι υπήρχε κάτι εσκεμμένο. Τώρα, αν υπήρχαν κάποια λάθη, αυτά έγιναν μέσα στο παιχνίδι και δεν υπήρχε στόχος να ευνοηθεί ή να αδικηθεί κάποια ομάδα. Από την πλευρά μου βγάζω για μία ακόμη φορά το... καπέλο στους διαιτητές μας, γιατί κάνουν ότι περνά από το χέρι τους ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Οι άνθρωποι είναι... ήρωες γιατί αφήνουν τις οικογένειας τους, δεν ανταμείβονται όσο  θα έπρεπε και χάνουν συνεχώς προσωπικές στιγμές. Από εκεί και πέρα ευελπιστούμε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη εκπροσώπηση σε μεγαλύτερες κατηγορίες, αφού πέρσι είχαμε τρεις διαιτητές και άλλοι τόσοι φέτος υπάρχει πιθανότητα να καταφέρουν να προαχθούν στις εθνικές κατηγορίες".

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares